Home » AOD Pro » Håb om lavere priser: Chip-salget går voldsomt ned i fart
Håb om lavere priser: Chip-salget går voldsomt ned i fart

Håb om lavere priser: Chip-salget går voldsomt ned i fart

Share

Det lave udbud af halvledere har fået prisen på chips til at eksplodere. Men nu flader salget ud, viser ny prognose. Det giver håb om, at priserne på elektroniske komponenter bliver mere venlige

Her i 2022 vil salget af halvledere vokse med 7,4 procent, og det er en god nyhed for alle, som drømmer om lavere priser på komponenter og dermed på forbrugerelektronik, professionelt it-udstyr og biler.

I 2021 steg salget af halvlederteknologi med hele 26,3 procent, oplyser analyseselskabet Gartner, som står bag både denne opgørelse og prognosen for 2022. Faktisk er Gartner blevet endnu mere pessimistisk med hensyn til omsætningen af chips og andre halvlederkomponenter, for en tidligere prognose forudså, at væksten i 2022 ville blive på 13,6 procent. Nu er vi nede på næsten det halve.

Decideret fald i salget på vej

Det er først og fremmest den globale økonomiske situation, som er årsagen til den vigende vækst, anfører Gartner, og der er et decideret fald i salget på vej.

Se også:  Intel-boss: Mangel på chips helt ind i 2023

“Selvom chipmanglen aftager, er det globale halvledermarked på vej ind i en svag periode, som vil fortsætte gennem hele 2023, hvor halvlederomsætningen forventes at falde med 2,5 procent,” siger Richard Gordon, Practice VP hos Gartner, og han tilføjer:

“Vi ser allerede svagheder i slutmarkederne for halvledere, især dem, der påvirkes af konsumenternes forbrug. Stigende inflation, skatter og renter lægger sammen med højere energi- og brændstofomkostninger pres på forbrugernes disponible indkomst. Dette påvirker udgifterne til elektroniske produkter såsom pc’er og smartphones.”

Salget af halvledere vil her i 2022 nå 639,2 milliarder dollar (4648 milliarder kroner). I 2023 forventes salget at nå op på blot 623,1 milliarder dollar (4532 milliarder kroner).

Det er især forbrugerne, der vil holde igen, mens faldet i salget til virksomheder og institutioner er mindre markant.

Se også:  Chip-krise: Nu skal der gang i den europæiske halvleder-produktion
Også pc-salget falder

Den nye udvikling for halvledere kommer. samtidig med at antallet af solgte pc’er forventes at falde med 13,1 procent i år.

“Halvledermarkedet er på vej ind i en nedgangscyklus i branchen, hvilket ikke er nyt, og det er sket mange gange før,” siger Richard Gordon.

“Selvom forbrugermarkedet vil aftage, vil halvlederindtægter fra datacentermarkedet forblive robuste i længere tid (20 procents vækst i 2022) på grund af fortsatte investeringer i cloud-infrastruktur. Derudover vil bilelektroniksegmentet fortsætte med at registrere tocifret vækst over de næste tre år, da halvlederindholdet pr. køretøj vil stige på grund af overgangen til elektriske og autonome køretøjer. Halvlederindholdet pr. køretøj forventes at stige fra 712 doollar i 2022 til 931 dollar i 2025,” forklarer Richard Gordon om den nye udvikling.


TAGS
chips
Elektronik
halvledere
komponenter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S