Home » Lagerenheder » Samsung 980 Pro Heatsink 1TB [TEST]: Godt ssd-drev til pebret pris
Samsung 980 Pro Heatsink 1TB [TEST]: Godt ssd-drev til pebret pris

Samsung 980 Pro Heatsink 1TB [TEST]: Godt ssd-drev til pebret pris

Share

Dette er et fremragende PCIe-drev, men det er optimeret til spillekonsollen Sony PS5, så giver ssd-drevet mening i pc-sammenhæng? Det får du svar på her

I vældig lang tid var Samsung guldmøntfoden, når det gjaldt ssd’er. År efter år præsenterede Samsung sin nyeste fremragende ssd. Det var et skoleeksempel på, hvordan ingeniørkunsten hos et af verdens største teknologifirmaer gav en konkurrencemæssig fordel.

Interessant nok var det stadig tilfældet, da Samsung lancerede standardudgaven af 980 Pro. Og denne 980 Pro Heatsink 1 TB er stort set det samme drev. Det burde altså være en dødssikker vinder, ikke? Nej, faktisk ikke. Problemet er, at 980 Pro blev lanceret tilbage i efteråret 2020. Siden da har markedet udviklet sig, og 980 Pro er blevet overhalet.

Optimeret køler

Den store nyhed med denne udgave af 980 Pro er køleren. Samsung oplyser, at køleren er blevet optimeret takket være “datacenter-teknologi” med henblik på at sprede varmen effektivt fra controllerchippen, der naturligvis er udviklet af Samsung selv.

Se også:  Samsung klar med forbedret Flip-mobil: Her er Galaxy Z Flip4

Lyder det lidt som markedsføringssnak? I så fald kan vi sige med sikkerhed, at køleren fører dette M.2-drev ned på 8,5 mm. Det er bestemt ikke noget tilfælde, at drevet dermed er fuldt kompatibelt med spilkonsollen Sony PS5, og det er grunden til, at denne nye variant eksisterer. Vi kommer om lidt ind på, om det giver mening på en pc.

Bortset fra det er der ikke meget at rapportere, for de tekniske specifikationer er de samme som ved lanceringen i 2020. Det betyder ikke, at denne ssd er forældet. Langtfra. Man får 1 GB DDR4-cache, fem års garanti og naturligvis Samsungs egen fortræffelige TLC NAND-hukommelse.

Det er værd at bemærke, at dette drev stadig er et fremragende PCIe-drev af fjerde generation med strålende læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 7 GB/s og 5 GB/s. Samsung siger også, at det kan levere ikke færre end en million IOPS, og det er lige så godt som nogen anden NAND-baseret ssd, vi kender til.

Se også:  Samsung SSD 990 Pro [TEST]: Afsindig hurtig ssd fra Samsung

Mindre imponerende er den maksimale plads på 144 GB, som drevet allokerer til at fungere i den hurtige SLC-tilstand. Det er mindre end hos de to andre 1 TB-drev i denne test – de allokerer begge op til 300 GB.

Man kan diskutere, hvor meget det betyder i praksis. De fleste brugere vil sandsynligvis mene, at 144 GB er rigeligt til vedvarende ydelse. Men det er noget, man ikke helt kan ignorere.

Under alle omstændigheder bekræfter vores testarbejde, at vedvarende gennemløb faktisk falder efter omkring 140 GB vedvarende skrivninger. Hvad angår arbejdstemperaturer, konstaterede vi et maksimum på 53 grader ved vedvarende belastning, og det er glimrende med tanke på både vedvarende ydelse og generel holdbarhed.

TAGS
lagerenhed
Samsung
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S