Home » Gratis software » Få samling på dine adgangskoder
Få samling på dine adgangskoder

Få samling på dine adgangskoder

Share

At jonglere med en masse adgangskoder er ikke let. Med programmet LastPass får du alle koder samlet, og dit liv på nettet bliver sikkert

Vi viser her, hvordan du administrerer dine adgangskoder med programmet LastPass. Du finder programmet på LastPass.com, hvorfra du kan downloade det til din computer.

Læs også: Sådan får du et sikkert password

Du henter først installationsfilen til din computer, hvorefter programmet installeres. Undervejs får du mulighed for at vælge dansk som sprog.

[pt id=’2025938′ size=’large’ link=’file’]

 

Du får mulighed for at installere plug-ins til forskellige internetbrowsere. Der er tre at vælge imellem, nemlig Internet Explorer, Google Chrome og Firefox.

Se også:  Hjemmearbejde medvirker til at udrydde adgangskoderne

Læs også: Alt du bør vide om passwords

Det sidste skridt bliver at justere nogle mere avancerede indstillinger, så du får mere kontrol over installationsprocessen.

[pt id=’2025939′ size=’large’ link=’file’]

 

Under avancerede muligheder skal du tage stilling til, hvor programmet skal installeres. Som standard lægges det i mappen Programmer. Det er der ingen grund til at ændre.

De øvrige afkrydsningsfelter er op til dig selv – for eksempel om du vil have et ikon på skrivebordet eller et ikon i systembakken.

[pt id=’2025940′ size=’large’ link=’file’]

 

For at komme videre bliver du nødt til at lukke alle de browsere, der skal have et LastPass-plug-in. Denne lille rude informerer dig om, hvilke programmer det er.

Se også:  Guide: Vælg de bedste Firefox-udvidelser

Hvis du arbejder på noget vigtigt, kan du vælge at forlade installationen og vende tilbage senere. Ellers klikker du på knappen ”Luk programmer”.

[pt id=’2025941′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu skal du oprette en LastPass-konto. Her får du brug for en e-mail-adresse og en adgangskode. Det er din hovedadgangskode, så den skal være god.

På det følgende skærmbillede skal du gentage din adgangskode, og du skal skrive en sætning, som kan genopfriske din hukommelse, hvis du engang glemmer koden.

[pt id=’2025942′ size=’large’ link=’file’]

 

De adgangskoder, du tidligere har brugt bliver nu klassificeret som usikre af LastPass, og du kan vælge at importere dem alle til din konto eller slette dem.

Hvis du undrer dig over, hvordan de dukkede op på listen, skal du ikke være bekymret. Det er blot de adgangskoder, du har givet din browser lov til at huske.

[pt id=’2025943′ size=’large’ link=’file’]

 

Når proceduren er overstået, vil LastPass åbne din standardbrowser, så du kan logge ind. Den første skærm, du ser, er Boksen, hvor du finder en tom mappe.

Klik på den lille pil ved siden af mappen for at åbne den. Du vil opdage, at alle de gemte adgangskoder befinder sig i denne mappe, så her trænges til oprydning.

[pt id=’2025944′ size=’large’ link=’file’]

 

I venstre side af skærmen finder du en menu med nogle knapper. Klik på knappen ”Opret gruppe”. Et nyt vindue åbnes, og du kan give den nye mappe et navn.

På hovedskærmen vil du opdage den nye mappe. Du kan gentage denne procedure for ligeså mange mapper, som du ønsker.

[pt id=’2025945′ size=’large’ link=’file’]

 

For at tilføje en gemt adgangskode til en gruppe skal du klikke på redigeringsfunktionen, som er et blyantsikon til højre.

Det åbner et nyt vindue med alle de indstillinger, du kan foretage med den aktuelle adgangskode. Under rullemenuen for Gruppe vælger du den gruppe, som adgangskoden skal knyttes til.

[pt id=’2025945′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu da du har integreret dine tidligere adgangskoder fuldstændig i LastPass, kan du trygt logge ind på beskyttede sider, fordi du ved, at autoudførelsen af dine adgangskoder er sikker.

Du kan fremover tilføje flere adgangskoder, hvis du ønsker, at LastPass skal logge dig sikkert ind på andre tjenester.

[pt id=’2025946′ size=’large’ link=’file’]

 

Læs også: En kode til det hele


TAGS
firefox
google chrome
Guide
internet explorer
password
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S