Home » Sikkerhed » Safety first
Safety first

Safety first

Share

Det er svært at leve uden nettet, men er sikkerheden i NemID og de øvrige beskyttelsesmidler stærk nok?

Var alting bedre i gamle dage? Naturligvis ikke. Internettet er stadig ungt, men de fleste har svært ved at forestille sig en verden uden det. Og begrebet telefoni har mildt sagt ændret sig, siden der var noget, der hed KTAS: Når jeg som dreng ville ringe til min kammerat, løftede jeg telefonrøret og ventede på, at en damestemme sagde ”Rosa”. Derefter forlangte jeg 4107 og kunne spørge Svend Erik, om han ville med ud at lege. I dag er der kombineret så mange funktioner i en smartphone – fra kompas til lommelygte – at det er svært at overskue for brugerne.

Indre Mission i søgelyset

Den moderne teknologis velsignelser er talrige. Men der var i det mindste en ting, man ikke behøvede at bekymre sig om indtil begyndelsen af 1990’erne: it-sikkerhed. Hackerne bliver stadig mere udspekulerede og stadig mere ondsindede. Det med ondskaben fik for nylig et meget konkret udtryk, da en hacker inficerede Indre Missions hjemmeside med sataniske symboler og dyrets tal fra Johannes Åbenbaring: 666. Nogle mennesker har tydeligvis for god tid.

Det kan Indre Mission sandsynligvis leve med. Langt værre er de hackerangreb, der rammer store organisationer. For få måneder siden lykkedes det ukendte gerningsmænd at hacke sig ind hos en vandforsyningsvirksomhed i Springfield i Illinois. Hackerne ødelagde en vandpumpe ved at tænde og slukke for den gentagne gange, indtil den brød sammen.

Hvor sikker er NemID?

Så er det jo godt, at vi har det sikre NemID. Eller er det? NemID bygger på Java, og den løsning har de svenske banker droppet for flere år siden. De mener ikke, at et Java-baseret system er sikkert nok, og de har derfor udviklet et browserbaseret koncept. Man må håbe, at de ikke har ret.

Det er ikke nemt at gardere sig. Det myldrer med virus/malware, der angriber Googles mobil-operativsystem Android. Ifølge den britiske avis Daily Mail steg antallet af ondsindede angreb på Android med 472 procent på fire måneder i 2011. Det er jo en sjat. Men så er det et held, at der er flere hundrede antivirus-applikationer at vælge imellem, ikke? Nej!

Ifølge Google er det værste, man kan gøre, at prøve at beskytte sig selv. Chris DiBona fra Google hævder, at mange af antivirus-applikationerne er lavet af »charlataner og svindlere«, og at de gør mere skade end gavn. Han synes, at man bør skamme sig, hvis man arbejder for et foretagende, der sælger virusbeskyttelse til Android eller iOS. Og så er vi jo lige vidt.

Nu mangler vi blot, at fanatiske terrorister holder op med at satse på bomber og kaster sig over respektable foretagenders it-systemer. Men det er måske klogest at lade være med at give dem gode ideer …


TAGS
nemid

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S