Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy S21 Ultra [TEST]: Stil, styrke og stjernegodt kamera
Samsung Galaxy S21 Ultra [TEST]: Stil, styrke og stjernegodt kamera

Samsung Galaxy S21 Ultra [TEST]: Stil, styrke og stjernegodt kamera

Share

En hel dags brug klarer Galaxy S21 Ultra nemt, hvis altså ikke du skyder den alt for voldsomt med mobilens mest avancerede kamerafunktioner. Nogle af dem kan trække en del.

Batteriet har en flot kapacitet på 5.000 mAh. Det oplades via USB-C og understøtter op til 25 W. Som den første Samsung-mobil sendes Galaxy S21 Ultra på markedet uden en oplader i æsken. Det gør den i et forsøg på at reducere mængden af miljøskadeligt elektronik-affald. Og det giver faktisk fin mening. Langt de fleste gadgets bruger efterhånden USB-C-opladning, så det er nok med én oplader til dem alle. Vi anvendte en 65 W-oplader fra en bærbar computer. Den fyldte Galaxy S21 Ultra halvt op på en halv time og helt op på cirka en time og et kvarter. Har du ikke en oplader liggende i forvejen, har Samsung skåret så meget af prisen på Galaxy S21 Ultra, at den stadig er billigere end forgængeren, hvis du køber en helt ny oplader oveni.

Se også:  HTC er klar med sin første 5G smartphone - her er U20
Bomstærk mobil

Den nye Exynos 2100-processor præsterer en ydelse, der gør mobilen velegnet til selv tung videoredigering og krævende gaming. Du kommer ikke til at mangle kræfter. Det er den stærkeste processor, du kan få i en Android-mobil lige nu.

I vores benchmark bankede den Snapdragon 865+, som sidder i de stærkeste konkurrenter i øjeblikket. Apples A14 Bionic fra Phone 12-serien slår den dog ikke.

Galaxy S21 Ultra fås med op til 16 GB ram, så der er mulighed for at multitaske i stor stil. Lagerpladsen er op til 512 GB, men modsat forgængerne kan den ikke udvides med microSD-kort. Det vil være op til den enkelte køber, om dette er en mangel, der betyder noget. For os har dette nogen betydning, da vi gemmer det meste i skyen.

Galaxy S21 Ultra er forsynet med 5G-forbindelse og det helt nye Wi-Fi 6E, så der er mulighed for lynhurtig internet-forbindelse både på farten og derhjemme.

Fuld af kamerafunktioner

Der er dog kameraet, der er hovedattraktionen i Galaxy S21 Ultra. Det firdobbelte kamera bygger videre på en del af det, der allerede blev introduceret med Galaxy S20 Ultra – 108 MP, 100 x zoom og 8K-video. Men selvom specifikationerne med et overfladisk blik minder om forgængerens, er der faktisk mere eller mindre tale om et helt nyt kamerasystem. Der er to teleobjektiver nu, og hovedsensoren er mere lysstærk, har betydeligt større farvespektrum og mindre støj.

Se også:  Spar over fem tusind kroner på vild Samsung-mobil

Det giver et løft i billedkvaliteten, især under svagere lysforhold. Her er kameraet i stand til at opretholde en skarphed og en farvegengivelse, der er ret enestående. Der er en sprødhed i gengivelsen. Her tre eksempler, indendørs samt udendørs med standard og med ultravdvinkel. For sammenligningens skyld er de sat op imod Apple iPhone 12:

Nat-tilstanden er opdateret, så du kan skyde billeder i endnu mørkere omgivelser. Her et skud uden og med Nat-tilstand:

TAGS
Galaxy S
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S