Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Note9 [TEST]: Samsungs powermobil har det hele
Samsung Galaxy Note9 [TEST]: Samsungs powermobil har det hele

Samsung Galaxy Note9 [TEST]: Samsungs powermobil har det hele

Share

Galaxy Note9 er spækket med power og features. Skærm, batteri og kamera er helt i top, mens den forbedrede S-Pen åbner op for et væld af muligheder

Mens Galaxy S-modellerne er Samsungs storsælgende flagskibe, er det i virkeligheden Note-serien, der byder på det ypperste, producenten kan levere.

Den nyeste er en sand powermobil, der klarer hverdagens digitale udfordringer, såvel på jobbet som i privaten, med imponerende overskud.

Mere skærm

Note9 fylder ikke mere end sin forgænger, men det er lykkedes at klemme en større skærm ind i mobilen. Med 6,4 tommer er den blandt de største, du finder i en topmobil lige nu. Mobilen føles dog langt fra klodset. Den er relativt slank, og de afrundede kanter gør den behagelig at holde.

Ellers er designet stort set som forgængerens, dog er fingeraftrykslæseren rykket i sikker afstand af kameraerne på bagsiden, så man ikke rammer forkert.

Om man overhovedet kommer til at bruge fingeraftrykslæseren er dog ikke sikkert, for med både irisscanner og ansigtsgenkendelse er du nemt logget på, uden at skulle gøre andet end kigge på mobilen. Irisscanningen er forbedret, så den genkender dig både med og uden briller.

Fingeraftrykslæseren kan dog komme til nytte, hvis du eksempelvis vil have mulighed for at logge direkte ind i ”sikker mappe”. Så kan du vælge, at det sker med en bestemt finger.

Fjernstyr med pennen

Som en tredje mulighed kan du faktisk også låse mobilen op med din S-Pen. Den nye adskiller sig fra de tidligere ved at være aktiv og med Bluetooth. Det gør, at du har mulighed for at bruge den som fjernbetjening til din mobil.

Se også:  Samsung klar med gigantisk 110" tv til danskerne

Knappen på pennen kan aktivere en række funktioner, som du selv vælger. Med et klik kan du eksempelvis tage et billede, mens der kan skiftes fra hovedkamera til selfie-kamera med et dobbeltklik. Muligheden for at bruge pennen som remote til kameraet er ret smart, da du så kan tage gruppebilleder fra afstand.

Du kan også bruge pennen til at skifte slides i præsentationer, og derudover kan den alt det, man er vant til – noter, oversættelse, redigering m.m. Der er desuden kommet nye kreative værkstøjer, som eksempelvis en digital malebog for børn.

Det, at pennen er aktiv, betyder, at den skal have strøm. Den lader, når den sidder i mobilen og klarer cirka 30 minutter, når du tager den ud. Løber den tør, tager en fuld opladning under et minut, så du er hurtig klar igen.

Intelligent kamera

Ligesom Galaxy S9 er der to kameraer på bagsiden. Det er nøjagtig samme kamerakomponenter, der er brugt, hvilket vil sige, at du får optisk zoom, bokeh-effekter og ikke mindst mulighed for at skifte blænde. Der er dog fintunet på softwaren med nye intelligente features, så kameraet nu kan registrere, hvad du tager billeder af og tilpasser indstillingerne derefter. Det kan desuden fortælle dig, hvis et billede bliver rystet, en person har lukkede øjne eller andet, der kan gøre det ubrugeligt. En ret fin egenskab, for typisk bemærker man først den slags, når det er for sent at tage billedet om.

Se også:  Se listen: Her er danskernes favoritter inden for teknologi

Der findes mobiler på markedet, der har flere kameralinser og flere funktioner, men kort sagt er der ingen, der tager så lysstærke og skarpe billeder som Note9.

Gigantisk lager

Skærmen på Note9 står med en klarhed og dybde som ingen anden smartphone. Kombineret med de fire indbyggede AKG-højttalere med Dolby Atmos får du en overlegen medieoplevelse.

De massive grafik- og processorkræfter samt den effektive køling og hele 8 GB ram gør det muligt at afvikle indhold af den mest krævende slags. Du kan køre de allernyeste spil samt redigere højopløst video og stort set alt, du ellers kan tænke dig.

Via DeX kan mobilen endda forvandles til en komplet pc. Du skal blot slutte den til en skærm. Og med kolossale 512 GB lager samt mulighed for at fordoble dette via microSD-kort står den ikke tilbage for de største bærbare i kapacitet.

Som prikken over i’et kommer et kæmpe 4000 mAh-batteri, der gør mobilen i stand til at klare et par dage på en opladning.


Samsung Galaxy Note9
  • Design
  • Ydelse
  • Skærm
  • Features
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4.5

Sammenfatning

»Note9 er hundedyr, til gengæld finder du ikke en anden smartphone med den kombination af features, power, batterikapacitet og kolossal lagerplads. S-pennen er kronen på værket og er markant forbedret i den nye version.«

Nøgletal:
Pris: 9799 kr. (7849 kr., 6 GB / 128 GB)
Skærm: 6,4” Quad HD+, S Amoled
Processor: 10nm 64-bit Octa-core
Ram: 8 GB (fås med 6 GB)
Drev: 512 GB + MicroSD (fås m. 128 GB)
Batteri: 4000 mAh, fast charge, trådløs
Kamera: 12 MP F1.5/F2.4 + 12 MP tele, OIS, 4K / 8 MP F1.7, FHD front Design: 201 g, IP68 (vand/støvtæt)

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Galaxy
Note
S-pen
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S