Home » Gaming & Konsoller » Samsung CHG90 [TEST]: Gigantisk panorama-skærm til gameren
Samsung CHG90 [TEST]: Gigantisk panorama-skærm til gameren

Samsung CHG90 [TEST]: Gigantisk panorama-skærm til gameren

Share

Samsung CHG90 giver dig en vidde som få andre skærme samt lynhurtig respons og dedikerede gamingfunktioner, så du kan få det optimale ud af spillet. Samtidig er det en overlegen arbejdsskærm, der indbyder til multitasking på højt niveau

Ikke mindre end 49 tommer måler Samsungs skærm. Langt de fleste af dem ligger i bredden, for det er absolut ikke en skærm af standardformat.

Det ultrabrede 32:9 svarer til, at du har to 16:9-skærme placeret side om side. Det giver en helt særlig panoramisk oplevelse, og ved at gøre skærmen buet har Samsung sørget for et nogenlunde ensartet view over hele fladen.

Træd helt ind i spillet

Det er i særdeleshed gamerne, Samsung har haft i tankerne, da de skabte skærmen. Således har CHG90 features specielt rettet mod denne målgruppe.

Man har anvendt QLED-teknologien, kendt fra Samsungs tv’er, som især udmærker sig ved stærke farver og høj lysstyrke. CHG90 leverer dertil også en rigtig god opdateringshastighed. Helt op til 144 Hz kan den præstere, så du altid er på forkant i selv de mest hæsblæsende spil. Kontrast og betragtningsvinkler er også ganske glimrende på denne skærm. Selvom du ofte vil komme til at se dele af billedet fra skæve vinkler, så forvrænger det ikke farverne i nævneværdig grad.

Se også:  Samsung lancerer Windows-bærbar med vild batterilevetid

I menuerne har du adgang til en række gamingspecifikke indstillinger, som eksempelvis nem mulighed for at justere opdateringshastighed og lysstyrke for sorte områder samt en række nyttige billedpresets skabt til forskellige typer spil. Betjeningen sker let med et lille joystisck i bunden.

Det er selvfølgelig langt fra alle spil, der understøtter 32:9-formatet, men nogle gør, enten i native eller som en tilpasning, hvor der ryger lidt i bunden og topppen til fordel for den store vidde.

Det er en ganske forrygende oplevelse at spille i dette format. Man føler sig virkelig trukket ind i spillet på en særlig måde, ikke mindst på grund af skærmens omsluttende bue. Et sjældent eksempel på at en buet skærm giver rigtig god mening.

Se også:  Samsung the frame [TEST]: Når tv’et bliver til kunst
Genial arbejdsskærm

Omend det er en fremragende gamingskærm, var spil faktisk ikke det første i vores tanker, da vi så skærmen. Det brede format giver nemlig særdeles god mening, når du arbejder på kontoret. Du kan have flere programmer åbne ved siden af hinanden, uden at pladsen bliver trang, og arbejder du med tidsbaserede programmer som video- eller lydredigering, så får du betydeligt bedre overblik end på en skærm af almindelig størrelse.

Samsung CHG90
  • Billedkvalitet
  • Features
  • Design
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Summary

Alt om DATA siger:

»Det ultrabrede format giver en forrygende oplevelse i spil og gør multitasking og arbejde med pladskrævende programmer betydeligt nemmere. Billedkvaliteten er glimrende, lyden god, designet lækkert og betjeningen nem. CHG90 får en kæmpe anbefaling.«

Nøgletal:

Pris: 9300 kr.
Skærmformat: 48,9”, 32:9, 3840 x 1080 p
Panel: VA, Quantum Dot
Lysstyrke: 350cd/m2
Responstid: 1 (MPRT) ms
Opdateringshastighed: 144 Hz
Tilslutninger: DP, Mini-DP, 2 x HDMI
audio ind, hovedtelefon, 2 x USB
Features: Eye Saver, Flicker Free, Picture-By-Picture, USB Super Charging, Easy Setting Box, FreeSync 2, Super Arena Gaming UX

TAGS
gamingskærm
panorama skærm
Samsung

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S