Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy Book Flex: En lille revolution for den bærbare

Galaxy Book Flex er den mest interessante bærbar, vi har set længe. Med unikke funktioner har Samsung gjort den til en naturlig del af deres mobilunivers.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Samsung har været væk fra det nordiske computermarked de seneste mange år. Med de nye Galaxy Books er producenten imidlertid tilbage for at vise, at der stadig er plads til fornyelse af den bærbare pc.

Den mægtige pen

Galaxy Book Flex, som er den første i serien, vi har kigget på, er ikke en helt almindelig bærbar. Den marineblå computer har et kantet 360 graders-design, hvor touchskærmen kan bukkes helt bagover, hvilket gør det muligt at bruge den som tablet, mini-tv m.m.

Ved at tilsætte en S Pen, som vi kender fra Galaxy Note-mobilerne, udvider man mulighederne yderligere.

Med den lille pen kan man skrive i hånden, bruge computeren som en flad tegneplade og meget andet. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Vi har set det før i andre bærbare af denne type. Samsung har imidlertid implementeret mange af de særlige S Pen-features fra Galaxy Note-mobilerne, og det øger oplevelsen betragteligt.

Der er direkte adgang til at skrive beskeder, lave udklip af skærmbilledet samt skrive noter på den eller bruge pennen som pointer på en ekstern skærm. Pennen er altid forbundet via Bluetooth og oplades i computeren.

S-Pennen klikkes ud af siden på Galaxy Book Flex. S-Pennen klikkes ud af siden på Galaxy Book Flex.

Mobilens bedste ven

Samsung har anvendt en skærm af QLED-typen, som vi kender fra deres tv’er. Der er smæk på farverne og imponerende lysstyrke. Med et klik på en genvejsknap aktiverer du udendørstilstand, som fyrer fuldt op for lyset. Opløsningen er Full HD, hvilket er okay, men ses højere i mange laptops i prisklassen.

AKG-højttalerne leverer et imponerede lydbillede, med stor volumen uden at forvrænge.

Det bagbelyste tastatur er ligeledes af en fin kvalitet, dog måske knap som responsivt som nogle brugere vil foretrække. Der er fingeraftrykslæser implementeret blandt tasterne.

Touchpad’en er dejlig bred og gemmer på en ret genial funktion. Læg din smartphone eller dine trådløse høretelefoner på den og de oplades trådløst. Altså på betingelse af at de understøtter denne funktion. Det er ret fikst.

Mobilen oplades trådløst, når du lægger den på computerens touchpad. Mobilen oplades trådløst, når du lægger den på computerens touchpad.

Alternativt kan du koble en enhed i en af computerens to Thunderbolt 3-porte for at oplade. Gør du det med en nyere Samsung-mobil, kan du også få gavn af DeX – producentens smarte desktop-miljø, der gør det muligt at navigere såvel i mobilens indhold som på en pc. Den vej er det også nemt at dele indhold mellem enhederne. Du kan bare trække fra den ene til den anden.

Hurtig og udholdende

Det samme kan man gøre med Samsung Flow, som enten kablet eller trådløst skaber en konstant forbindelse mellem pc og mobil, med mulighed for at skrive telefonbeskeder, få notifikationer og andet direkte på computeren.

Selvom computeren er relativt let, er det ikke en svækling. Der er 16 GB ram, 256 GB hurtig ssd samt Intels nyeste Core i7 og Iris Plus-grafik. Det betyder, at det er en bærbar, som kan klare stort set, hvilken som helst opgave du sætter den på, inklusive de fleste spil.

Med flot batteritid på cirka 20 timer behøver du ikke frygte, at Galaxy Book Flex går død midt under togturen.