Home » Software » Sæt mere fart på computerens opstart
Sæt mere fart på computerens opstart

Sæt mere fart på computerens opstart

Share

Uanset hvor stærk din pc er, vil den med tiden blive langsommere og langsommere til at starte. Startup Delayer er svaret på, hvordan du atter får fart på din computer

Ideelt set burde programmer kende deres plads: At sidde stille på computerskærmen, indtil du behøver dem. Men mange af dem vil gerne indlæses, hver gang du starter computeren, hvilket sløver dens arbejdskraft, uanset om du blot forsøger at tjekke for opdateringer, logge på en spiltjeneste, eller hvad dine programmer nu ellers gør.

[pt id=’2021802′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipUndgå problemet helt. Når et installationsprogram spørger om dets program må starte sammen med Windows svarer du “Nej”.”‘]

Datatids bedste tipUndgå problemet helt. Når et installationsprogram spørger, om dets program må starte sammen med Windows, svarer du “Nej”.

Jo mere software du har installeret, jo mere vil du lægge mærke til problemet. I værste fald kan det vare adskillige minutter, før dit skrivebord åbner. Heldigvis findes der en måde at skære igennem problemerne på. Du kan benytte et redskab som programmet Start Delayer, der kan spotte de programmer, som du gerne vil have indlæst automatisk, og lade Windows håndtere dem hurtigt.

1 Tjek programlisten

Tænd for din pc. Uden at starte noget skal du klikke på pil-ikonet på proceslinjen for at se, hvilke programmer der indlæses automatisk. Højreklik på hver enkelt for at få en menu, der forklarer, hvilket program, der er tale om. Almindelige applikationer er kontrolmenuen til dit grafikkort, Java, softwareopdateringer og antivirus.

[pt id=’2021785′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Annuller den automatiske opstart

Nogle programmer som antivirus og Dropbox, skal være indlæst og aktive ved opstart, så lad dem være. Andre applikationer såsom Steam kan i stedet indlæses, når du har brug for spiltjenesten. Højreklik på hvert program for mellem linjerne at finde den mulighed, som hedder “Indlæs ved systemstart”. Klik og fjern fluebenet.

[pt id=’2021786′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Hent Startup Delayer

Gå ind på www.r2.com.au for at hente Startup Delayer. Klik på setup-filen. For at være på den sikre side kan du lade programmet lave et genoprettelsespunkt. Det vil tage et par sekunder at skanne programmerne på din pc. Herefter kan du indlæse hjælpefilen. Du kan roligt springe denne del over, i hvert fald i første omgang.

[pt id=’2021787′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Fart i forhold til ydelse

Fortæl Startup Delayer, hvordan du vil prioritere. Dette gør du på en glidende skala, som går fra indlæsning af applikationer og programmer så hurtigt som muligt (yderst til venstre) og over til kun at indlæse det næste program i rækken, når din pc er i dvale. Det anbefales at sætte skalaen på tredje eller fjerde hak fra venstre.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter
[pt id=’2021788′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Normal indlæsning

Som standard er det meste software sat til at indlæse normalt. Det betyder, at Startup Delayer tillader, at de indlæses hurtigst muligt. Vigtig software som antivirus bør være sat til normal opstart, mens anden software bør klassificeres som ”delayed”- altså forsinket. Så er pro-grammet tvunget til at vente, til din pc ikke er optaget.

[pt id=’2021789′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Organiser arbejdslisten

Programmer, som står på listen over forsinket opstart, får hver især et nummer. Det er den rækkefølge, som Startup Delayer vil indlæse programmerne i, når og hvis computeren ikke er optaget. For at omorganisere rækkefølgen behøver du blot at klikke på programmet og trække det op eller ned.

[pt id=’2021790′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Tidsstyret forsinkelse

Bliver det nødvendigt, kan du selv styre de enkelte programmer ved at vælge dem og derefter tildele dem en enten automatisk eller tidsstyret forsinkelse. Dit valg bør være baseret på, hvor hårdt din processor og harddisk arbejder. Begge muligheder bliver vist nederst på skærmen.

[pt id=’2021791′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Genstart med glæde

Genstart din pc, og se forskellen. Jo flere program-mer, du havde kørende, jo større forbedring vil du opleve. De fleste pc’er vil dog sandsynligvis føles mærkbart hurtigere. Hvis du ønsker at se, hvad Startup Delayer gør, skal du højreklikke på programmets ikon i proceslinjen og vælge ”Show Startup Process” for at se programlisten.

[pt id=’2021792′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
Opstartsoptimering
opstartstid
Startup Delayer
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S