Home » Sikkerhed » Samsung-brugere får en gratis tegnebog til kryptovaluta
Samsung-brugere får en gratis tegnebog til kryptovaluta

Samsung-brugere får en gratis tegnebog til kryptovaluta

Share

Med tjenesterne Wallet og Keystore får Samsung-brugere nemme og sikre værktøjer til at håndtere Blockchains på mobilen

Blockchain-teknologi bliver stadig mere udbredt, og brugen vokser globalt blandt virksomheder, udviklere og start-ups.

Især unge mennesker har styr på, hvad teknologien kan bruges til. I rapporten 2018 Edelman Millenials with Money Study svarer 25 procent af de adspurgte, at de har tidligere erfaring med kryptovaluta, 32 procent er interesserede i kryptovaluta og hele 74 procent mener, at blockchain vil gøre det globale finansielle system mere sikkert.

Nu udrulles Samsungs blockchain-tjenester Wallet og Keystore til Galaxy-enheder i Danmark – først til Galaxy Note10 men senere også til Galaxy S10.

Tjenesten kombinerer sikkerhed og bekvemmelighed ved at gemme dine nøgler sikkert på telefonens hardware i en såkaldt Hot Wallet – en onlinetjeneste, hvor du kan administrere blockchains.

En sikker kæde

Men hvad er blockchain-teknologi? Kort beskrevet er det et databasesystem, som gemmer information i såkaldte blokke efter hinanden, som derefter ikke kan manipuleres, fordi de konstant skal være i total balance og system. For at tilføje eller ændre information kræver det nemlig, at alles versioner af informationen opdateres og yderligere verificeres af alle berørte parter i kæden. Du kan heller ikke slette blokke eller informationer, men kun tilføje nye. De nye informationer gemmes på enhederne i kæden i stedet for i en central database. Når der tilføjes mere information, placeres de på blokke efter hinanden og skaber således det, der kaldes en blockchain.

Samsung forklarer mere om, hvordan blockchain-teknologien fungerer her: https://developer.samsung.com/blockchain

Sikkerhedsniveauet i systemet har betydet, at teknologien bliver brugt i den finansielle sektor i både håndtering af kontrakter og samarbejdsaftaler, digital ophavsretsbeskyttelse, elektronisk afstemning og elektroniske valutatransaktioner (også kaldt kryptovaluta). Fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv er netop umuligheden i at manipulere informationer en af de helt unikke fordele ved blockchain. Teknologien er blandt andet blevet omtalt som fremtidens betalings- og ejerskabssystem, men mulighederne for at anvende blockchain strækker sig langt bredere end det.

Se også:  Samsung på vej med stærkt forbedret foldbar mobil
Et væld af muligheder

Da informationerne i en blockchain er fuldstændig transparente og ikke bliver håndteret af en central database, kan teknologien fx vise nøjagtigt, hvad velgørende støtte bliver brugt på, eller give kunstnere mulighed for at sælge deres værker direkte til interesserede købere.

Men hvad har Samsung med blockchain at gøre? Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark, uddyber:

“Samsung er altid til stede, når det kommer til teknologiske innovationer, og muligheden for aktivering af blockchain-teknologien i mobiltelefoner er ingen undtagelse. Derfor kan de danske Samsung Galaxy-brugere nu, på en sikker måde, håndtere kryptovaluta og opbevare private blockchain-nøgler i deres Galaxy-telefoner. For Samsung handler det om at give vores brugere mulighed for at drage fordel af den nye teknologi, men også at inspirere softwareudviklere til at arbejde med blockchain og finde endnu flere innovative anvendelser af teknologien”, fortæller Claus Holm.

For at få adgang til blockchain kræves to ting: en privat nøgle og en digital pung. Efter at Samsung har lanceret tjenesterne i Korea, USA og Storbritannien, bliver Samsung Blockchain Wallet og Keystore nu også lanceret i Norden. Det betyder, at de danske Samsung-telefoner nu kan bruges som en mobil kryptovaluta-manager og give nemmere og mere sikker adgang til andre blockchain-tjenester. Sikkerhed garanteres ved at tjenesten er adskilt fra Androids operationssystem og er beskyttet med et ekstra lag gennem Samsungs sikkerhedsplatform Knox.

Se også:  Samsungs nye topmobil kommer allerede i næste uge
Samsung Blockchain består af:

Keystore

– Privat nøglestyring, oprettelse af nye eller import af eksisterende digitale nøgler

– Signering af transaktioner

– Nem og sikker brug gennem PIN- og fingeraftryksverifikation

– Mere sikkerhed gennem ekstraudstyr fra Samsung Knox, når du benytter andre apps

Wallet

– Administrering af kryptovalutakonto

– Udførelse af transaktioner

– Opdag og brug DApps (decentraliserede applikationer)

Sådan bruges Samsung Blockchain

Aktivér først Samsung Blockchain Keystore

1. Gå til “Indstillinger”.

2. Vælg “Biometrik og sikkerhed” og vælg derefter “Samsung Blockchain Keystore”

3. Accepter betingelserne

4. Vælg “Opret en ny pung”

5. Opret en PIN-kode for at beskytte din kryptovaluta-nøgle

6. Notér dine gendannelsessætninger, og indtast dem korrekt, når du bliver bedt om det

Brug derefter Samsung Blockchain Wallet

1. Åbn appen

2. Tryk på “Tilføj mønt eller polet” for at tilføje en kryptovaluta til din pung

3. For at sende valuta til en anden konto skal du trykke på “Send” og derefter indtaste modtagerens adresse, beløbet og transaktionsomkostninger

4. For at modtage valuta skal du trykke på “Modtag”, derefter kopiere din kontos adresse og sende den til den person, du ønsker at modtage valuta fra

5. For ekstra sikkerhed skal du åbne “Indstillinger” og låse din Samsung Blockchain Wallet. En PIN- eller fingeraftrykslæsning kræves for at åbne den igen


TAGS
Bitcoin
Blockchain
kryptovaluta
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S