Home » Bærbar computer » Bærbar kraftkarl i krom
Bærbar kraftkarl i krom

Bærbar kraftkarl i krom

Share

Den seneste bærbare i Samsungs 7-serie er en stilren maskine med kræfter og features til de fleste arbejdsopgaver

Windows 8-bærbare er ikke kun besynderlige hybrider og superslanke computere designet til håndtasken.

Til dem der trænger til en solid maskine, der kan klare tungere arbejdsopgaver, findes der også maskiner som eksempelvis Samsung Chronos NP770Z5E, der er den seneste maskine i Samsungs 7-serie.

Her er tale om en solid sag designet i aluminium og med skærm på 15,6”, hvilket efterhånden må betragtes som relativt stort. For den der har behov for at overskue større projekter, er formatet dog klart en fordel, og Samsung leverer også rigeligt med pixels samt fin klarhed og god farvegengivelse i den flotte fuld hd-skærm. Lysstyrken er på 300 nit, og skærmen er desuden anti-refleksbehandlet, så den også gør sig godt i sollys.

Som flere af Samsungs andre topmodeller fra i år, er det dog en anelse besynderligt, at skærmen ikke er touch-følsom. Det er nu engang en større fornøjelse af betjene Windows 8 med touch-styring, men vi formoder, at det er udeladt for at gøre skærmen tyndere.

Se også:  Samsung på vej med stærkt forbedret foldbar mobil

For der er faktisk tale om en forholdsvis slank computer, når man tager kræfter og skærmformat i betragtning.

Tykkelsen er 20,9 mm og vægten 2,35 kg. Det gør den relavtivt nem at transportere, selvom der ikke ligefrem er tale om en Ultrabook. Det slanke design kommer dog på bekostning af dvd-brænder, som er en lidt ærgerlig mangel, når nu der er tale om en maskine, der egner sig godt til tungere arbejde og multimedie-brug.

Når det kommer til tilslutninger, er der dog ikke meget at sætte en finger på. Her får du hvad man kan forvente i form af USB 3.0-port, to USB 2.0-porte, plads til multimediekort samt HDMI, VGA og LAN.

Stærk ydelse

Processorkræften leveres af en firkernet Core i7-processor, der har grundhastighed på 2,4 GHz, men kan klemmes helt op på 3,4 GHz med Turbo Boost.

Se også:  Samsungs nye foldbare mobil er lynende hurtig - her er Galaxy Z Flip 5G

Den gør sit arbejde ganske glimrende, for det er en virkelig hurtig og responsiv maskine, vi har med at gøre. Det har det 256 GB store ssd-drev også sin del af æren for. Det sikrer, at filerne flytter sig i et rygende tempo, og at maskinen starter op og lukker ned på stort set ingen tid.

Et AMD Radeon HD 8870M-grafikkort sørger desuden for, at der ikke er megen slinger i valsen, når det kommer til den grafiske ydelse, som er i en klasse, der gør computeren egnet til såvel gaming som mediebrug og større grafiske projekter.

Særligt når man gamer eller ser film, kommer man også til at sætte pris på de indbyggede højttalere fra JBL, som ganske vist ikke måler sig med ordentlige eksterne højttalere, men befinder sig i den bedre afdeling, når det kommer til laptop-lyd.

Læs hele testen i Alt om DATA 12/2012.


Samsung Chronos NP770Z5E
  • Batterilevetid
3.5

Alt om DATA siger

Ønsker du et fornuftigt kompromis mellem lækkert slankt design og stærk ydelse, så er Chronos NP770Z5E en stærk kandidat. Dog er det ærgerligt at de slanke linjer kommer på bekostning af touch-styring og dvd-drev.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bærbar computer
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S