Home » Andet » Sæt fut i start-menuen i Windows 7
Sæt fut i start-menuen i Windows 7

Sæt fut i start-menuen i Windows 7

Share

Arbejd hurtigere og smartere og få lettere adgang til programmer og dokumenter.

Tænd for computeren og lad os se at komme i gang.

1. Hurtigere menuvisning
Hver gang du vælger en undermenu til Start-menuen, indsætter Windows en lille tidsforsinkelse, for at det skal se bedre ud. Du kan godt sætte tidsforsinkelsen lidt ned, men helt fjerne den, bør du ikke, for så hakker menuerne i det, når de åbnes.

[pt id=’2005062′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1. “‘]

1.

Åbn RegEdit og find HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop. Sænk værdien for MenuShowDelay, så den er nærmere 100 end standardindstillingen 400. Den helt nøjagtige værdi afhænger af grafikkort og systemhastighed, så man er nødt til at prøve sig lidt frem.

2. Fjern Seneste dokumenter
Det tager tid at opbygge undermenuen med Seneste elementer, så du kan vinde nogle hundrededele af sekunder ved at fjerne dette menupunkt fra Start-menuen. Det gøres ved at højreklikke på Start-knappen og vælge Egenskaber. Klik på Tilpas-knappen, og rul ned til Seneste elementer-boksen, og fjern afkrydsningen.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Det har så den ulempe, at du ikke længere har en genvej til de dokumenter, du har arbejdet med for nyligt, så hvis du tit benytter denne funktion, er det en god ide at lade den blive i Start-menuen.

[pt id=’2005061′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2. “‘]

2.

3. Administrator med et klik
Du kan starte programmer med fulde administratorrettigheder blot ved at holde Control+Shift nede, mens du klikker på programmets navn. Det kan være en gavn, hvis du eksempelvis bruger Kommandoprompten ofte til at foretage ændringer af systemet.

Du slipper for at højreklikke og vælge Kør som administrator, men du slipper nu ikke helt for Brugerkontrol-advarslen.

4. Ryd op i SuperFetch
Windows 7 er for alvor blevet hurtig til at starte med videreudviklingen af SuperFetch-koden fra Vista, hvor systemet holder øje med de mest brugte programmer og lægger dem i en særlig cache i hukommelsen for dig. Hvis du vil stoppe SuperFecth for at rydde op, kan du gøre det via Tjenester.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Start med at åbne Kontrolpanel | System og sikkerhed | Administration | Tjenester. I listen skal du finde og højreklikke på Superfetch-tjenesten og vælge Egenskaber. Klik i Starttype-menuen og vælg Deaktiveret.

[pt id=’2005070′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4. “‘]

4.

Hvis du gerne vil have tjenesten tilbage – og det anbefaler vi – så genstart Windows 7. Når du er logget ind, skal du åbne mappen C:Windowsprefecth og slette indholdet. Så går du tilbage til Superfetch-tjenesten via Kontrolpanel og sætter Starttype til Automatisk. Klik OK.

Nu genopbygger SuperFetch en cache af de programmer, du benytter mest fremover. Det kan give en hastighedsforøgelse, hvis du har ændret programvaner markant.

5. Tilbage til rødderne
Er de grafiske effekter i Windows 7 ved at tage livet af computeren, er det sandsynligvis fordi, det er en ældre computer, eller fordi den ikke har særlig meget hukommelse.

For at få sat lidt liv i kludene kan du starte med at åbne Kontrolpanel | System og sikkerhed | System og klikke på Avancerede systemindstillinger i venstremenuen. Klik på Indstillinger-knappen i Ydeevne-gruppen.

På Visuelle effekter-fanen kan du så begynde at fjerne de grafiske effekter, du ikke umiddelbart synes betyder noget og på den måde vride noget mere hastighed ud af computeren. Start med at fjerne Aktiver Aero Peek og Aktiver gennemsigtige glaseffekter.

Det er dem, der trækker flest ressourcer fra grafikprocessoren. Er den hel gal, så fjern Vis indhold i vindue, mens der trækkes. Uden disse tre gør det ikke så meget forskel, hvor mange af de andre grafiske effekter, du slår fra – det vil næsten ikke kunne mærkes.

[pt id=’2005071′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”5. “‘]

5.

6. Find den forslugne proces
Windows 7 har fået en forbedret Ressourceovervågning, et program, der viser detaljerede oplysninger om processer, hukommelsesforbrug, CPU-belastning og meget, meget mere.

Vælg Kør … skriv “resmon”, og tryk på Enter. De kørende processer ses listet navn for navn, og hvis du klikker på en af de fem faneblade, får du vist programmernes brug af henholdsvis CPU, Hukommelse, Disk og Netværk.

Er der et program, som hænger for dig, kan du finde det i listen, højreklikke og vælge Analyser venteliste. Det skulle give dig et praj om, hvad der kan være gået galt. Måske får du ligefrem en idé til, hvordan du får løst problemet og stoppet cirkusset fornuftigt.

[pt id=’2005069′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”6.”‘]

6.


TAGS
Guide
start menu
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S