Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Fold [TEST]: Foldbar, fascinerende og alt for dyr
Samsung Galaxy Fold [TEST]: Foldbar, fascinerende og alt for dyr

Samsung Galaxy Fold [TEST]: Foldbar, fascinerende og alt for dyr

Share

Via en særlig bjælke, som du kan trække ind fra højre, er det nemt at multitaske med flere apps på skærmen. Du kan splitte skærmen op, trække appsene rundt, som du har lyst, minimere dem til små genvejsbobler og andet.

Det er ret velfungerende og giver god mening på den store skærm. En fiks lille feature er desuden, at mobilen i halvt udfoldet stand kan udgøre en minibærbar med den ene halvdel vippet op som skærm og den anden lagt ned som tastatur. Galaxy Fold tilpasser automatisk skærmen sådan, når du arbejder i beskeder, dokumenter og lignende.

En ting, vi dog godt vil sætte på ønskelisten til næste version, er understøttelse af S Pen. Det ville være oplagt at anvende Galaxy Fold som en notesblok eller skitsebog. Her kunne Samsungs pen virkelig komme til sin ret.

Der er ikke sparet på kræfterne. Galaxy Fold matcher de absolut stærkeste rivaler på mobilmarkedet. Med 12 GB er der rigelig overskud til multitasking, mens 512 GB indbygget lagerplads gør, at du kan fylde spil på og optage 4K-videoer i læssevis, uden at det bliver trangt med pladsen.

Se også:  Samsungs foldbare er stærkt forbedret - her er Galaxy Z Fold2

Kameraerne er arvet fra Galaxy S10+, og det betyder, at Fold, i hvert fald i vores bog, har det bedste, du kan få på markedet. Foruden de tre kameraer på bagsiden får du to selfiekameraer på indersiden (det ene til bokeh-effekter) samt ét på fronten. Begge understøtter ansigtsgenkendelse, og der er desuden en fingeraftrykslæser i siden af mobilen, hvis man foretrækker dette alternativ (eller ønsker at bruge begge dele).

Batteriet er desværre ikke imponerende. Hvis du bruger den store skærm meget, kan det knibe med at komme igennem en hel dag på en opladning. Og at få strøm på mobilen tager alt for lang tid. Næsten to timer for en fuld opladning. Trådløs opladning er dog en mulighed, og Galaxy Fold kan også videregive strøm til andre enheder, når du lægger dem på mobilens bagside.

Se også:  Samsung på vej med stærkt forbedret foldbar mobil

Man kan ikke andet end at have respekt for det arbejde, der er lagt i Galaxy Fold. I sig selv er det en teknologisk og ingeniørmæssig bedrift af imponerende format. Det er et fascinerende produkt, og en del er gjort rigtig allerede i denne version.

Der er dog ikke desto mindre betydelige udfordringer, der skal løses, før vi er helt i mål. Konstruktionen har nogle åbenlyse svagheder, som sætter sit præg på brugsoplevelsen. Man kan desværre heller ikke komme uden om, at den som mobil betragtet er et trin ned i forhold til en almindelig smartphone. I sammenklappet stand er den tyk, kluntet og fnidret at betjene.

Samsung Galaxy Fold
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Summary

Testholdet mener:

Der er uden tvivl fordele ved en foldbar mobil. Galaxy Fold giver et godt indblik i potentialet. Skærm, lyd, kameraer og kræfter er af høj kvalitet, men konstruktonen er ikke helt i mål endnu og prisen høj.

Teknisk set:

Skærm: 1 stk. 7,3” QXGA+ (4,2:3), 1 stk. 4,6” HD+” (21:9)
Processor: 7nm octa, 2,84” GHz
Drev: 12 GB ram + 512 GB lager
Bartteri: 4380 mAh, hurtigopladn.
Kameraer: 16 MP ultravinkel, 12 MP vidvinkel, 12 MP tele samt 2 x 10 MP, 8 MP dybdekamera på front
Pris: 15.900 kr.

TAGS
foldbar mobil
foldbar skærm
Samsung Galaxy

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S