Samsung forpligter sig til 100 procent vedvarende energi

Samsung forpligter sig til 100 procent vedvarende energi

Share

Efter hårdt pres fra Greenpeace forpligter Samsung sig nu som den første asiatiske elektronik-producent til en produktion med 100 procent vedvarende energi. Målet skal allerede nås i 2020

At få skubbet en gigant som Samsung i denne retning er ikke noget ubetydeligt skridt. Samsung er ikke bare blandt de absolut største producenter af smartphones, den koreanske virksomhed sidder også solidt på en langt række andre elektroniske produkttyper og er blandt de største leverandører af elektroniske komponenter til andre producenter.

Hidtil har kun 1 procent af Samsungs totale energiforbrug, som beløb sig til 16,000GWh in 2016, bestået af vedvarende energi. At Samsung binder sig til vedvarende energi i sine produktionsfaciliteter i USA, Europa og Asien er således et enormt ryk i den rigtige retning for at minimere belastningen af miljøet.

Se også:  Storskærms-tv'er [TEST]: Store tv'er til moderate priser

Af producentens 38 fabrikker er det 17, der er omfattet af de nye forpligtelser. Der er således stadig et stykke vej til en helt bæredygtig produktion. Men at Samsung begynder at arbejde sig frem mod målet betyder, at alle de store elektronikproducenter nu efterhånden har en plan for miljørig produktion.  

Del denne