Home » Bærbar computer » Sæt tekster på dine billeder
Sæt tekster på dine billeder

Sæt tekster på dine billeder

Share

Engang imellem kan det være sjovt at sætte tekster på sine
billeder, så de kan bruges som start til et billedshow eller til kreative
indslag i billedalbummet. Med Elements kan du let indsætte tekster på
billederne.

Skal du holde et fotoforedrag med dine billeder fra sommerferien, eller skal du sende nogle billeder til en ven eller en fra familien, så kunne du måske godt tænke dig at gøre lidt ekstra ud af det ved at indsætte en tekst på billedet.

I Photoshop Elements kan du arbejde med tekster og billeder på flere måder. Der er en den helt simple, hvor du bare indsætter en sort tekst oven på billedet. Det kan du gøre, hvis du f.eks. vil skrive, hvem der er fotografen, eller hvad det er. Det kan også være fra sommerferieturen, så du kan skrive “her boede vi”, måske med en pil.

Se også:  Adobe hylder David Bowie 50 år efter Ziggy Stardust kom til verden

Skal du holde et foredrag, kan den slags tekster være meget nyttige. Det kan enten være for at forklare en ting, eller det kan være for at indlede og afslutte foredraget. I de sidste tilfælde vil du sikkert gerne bruge en mere kreativ tekst, som er integreret i billedet. Dette er der gode muligheder for i Elements.

I denne artikel ser vi på et par eksempler på, hvordan du kan indsætte en tekst af den mere kreative karakter på dine billeder.

Du kan lave en speciel effekt ved at lade teksten være en skygge.

[pt id=’2003396′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1. Start med åbne et billede og vælge Horizontal Type Mask Tool (1). Vælg dernæst en passende font og størrelse. I dette tilfælde vil vi skrive en stor tekst på billedet så vi vælger en fed font i størrelse 400 ved at skrive 400 i størrelsesfeltet. (2).”‘]

1. Start med åbne et billede og vælge Horizontal Type Mask Tool (1). Vælg dernæst en passende font og størrelse. I dette tilfælde vil vi skrive en stor tekst på billedet, så vi vælger en fed font i størrelse 400 ved at skrive 400 i størrelsesfeltet. (2).

[pt id=’2003397′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2. Med musen trækkes en tekstboks i en passende størrelse ud på billedet (1). Dernæst skrives teksten i dette tilfælde skriver vi sand (2). Til slut trykker vi på det grønne flueben for at acceptere (3).”‘]

2. Med musen trækkes en tekstboks i en passende størrelse ud på billedet (1). Dernæst skrives teksten, i dette tilfælde skriver vi sand (2). Til slut trykker vi på det grønne flueben for at acceptere (3).

[pt id=’2003399′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3. Teksten er ikke skrevet men kun markeret (1). Vi kopierer det markerede til et nyt lag ved at trykke Ctrl + C og dernæst Ctrl + V. Nu findes teksten i et nyt lag. Klik på det nye lag hvis det ikke allerede er aktivt og vælg dernæst Drop Shadows i Effects paletten (3). Nu kommer der en slagskygge fra bogstaverne. Hvis du ønsker at gøre effekten mindre tydelig kan du nedsætte opaciteten af laget (4).”‘]

3. Teksten er ikke skrevet, men kun markeret (1). Vi kopierer det markerede til et nyt lag ved at trykke Ctrl + C og dernæst Ctrl + V. Nu findes teksten i et nyt lag. Klik på det nye lag, hvis det ikke allerede er aktivt, og vælg dernæst Drop Shadows i Effects paletten (3). Nu kommer der en slagskygge fra bogstaverne. Hvis du ønsker at gøre effekten mindre tydelig, kan du nedsætte opaciteten af laget (4).

[pt id=’2003402′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan lave en tekst som kun er synlig pga. skyggen fra bogstaverne. Selve bogstaverne er helt transparente så du kan se landskabet bagved.”‘]

Du kan lave en tekst, som kun er synlig pga. skyggen fra bogstaverne. Selve bogstaverne er helt transparente, så du kan se landskabet bagved.

Du kan også lave en transparent tekst, som du let kan placere, hvor du ønsker den. Først gentages de to første trin fra den anden gennemgang, så teksten er markeret på billedet.

[pt id=’2003398′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1. Når teksten er markeret (1) vælges knappen Create New Adjustment Layer i lagpaletten. Her vælges et nyt Levels-lag (2).”‘]

1. Når teksten er markeret (1), vælges knappen Create New Adjustment Layer i lagpaletten. Her vælges et nyt Levels-lag (2).

[pt id=’2003400′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2. På det nye lag kommer teksten nu som en maske (1). Med levelsfunktionen kan du gøre teksten mere eller mindre tydelig ved at justere på skydeknapperne (2). Hvad du vælger afhænger af situationen og den effekt du vil opnå her justerer vi bare lidt på mellemtonerne.”‘]

2. På det nye lag kommer teksten nu som en maske (1). Med levelsfunktionen kan du gøre teksten mere eller mindre tydelig ved at justere på skydeknapperne (2). Hvad du vælger afhænger af situationen og den effekt, du vil opnå, her justerer vi bare lidt på mellemtonerne.

[pt id=’2003401′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3. Hvis du efterfølgende vil flytte teksten kan du vælge laget (1). Dernæst vælges flytteværktøjet (2) og teksten kan nu flyttes med musen (3).”‘]

3. Hvis du efterfølgende vil flytte teksten, kan du vælge laget (1). Dernæst vælges flytteværktøjet (2), og teksten kan nu flyttes med musen (3).

[pt id=’2003403′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Teksten er helt transparent og du kan sætte den hvor du vil. Dette er en stor fordel hvis du vil finjustere layoutet.”‘]

Teksten er helt transparent, og du kan sætte den, hvor du vil. Dette er en stor fordel, hvis du vil finjustere layoutet.


TAGS
adobe
fotoredigering
Guide
Photoshop Elements 7.0
tekst på billeder
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S