Guide: Sæt en lås på mapperne i din pc

Guide: Sæt en lås på mapperne i din pc

Share

Folder Password Expert er et program, som gør det muligt at beskytte mapper mod uønsket adgang. Det kan låse mapper på et internt drev, et eksternt USB-drev og et netværksdrev. Når mapper er beskyttet af en adgangskode og låst, kan indholdet ikke uden videre læses, kopieres, ændres eller slettes. For at få adgang til en mappe skal du nemlig angive adgangskoden.

Folder Password Expert lukker af for alle, der bruger din computer. Selv om de kender din Microsoft-konto, vil de ikke kunne få adgang til data, som du ønsker at beskytte, uden at kende adgangskoden.

Det ellers fine program har to ulemper: Efter 30 gratis dage koster det 39,95 dollar, og brugerfladen er på engelsk. Hvis det ikke er en forhindring, kan programmet hentes på www.folderpasswordexpert.com.

1 Lås mapperne
På velkomstskærmen fravælger du ”Show this screen each time Folder Password Expert starts”. Ellers bliver du hele tiden mindet om at opgradere. Klik på “Next”. Vælg opgave (”Lock folders” eller ”Unlock folders”). Vælg ”Lock folders”, og klik ”Next”. På næste skærm klikker du på ”Add”, og vælger den/de mappe(r), som skal låses. Klik “OK”.

Se også:  Sådan er det nye Windows 10 S

DT12_laas01

2 Vælg adgangskode
Klik på “Next”, og du bliver spurgt om en adgangs-kode, et password. Sæt flueben under password-feltet, så du kan angive et password-hint. Vælg et, som du kan forstå. Klik på ”Next”, og du får at vide, at dine mapper er blevet låst. Klik på ”Next” igen, så du kan se skærmen ”Select a Task to Perform” igen.

DT12_laas02

3 Se den låste mappe
Lad os teste, hvad der sker, når du låser en mappe. Find mappen med Stifinder, og du vil opdage, at der nu er et lille rødt stopsignal, som viser, at den er låst. Dobbelt-klik på mappen for at åbne den. Programmet starter, og du skal nu indtaste adgangskoden for at få adgang. Password-hintet kan hents ved at klikke på ”Get a hint …”.

DT12_laas03

4 Lås en mappe op
Åbn Folder Password Expert på ny, men vælg denne gang ”Unlock folders”, og vælg mappen på listen (hvis der er flere låste mapper) på næste skærmbillede. Klik på ”Next”. Indtast dit password på næste skærm. Her får du at vide, at du nu kan åbne mappen normalt. Husk at låse den igen om nødvendigt.

Se også:  Microsoft på vej med kæmpe Windows-opdatering

DT12_laas04

5 Beskyt mapper i Stifinder
Du behøver ikke åbne Folder Password Expert-programmet først. Du kan blot højreklikke på en mappe og vælge ”Lock folder”, hvis den skal låses. For at gennemføre processen skal du indtaste dit password. Du kan også låse mappen op ganske enkelt. Dobbeltklik på den, og indtast dit password.

DT12_laas05

6 Hurtig adgang
Programmet tilføjer en kontekstmenu i Startmenuen. En pil peger til højre, hvor du kan se de senest låste filer. Du kan permanent fastgøre mapper til denne liste, låse dem op eller fjerne dem. Hvis du fastgør startmenuikonet til Proceslinjen, får du nem adgang til menuen med de seneste mapper og filer ved at højreklikke på ikonet.

DT12_laas06

Del denne