Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Note9 vs Xiaomi Mi 8 [TEST]: Er den dyre mobil så meget bedre?
Samsung Galaxy Note9 vs Xiaomi Mi 8 [TEST]: Er den dyre mobil så meget bedre?

Samsung Galaxy Note9 vs Xiaomi Mi 8 [TEST]: Er den dyre mobil så meget bedre?

Share

Får du virkelig dobbelt så meget smartphone, hvis du betaler dobbelt så mange penge? Vi satte to topmobiler i vidt forskellige prisklasser op imod hinanden

Det kan virke dybt urimeligt at sammenligne to mobiler til så vidt forskellige priser, men står det til producenten af den billige, så er det lige præcis det, vi skal. Ligesom andre kine-siske producenter, der brager ind på markedet i øjeblikket, hævder Xiaomi at levere topkvalitet til priser betydeligt under flagskibene fra de store mobilgiganter.

Men kan det virkelig passe, at man kan slippe så meget billigere og få den samme kvalitet? Det tester vi her.

Store skærme

Samsung Galaxy Note9 og Xiamo Mi 8 er sammenlignelige på mange punkter. Først og fremmest er det smartphones i den helt store ende af skalaen, med skærmstørrelser på over 6 tommer. Samsungs er helt oppe på 6,4.

Fælles for begge mobiler er dog, at de faktisk ikke fylder så voldsomt meget trods det store skærmareal. Skærmene er presset godt ud til kanten, så spildpladsen er minimal. Det er slanke og veldesignede mobiler, iklædt glas på bagsiden og med afrundede kanter, som gør dem behagelige at holde. Note9 er IP68-certificeret. Det vil sige, at den er hundrede procent vand- og støvtæt. Mi 8 har ingen certificering.

Flot billede

Skærmtypen er grundlæggende set den samme, og billedet står da også ret ens på de to mobiler. Dog er opløsningen højere hos Samsung, og når man nærstuderer skærmene, bliver det klart, at der også er en bedre balance i billedet her. Farvenuancerne bliver knap så hidsige, som de kan være på Mi 8. Men ikke desto mindre er det skærme af rigtig høj klasse hos begge mobiler.

Se også:  Ulefone Armor 7 [TEST]: En mursten med stærk teknik

De indbyggede højttalere er mere ulig i kvalitet. At Samsungs smartphone har AKG-højttalere med Dolby Atmos-teknologi giver den et forspring. Lyden breder sig ud over mobilens rammer med en imponerende surround-effekt i film og spil. Stereohøjttalerne i bunden af Xiaomi er bestemt ikke ringe; de når bare ikke samme høje niveau.

Xiaomi har valgt at skrotte hovedtelefonstikket. Der følger en adapter med, så du kan stikke dine kablede hovedtelefoner i USB-C-indgangen. Alternativt må du bruge trådløst headset. Samsung har bevaret hoved-telefonstikket og lagt et særdeles vellydende AKG-headset i pakken.

Kameraerne er der, hvor kampen for alvor står i øjeblikket, når det gælder smartphones. Begge mobiler er stærke på den front. Du får dual kamera med mulighed for optisk zoom og bokeh-effekter, og ved hjælp af kunstig intelligens kan kameraerne aflæse omgivelserne og tilpasse indtillinger, så du altid får det optimale billede.

Intelligente kameraer

Skarpheden og farvegengivelsen er imponerende hos begge mobiler. Vi er oppe i den aller-højeste klasse her. Samsungs kamera er imidlertid i stand til at lukke lidt mere lys ind, og det giver billeder, der fremstår mere levende og nærmest springer ud af skærmen. I mørke forhold klarer den sig derfor også lidt bedre.

Se også:  Så billig bliver den nye OnePlus Nord mobil - prisleje og specs afsløret

Selfie-kameraerne er vidt forskellige. Samsung har satset på få pixels samt en stor blænde, mens Xiaomi har satset på mange pixels – hele 20 MP. Resultatet er et mere finkornet billede hos Xiaomi, men højere kontrast og mere dybde hos Samsung. Det sidste kommer til at batte mest, når du deler selfies på sociale medier.

Effektiv billedstabilisering gør mobilerne i stand til at skyde håndholdt video uden for megen rysten. Mi 8 klarer QHD, mens Note9 kan skyde i op til 4K. For de fleste er det ikke en forskel, der vil betyde noget.

Note9 har dog den ret fine super slowmotion-funktion, som gør det muligt at skyde små klip i ultralangsom gengivelse. Mobilen registrerer selv når, der sker bevægelse foran kameraet og går i gang med at filme. Det kan man få meget sjov ud af. Det er i det hele taget også Note9, der byder på flest fotofunktioner. Du kan bruge kameraerne til alt fra at søge oplysninger om objekter foran dig, lave personlige AR Emojis samt en hel masse andet.

TAGS
Galacy Note
Samsung
smartphone
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S