Home » AOD Pro » Forsyningskæden knækker: Salget af bærbare computere styrtdykker
Forsyningskæden knækker: Salget af bærbare computere styrtdykker

Forsyningskæden knækker: Salget af bærbare computere styrtdykker

Share

Salget af computere var i modvind i andet kvartal, viser ny opgørelse. Især gik det hårdt ud over bærbare computere, der styrdykkede med 26 procent i Vesteuropa. Årsagen er at finde ude i Kina

Bunden gik fuldstændig ud af markedet for bærbare computere i andet kvartal. Ifølge en opgørelse fra analysevirksomheden Canalys faldt det vesteuropæiske salg med ikke mindre end 26 procent (til 9,5 millioner enheder) sammenlignet med samme periode året før.

Computerproducenterne holder dog skindet på næsen, for i samme periode steg salget af stationære computere med 22 procent (til 2,7 millioner enheder) takket være salg til virksomheder.

Canalys-grafik.

Canalys viser den negative udvikling grafisk.

Men fordi der sælges langt flere notebooks end desktops måtte producenterne notere en samlet tilbagegang for computersalget på 18 procent.

Se også:  MSI GE76 Raider 11UH [TEST]: Tung og rasende hurtig gamingbærbar

Også det forbrugerorienterede tablet-marked var hårdt ramt. Her faldt styksalget med 24 procent (til 5,9 millioner enheder).

Corona stoppede kineserne

Betydelige forstyrrelser i forsyningskæderne var ifølge Canalys hovedårsagen til andet kvartals drastiske fald, da nøgleregioner og byer i Kina, som står bag hovedparten af verdens pc-produktion, var låst i store dele af kvartalet.

Nedlukningerne hæmmede fabrikker og havne langs Beijing-Shanghai-korridoren. Selvom produktionen begyndte at stige igen i slutningen af maj, var dette tilbageslag ikke nok til at kompensere for den dårlige start på kvartalet.

Mens alt dette skete, blev markedet ramt af en stigende makroøkonomisk modvind, da forbrugerne måtte til at holde på deres penge som følge af stigende inflation.

Se også:  Stor forårslancering fra HP – populære laptop-serier opdateres
Lenovo topper

Lenovo fastholder førstepladsen på det samlede vesteuropæiske computermarked med en markedsandel på 30,9 procent trods et fald i salget på 8,2 procent.

HP og Dell har tabt 17,1 og 18,0 procent af salget i forhold til sidste år, men de fastholder anden- og tredjepladsen med henholdsvis 24,7 og 13,8 procent af markedet. Acer tager fjerdepladsen med 8,2 procents markedsandel fulgt af Apple med 6,4 procent.


TAGS
Bærbar
computer
desktop
Laptop
notebook
stationær

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S