Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Note20 Ultra [TEST]: En smartphone som ingen anden
Samsung Galaxy Note20 Ultra [TEST]: En smartphone som ingen anden

Samsung Galaxy Note20 Ultra [TEST]: En smartphone som ingen anden

Share

Er mobilen en vigtig del af dit arbejde, findes der næppe et bedre valg end Galaxy Note20 Ultra. Den er tæt integreret med Office og S-Pen’en har fået funktioner, som kan give et betydeligt boost til dit arbejdsflow. Har du hang til gaming gemmer mobilen også på en række stærke features

Mens de fleste nye smartphones efterhånden ligner hinanden til forveksling, er Galaxy Note-mobilerne blandt de få, der skiller sig ud. Det gør de først og fremmest i kraft af S Pen’en – den lille digitale pen, som klikkes ud i bunden.

Den del er helt som vi kender den på den nye Note20 Ultra. Det kantede design med flad top og bund er ligeledes velkendt. Med en skærm på 6,9″ er det en stor mobil (den er 0,1″ større end forgængeren Note10+’s skærm), men Samsung har formået at presse det hele godt sammen, så mobilen er nem at håndtere.

Men det ér en tohåndsmobil, og sådan skal det være. Den er skabt for at fungere som en digital notesblok – du holder i den ene hånd, mens du skriver på med den anden. Derfor giver det bare rigtig god mening med en stor skærm, der giver god plads at skrive på.

Hvad der er imidlertid er vokset mere end blot en lille smule siden forgængeren, er kameraklodsen på bagsiden. Det er den selvsagt fordi, at der gemmer sig kamerateknologi af utrolig stærk kaliber her – det kommer vi tilbage til – men det er ikke helt uproblematisk, for den store klods, som stikker et pænt stykke ud bagpå, kan få mobilen til at vippe, hvis du skriver på skærmen, når den ligger på et bord. Det er dog ikke værre end at man fint lever med det, og ellers kan man vælge Note20, som har en mindre kameraklods (og tilsvarende mindre kamerakræfter).

Se også:  Samsung Galaxy Book Pro 360 [TEST]: Den nye konge af de konvertible

Der er hurtig og responsiv fingeraftrykslæser i skærmen og velfungerende ansigtsgenkendelse, så man er hurtigt logget ind, uanset set hvilken metode man foretrækker.

Vi testede mobilen i den nye Mystic Bronze farve, som faktisk vandt lidt på os efter noget tid. Mobilen fås dog også i lidt mere konservative sort og hvid. Kvalitetsfornemmelsen er høj. Mobilen er bygget bundsolidt, den har en IP68-certificering, og det er den første mobilen med det helt nye Gorilla Glass 7, som sidder både foran og bagpå, så man skal ikke være overdrevet pylret med den.

Lynhurtig pen fuld af funktioner

Pennen ligner også sig selv, men der sket en markant forbedring. Latenstiden, som var 42 ms i forgængeren, er reduceret til den 9 ms i Note20 Ultra. Vi taler således om en pen der er mere end fire gange så hurtig og responsiv. Og det betyder altså, at er vi er på et niveau, hvor kontakten mellem pen og skærm føles så naturlig som gammeldags pen og papir. Stregen løber en lille smule efter pennen, hvis du holder øje, men det er ikke noget du mærker.

Pennen oplades, når den sidder i mobilen og aktiveres, når du tager den ud. Så dukker en menu op med de efterhånden ret mange S-Pen-funktioner. Der er selvsagt alle klassikerne som klippeværktøj, skærmtegning og oversættelse, men der er også kommet nye til.

Se også:  Billig mobil med stærke specs

Audio Bookmark er en ret genial funktion for den, der eksempelvis bruger sin smartphone til at optage interviews. I noteværktøjet er der mulighed for at aktivere en stemmeoptagelse. Du kan således optage interviewet som lydfil, samtidig med at du skriver noter i hånden. Når du peger på et bestemt sted i noterne bliver du sendt til det tidspunkt i lydoptagelsen, hvor den blev skrevet. Det kan være enormt nyttigt. Hvis du har brug for et nøjagtig citat eller en uddybning af det du har noteret, får du det på et splitsekund, i stedet for at skulle rode en lang lydoptagelse igennem. Desværre fungerer det ikke med opkald på mobilen – de kan ikke optages. Men i undervisningssammenhæng og meget andet er funktionen smart.

Der er desuden kommet nye Air Actions. De har endda fået deres helt egent navn – Anywhere Actions – fordi de fungerer uanset hvor du er på mobilen. Du kan gå et skridt tilbage, gå til startskærmen, åbne seneste apps og lignende ved at fægte med pennen i luften i forskellige mønstre. Du kan også skræddersy dine egne handlinger. For den der konstant har pennen i hånden kan det være nyttigt.

Et bedre arbejdsflow

Note-værktøjet gemmer på en del forbedringer. Det er nu muligt at rette skæv eller skrå tekst op, så den står snorlige på skærmen, og det er også muligt at ændre udseende på skrift og farve efter du har lavet en håndskrevet note.

1 2 3 4Næste

TAGS
Galaxy Note
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S