Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele
Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele

Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele

Share

For den, der derimod ønsker at nørde helt igennem, er der nu mulighed for at skyde stillbilleder i 16-bit raw, så man kan give den fuld gas med efterbehandling. Det sker via appen Expert Raw, som man downloader gratis i Samsungs app-butik. Her får man en mere professionel brugerflade med direkte adgang til klassiske kameraindstillinger som eksponering, hvidbalance m.m. Dine skud kan åbnes i den gratis Lightroom for Samsung-app, så den seriøse fotograf kan arbejde i et velkendt værktøj. Det er ret gennemført.

Brugerfladen i Expert Raw, hvor man kan skyde 16-bit raw-billeder.

Brugerfladen i Expert Raw, hvor man kan skyde 16-bit raw-billeder.

På den måde formår Samsungs kamera at give alle en indbydende og interessent kameraoplevelse, uanset hvor dybt man har lyst til at gå ned i teknikken. Med op til 100x digital zoom, 108 MP stillbilleder, 8K og Super Slowmotion, er spændvidden enorm og mulighederne nærmest ubegrænsede.

Men vigtigst er dog, at billedkvaliteten er god. Der er sket en markant forbedring sammenlignet med sidste års Galaxy S21 Ultra, når det gælder håndteringen af besværlige lysforhold. Dunkle indendørssituationer, kunstige lyskilder eller direkte modlys forhindrer ikke kameraet i at levere flot afbalancerede resultater, med stærke farver og fine detaljer. Det gælder konsekvent over hele paletten af kameraer. Der er en imponerende konsekvens i gengivelsen, uanset om du skyder med standard, vidvinkel eller de to zoomkameraer – og uanset om du skyder stillbillede eller video. Nedenfor et par billeder skudt i et dunkelt lokale med standardkamera og med 3x optisk zoom.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S7 FE fås nu i billigere Wi-Fi-version

Stærkere billedstabilisering gør, at video står skarpt og roligt, og den kunstige intelligens får ryddet godt op i støj og balanceret farverne, når der optages i mørke, så man kan slippe afsted med at optage, selv når lyset er meget dunkelt.

Du finder ganske enkelt ikke et mere alsidigt og velydende kamera i nogen anden smartphone.

En del af de avancerede features, som eksempelvis Super Resolution og nattetilstand kan nu bruges direkte i populære sociale medie apps som Instagram og Snapchat.

Selfiekameraret følger rigtig fint med de øvrige kameraer, og selvom det på papiret er næsten umuligt at skelne fra Galaxy S21 Ultras selfiekamera, gør mange af de forbedringer, som man finder på bagsidens kamera, sig også gældende her, ligesom det også har fået mange af de samme nye features, inklusiv de stærke nategenskaber.

Mere for pengene

Med et kamera af denne kaliber og en S-Pen oveni, er der ikke nogen mobil på markedet, der leverer et højere niveau af kvalitet og funktionalitet.

Men er Galaxy S22 Ultra i virkeligheden for meget af det gode? Det er ikke nødvendigvis alle, der vil udnytte både det stærke kamera og pennen. Man får dog ikke det ene uden det andet. Man er nødt til at betale for hele pakken, hvis man ønsker bare én af egenskaberne. Man kunne derfor stå med en følelse af, at man betaler for noget, man ikke bruger. Men det er der faktisk ikke nogen grund til at bekymre sig om. Galaxy S22 Ultra koster nemlig kun hundrede kroner mere end sidste års Galaxy S21 Ultra, der ikke havde en pen, og tre hundrede kroner billigere end sidste version af Note’en, der ikke havde så stærkt et kamera.

Se også:  Samsungs bedste bærbar er blevet endnu bedre

Du får således de stærkeste egenskaber fra Samsungs to bedste mobiler uden at betale mere end prisen for én af dem. Derfor er der ikke så meget at betænke sig på, hvis du vil have det ultimative fra Samsungs mobilunivers. Galaxy S22 Ultra har det hele.

Vi testede modellen med 12 GB ram og 256 GB lager til 10.699 kroner. Mobilen fås også til i følgende konfigurationer.

Samsung Galaxy S22 Ultra (8 GB / 128 GB): 9.899 kroner
Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB / 256 GB): 10.699 kroner
Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB / 512 GB): 11.499 kroner
Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB /  1TB): 12.799 kroner

Specifikationer på Samsung Galaxy S22 Ultra:

TAGS
Galaxy
galaxy s22
Samsung
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S