Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy A52 5G: Kompromisets mester

En bundsolid mellemklasse-mobil, som i visse aspekter nærmer sig Samsungs topmobiler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

A-serien er for dem, der vil have smæk for skillingen. Du får ikke det nyeste og det bedste, som i Samsungs topmobiler, men du får noget, der nærmer sig, til markant billigere penge (læs vores test af Samsungs topmobiler, Galaxy S21-serien, her).

Designet minder lidt om topmobilerme. Kvalitetsfornemmelsen er dog en anden. Bagside og kanter er af plast. Skærmen er en helt ordinær flad type, men beklædt med Gorilla Glass 5, som beskytter den mod slag og ridser. En IP67-certificering sikrer desuden, at Galaxy A52 5G er resistent mod både støv og vand.

Der er fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Dog ikke den mest responsive af slagsen. Mobilen giver også mulighed for ansigtsgenkendelse.

I bunden er der både USB-C og en god gammeldags minijack-udgang til hovedtelefoner.

Lynhurtig skærm

Skærmen står flot. Lysstyrken er høj, farverne er stærke og kontrasten høj. Som den eneste i dette prisleje har A52 5G-opdateringshastighed på 120 Hz. Det gør, at billedet bevarer en flot ro, når du spiller eller scroller hurtigt gennem menuer og nyhedsfeeds.

I modsætning til dyrere modeller justeres hastigheden ikke automatisk. Det kan koste lidt på batterilevetiden. Med et batteri på 4500 mAh klarer mobilen dog snildt en hel dag uden at se en stikkontakt, og med 25 W opladning (det samme som Samsungs topmobiler) er A52 5G fuldt opladet på lidt over en time.

Fuld af fotofunktioner

Kameraer er der ikke mangel på. Der er fire styk på mobilens bagside.

Hovedkameraet kan skyde skarpe billeder på 64 MP eller kombinere fire pixel til én for at give ekstra lysstærke fotos. En velfungerende Nat-funktion løfter lysniveauet yderligere og strammer op i dynamikken, når forholdene er meget mørke.

Kameraet, som også har optisk billedstabilisering, leverer glimrende resultater, ikke blot under ringe lysforhold, men helt generelt. Farverne er levende og kontrasten sprød i en grad, så billederne nærmest springer ud af skærmen.

Udvalget af funktioner er samtidig ret overdådigt. Hovedkameraet suppleres af ultravidvinkel-, makro- og et dybde-kamera til slørede baggrundseffekter. Allesammen af fin kvalitet.

Dertil kommer digitale funktioner, som udvider mulighederne yderligere. Leg med kreative baggrunde i Portræt-funktionen, få et udvalg af skud med forskellige fotofunktioner ved et enkelt tryk på Tag ét, eller krydr dine foto med effekter og filtre fra Snapchat i den nye Sjov-funktion, der kan trylle briller eller kaninører frem på ethvert ansigt i søgeren, lade hjerter drysse ned fra himlen osv.

Video håndterer A52 5G også flot. Kvaliteten er op til 4K, 30 fps, og du kan skyde 8 MP stillbilleder, imens du filmer. Slår du Super Rolig til, bliver den i forvejen fine stabilisering ekstra stærk, så du kan skyde håndholdte action-videoer uden rystelser.

Også det højtopløste selfiekamera gør det godt, med velafstemte farver og flot dynamik.

Anstændig ydelse

Som navnet antyder er der 5G. Wi-Fi 6 får du til gengæld ikke, hvilket er lidt skuffende.

Samsung Galaxy A52 5G fås i tre forskellige farver. Samsung Galaxy A52 5G fås i tre forskellige farver.

Ydelsen er, som man kan forvente. Ikke fantastisk, men rigelig til dagligdags opgaver.

Lidt spil og videoredigering klarer mobilen også, men forvent ikke mirakler. Det er ikke et mediemonster som Samsungs topmobiler.

Ikke desto mindre er Galaxy A52 5G en mobil, der vil kunne tilfredsstille mange. Man har foretaget de rette kompromiser, så det er mobilens styrker, du mærker, ikke svaghederne.