Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sæt systemet på styrkeprøve

Er din pc en svækling eller et muskelbundt? Geekbench sætter
systemet på prøve at giver dig den ubarmhjertige sandhed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En computer kan have nok så fine specifikationer, men er det garanti for at den rent faktisk yder særligt godt?

Geekbenchgiver dig fuld afklaring omkring den sag. Det gratis program gennemtester din computer på alle leder og kanter og afslører alt du bør vide om din maskines ydelse.

Processorens ydelse analyseres på to forskellige niveauer – integer og floating point – mens hukommelsen testes på dens ydelse og streaming-egenskaber. Hver enkelt element måles i detaljer ud fra mange forskellige aspekter og det hele summeres op i en samlet score, som kort fortæller dig, hvor godt dit system yder.

Vi testede to forskellige maskiner – en lille nettop med Intel Atom processor og en større notebook med Core i3 – og ikke overraskende var der en væsentlig forskellig i ydelse – nettop’en løb af med en beskeden score på 836 mens notebook’en kunne præstere 3458.

Men en ting er jo så, at du kan måle og sammenligne dine egne maskiner, som du allerede har købt. Noget andet er muligheden for at sammenligne med andre maskiner, som potentielt kunne blive din næste investering. Er den nyeste Vaio i virkeligheden så kraftig, som Sony påstår, eller er det bedre at sætte pengene på en HP Envy?

Det kan Geekbench fortælle dig. Programmet er nemlig koblet sammen med en webtjeneste, hvor du kan uploade dine egne resultater og se andres. Du trykker blot "Submit", når dit system er testet.

Det er virkeligt smart, når du skal finde din næste computer. Hos Geekbench får du ikke blot en række imponerende specifikationer smidt i hovedet men konkrete tal på, hvor godt maskinen rent faktisk yder.

Det er således her at programmets sande styrke ligger. For der findes masser programmer, der kan det samme, men netop muligheden for at sammenligne test med andre, gør resultaterne langt mere brugbare.

Eneste lille ulempe er at du kun kan teste din computer 32 gange, før du skal betale for programmet. Spørgsmålet er dog om det er nødvendigt med mere.