Guide: Sæt farten op på din pc

Guide: Sæt farten op på din pc

Share

Langsom opstart er kedeligt, men nu behøver du ikke længere sidde og trille tommelfingre. Datatid TechLife giver dig tipsene, som sætter fut i Windows 10

Ded tiden bliver din pc længere om at starte. Det kan være meget frustrerende, især når du skal i gang med noget vigtigt. Måske er du fristet til at lade computeren være tændt konstant, men det betyder, at vigtige Windows-opdateringer ikke bliver installe-ret. Heldigvis er der måder at tune sin pc på.

Vi gennemgår her flere metoder, men kommer også ind på, hvilke tiltag der ikke har nogen effekt, selvom producenterne af pc-optimeringssoftware påstår noget andet.

Windows 10 har godt styr på din harddisk, så det er usandsynligt, at defragmentering påvirker ydeevnen. Heller ikke sletning af midlertidige filer, afinstallation af programmer og oprydning i Windows’ registreringsdatabase har nogen mærkbar effekt. Så her får du vores guide til, hvad der virkelig virker!

Se også:  Guide: Gør din pc super-sikker
1 Find din starttid

Skriv ”Logbog” i Proceslinjens søgefelt. Dobbeltklik på Logfiler for programmer og tjenester > Microsoft > Windows > Diagnostics-Performance. Højreklik på posten ”Kan anvendes” og find et hændelses-id på 100. Klik på id’et og noter startvarigheden i millisekunder, som vises
i ruden nedenunder.

2 Gør brug af Jobliste

Flere programmer starter samtidig med Windows. Mange er uundværlige, når du skal have din pc til at køre korrekt, men du behøver ikke dem alle med det samme. Nogle af programmerne kan startes senere. Du får en komplet liste over aktive programmer ved hjælp af Jobliste. Tryk på tasterne Ctrl+Shift+Esc for at se listen.

Se også:  Guide: Få styr på det nye Windows
3 Kontrollér startprogrammerne

Jobliste viser alle apps, processer og skrivebordsprogrammer, som aktuelt kører på din computer. Klik på fanen ”Start” for at kunne gennemgå listen. Du vil sikkert opdage poster med drivere til dit grafikkort, din printer og andre enheder sammen med en række programmer, som du ikke rigtig genkender.

Del denne