Home » AOD Pro » Flere servere trods corona-modvind – skyen trækker væksten
Flere servere trods corona-modvind – skyen trækker væksten

Flere servere trods corona-modvind – skyen trækker væksten

Share

Det globale servermarked steg i andet kvartal af 2020 med 19,8 procent. Ikke så overraskende trækker cloud-centre en stor del af væksten. Til gengæld overrasker en kinesisk leverandør med en vækst på 77 procent.

Trods strid modvind fra handelsstridigheder og pandemi fortsatte det globale servermarked med at vokse i andet kvartal i år. Analysevirksomheden IDC rapporterer en vækst på 19,8 procent her i 2020 sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsætningen nåede 24 milliarder dollar – det er 154 milliarder kroner.

Hvor det måske er en smule overraskende, at der en vækst på knap en snes procent, så er det mere indlysende, at det er cloud-centre, der primært trækker væksten.

”Vi finder bestemt områder med reducerede udgifter, men de blev modregnet af investeringer hos cloud-leverandører og store virksomheder, der ønsker løsninger, som understøtter de forandringer i infrastrukturen, som skyldes den verdensomspændende pandemi,” udtaler Paul Maguranis, som er senioranalytiker for infrastrukturplatforme og teknologier hos IDC.

Se også:  Ekstremt hurtige AMD-processorer til de allertungeste opgaver

Volumen-serverne havde en vækst på 22,1 procent til 18,7 milliarder dollar (119 milliarder kroner), mens midrange-serverne gik tilbage med 0,4 procent til 3,3 milliarder dollar (21 milliarder kroner). High-end-systemerne – blandt andet til cloud-centre – buldrede frem med 44,1 procent, men omsætningen er stadigvæk mindre end for de to øvrige segmenter, nemlig 1,9 milliarder dollar (12 milliarder kroner).

Kinesisk højdespringer

HPE/New H3C Group (HP plus en kinesisk partner) og Dell lå forrest i kampen om servermarkedet med henholdsvis 14,9 og 13,9 procent af markedet. Nummer tre blev kinesiske Inspur, der fik en gigantisk vækst sammenlignet med sidste år: 77 procent. Inspur nåede dermed op på 10,5 procent af det globale marked.

Se også:  Nvidia fortsætter rejsen fra grafikkort mod tunge enterprise-løsninger

Inspur er især stærke på det kinesiske marked, hvor selskabet blandt andet opfylder et voksende behov for servere med programmerbare co-processorer, som kan håndtere tunge opgaver, herunder kunstig intelligens.

De to næste pladser tog Lenovo og IBM med 6,1 og 6 procent af markedet. Mens de to førende producenter gik tilbage, havde Lenovo og IBM en vækst på henholdsvis 21 og 22 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.


TAGS
cloudserver
server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S