Home » Stationær computer » Sæt noter på skrivebordet
Sæt noter på skrivebordet

Sæt noter på skrivebordet

Share

Notesblokke, lapper og huskesedler har det med at forputte sig. Brug i stedet det gratis program Stickies til at sætte digitale noter på computerens skrivebord

Næsten uanset, hvad du bruger din pc til, så er de “gule sedler” stadig et fremragende værktøj. Der findes ingen bedre måde at holde dine tanker og to-do lister organiseret. Med programmet Sticky Notes, som er inkluderet som standard i Windows 7, har du et digitalt modstykke til papirnoterne.

Noterne kan indsættes over hele dit skrivebord, men programmet har sine begrænsninger. Ønsker du flere muligheder med dine virtuelle noter, så hent det gratis Stickies.

Der er flere måder at tilpasse udseendet på, du kan fastgøre billeder til noterne, og du kan klæbe dem på mapper, vinduer og andre programmer. Det bedste ved programmet er, at det også omfatter traditionelle produktivitetsværktøjer. Du kan indstille en alarm eller påmindelser, der dukker op på bestemte datoer. Lyder det godt? Så lad os komme i gang!

Se også:  Guide: Få en personlig Proceslinje i Windows 10

Hent Stickies på www.zhornsoftware.co.uk. Sæt under installationen flueben i ”Install keyboard Hook DLL”. Vælg ”Install for Everyone”, hvis programmet skal bruges af flere. Det viser en meddelelse om vigtigheden af at sikkerhedskopiere sine noter. Efter installationen har du adgang til Stickies i systembakken på proceslinjen.

[pt id=’2026731′ size=’large’ link=’file’]

 

For at oprette en note skal du dobbeltklikke på ikonet i meddelelsesområdet eller højreklikke på ikonet og vælge ”New Sticky”. Som standard kan nye noter kun indeholde tekst. Hvis noten skal indeholde et billede, skal du trykke på tasterne Shift + Control + K. Højreklik derefter inde i noten, vælg ”Load” og udvælg en billedfil.

[pt id=’2026732′ size=’large’ link=’file’]

 

Har du tilføjet tekst, kan du tilpasse den ved at højreklikke inde i noten og vælge anden skrifttype, størrelse med videre. For at give noget af teksten spotfarve markerer du tekstdelen og vælger ”Highlight” for at ændre baggrundsfarven. Tilsvarende kan du højre-klikke i et billede for at få tegneværktøjer.

[pt id=’2026733′ size=’large’ link=’file’]

 

Som standard har nye noter ikke et navn. For at tilføje et skal du højreklikke på notens titellinje og vælge ”Set Title”. Indtast navnet i det vindue, der åbnes. Selvom navngivning ikke er nødvendigt, hjælper det dig, hvis noten er oprullet for at spare plads på skrivebordet. Brug ”Rulled up” hvis du vil skjule teksten i en note.

[pt id=’2026734′ size=’large’ link=’file’]

 

Som standard kan noter kun forstørres vandret, og noten vil altid vise hele indholdet. For at ændre dette skal du højreklikke på ikonet i proceslinjen, klik på ”Options” og vælg ”Enable scrollbars”. Nu kan du også ændre størrelsen lodret. Noter, som er mindre, end den tekst de indeholder, har fået rullepaneler.

[pt id=’2026735′ size=’large’ link=’file’]

 

Højreklik på notens titellinje og vælg ”Alarm”. I næste vindue kan du indstille et nedtællingsur eller indstille tidspunkt og dato. Brug eventuelt ”Sleep undtil alarm sounds” for at skjule noten indtil da. Uanset om noten er skjult eller ej, vil den, når tiden er inde, vibrere og blinke for at fange din opmærksomhed.

[pt id=’2026736′ size=’large’ link=’file’]

 

Højreklik på notens titellinje og vælg ”Attach”. Vinduet, som popper op, viser en liste over åbne vinduer. Vælg vinduet, som noten skal hæftes til. Nu vises noten kun, når dette vindue er åbent. Marker ”Only if visible” for at sikre, at noten kun vises, når vinduet ikke er minimeret.

[pt id=’2026737′ size=’large’ link=’file’]

 

Du administrerer dine noter ved at højreklikke på ikonet i proceslinjen og vælge ”Manage Stickies”. I næste vindue vises alle dine noter i kategorier. Vælg en kategori for at se listen over de noter, kategorien indeholder. Højreklik for at gendanne lukkede noter eller frigøre dem fra vinduerne.

[pt id=’2026738′ size=’large’ link=’file’]

 

Du administrerer dine noter ved at højreklikke på ikonet i proceslinjen og vælge ”Manage Stickies”. I næste vindue vises alle dine noter i kategorier. Vælg en kategori for at se listen over de noter, kategorien indeholder. Højreklik for at gendanne lukkede noter eller frigøre dem fra vinduerne.

[pt id=’2026739′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan nu oprette så mange reboot-sikre noter, som du orker. Brug dem til at gemme formaterede tekstbidder og billeder. Bedst af alt – noterne kan tilknyttes andre programmer og vinduer, så de kun ses, når programmet eller vinduet er åbent. Du kan også oprette noter med indbygget alarm.

[pt id=’2026740′ size=’large’ link=’file’]

 

Proceslinjen
Bundlinjen på skrivebordet i Windows, som bruges til at åbne og overvåge aktive programmer.

Systembakken
En del af Proces-linjen, som viser ikoner for volumen og tid. Kaldes også meddelelsesområde.


TAGS
Guide
Note
proceslinje
skrivebord
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S