Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele
Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele

Samsung Galaxy S22 Ultra [TEST]: Mobilen der har det hele

Share

Den maksimale lysstyrke er nu ret heftige 1.750 nits. Selv i direkte sollys kan du uden problemer se billedet. For at anvende den højeste styrke skal du gå ind i skærmindstillinger, skrue lysstyrken op på maks og aktivt slå “Ekstra lysstyrke” til. Lidt omstændeligt, men giver fin mening, da det en egenskab, man sjældent får behov for og som kan sluge en del strøm, hvis den er på som standard. I langt de fleste tilfælde vil den automatiske tilpasning af lysstyrken være det rette valg. Den suppleres nu af ny teknologi, som gør billedet mere naturligt ved at tilpasse farverne til de omgivende lysforhold.

Der er smæk på skærmens lysstyrke.

Der er smæk på skærmens lysstyrke.

Skærmhastigheden er op til 120 Hz og justeres automatisk, så man altid får den hastighed, der er behov for, helt ned til 1 Hz. Ser du et statisk billede eller læser en tekst, er der ingen grund til at billedmotoren kører i tomgang ved 120 Hz. Så skruer skærmen selv ned for hastigheden, så der ikke bruges unødigt batteri. Skifter du til et hektisk racerspil, eller går du på Facebook og scroller hurtigt gennem dine feeds, vil skærmhastigheden automatisk øges til det nødvendige niveau.

Billedkvaliteten er af fineste klasse. Kontrast og farvegengivelse er i en klasse for sig. Det er ganske enkelt markedets bedste mobilskærm lige nu. Den støttes fint op af et sæt vellydende stereohøjttalere, fintunet af AKG.

Se også:  Samsung sender Note-mobilen på pension
Stærkeste mobilteknologi

Processoren er den helt nye Exonys 2200, som Samsung har skabt i samarbejde med AMD. I andre dele af verden fås Galaxy S22 Ultra med Snapdragon 8 Gen 1 , men vi er faktisk godt tilfredse med, at det er Exynos’en, vi får. I vores benchmark præsterer den solidt i cpu-ydelse, især på multikerne, men det er på gpu-ydelse, den virkelig imponerer. Her buldrer den afsted, så ingen andre Android-mobiler lige nu kan følge med. Den er dog ikke på niveau med iPhone. Vores benchmark fra Geekbench 5 nedenfor:

NPU’en – den digitale hjerne, der håndterer kunstig intelligens – har også fået et gevaldigt boost, og det har stor betydning for mobilens funktionalitet, ikke mindst kameraets. Det kommer vi nærmere ind på senere.

Der er 5G-forbindelse, og Galaxy S22 Ultra er samtidig blandt de første mobiler, der kommer med Wi-Fi 6E, den nyeste og hurtigste Wi-Fi-standard. For at spare på strømforbruget kan mobilen selv justere, hvornår Wi-Fi skal være aktivt, og den kan også optimere signalet, så det distribueres intelligent mellem aktive apps, således at download eksempelvis ikke forstyrrer kvaliteten af et videokald.

Den stærke grafikmotor og hurtige skærm gør Galaxy S22 Ultra oplagt til gaming.

Den stærke grafikmotor og hurtige skærm gør Galaxy S22 Ultra oplagt til gaming.

Batteriet er 5.000 mAh. Vi opnåede næsten to dages levetid på en opladning ved blandet hverdagsbrug med lidt webbrowsing, sociale medier, mails, foto- og video-optagelse samt lidt gaming.

Se også:  Xiaomi lancerer billige mobiler med topspecifikationer

Der kan oplades ved op til 45W, hvilket giver fuld opladning på lidt over en time. Der følger dog ingen oplader med, kun et USB C-kabel. Trådløs opladning kan ske ved 15W, og der er også mulighed for at dele strøm fra mobilen med andre enheder via omvendt trådløs opladning. Galaxy S22 Ultra har således alle de batterimuligheder, man kan forvente af en førsteklasses topmobil, dog ikke helt samme ladehastighed, som nogle af de kinesiske konkurrenter.

Ultrapræcis pen

S-Pennen er placeret i bunden af mobilen og klikkes ud med et lille tryk i enden, præcis som vi kender det fra Note-mobilerne. I sin udformning er den mere eller mindre identisk med tidligere versioner, men der er faktisk sket betydelige forbedringer.

Den er, ligesom mobilen, IP68-certificeret til vand- og støvtæthed og så er præcisionen blevet markant bedre. Smartere teknologi gør det muligt at forudsige dine bevægelser med ret høj nøjagtighed. Det betyder, at latenstiden er tre gange mindre end tidligere modeller. Vi er helt nede på 2,8 ms. I praksis mærkes slet ingen forsinkelse. Det føles, som om du skriver direkte på et stykke papir. En fornemmelse, der kun forstærkes af, at der nu er tilsat lydeffekter, som genskaber lyden af en blyant på et stykke papir.

TAGS
Galaxy
galaxy s22
Samsung
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S