Home » Ekstern harddisk » Sæt en hængelås på din harddisk
Sæt en hængelås på din harddisk

Sæt en hængelås på din harddisk

Share

Dokumentsikkerhed er et problem, men man kan godt sikre sine filer

Bærbare harddiske er praktiske, men der er altid en risiko for, at man taber dem eller forlægger dem. Hvad sker der så? En eller anden ser din skinnende enhed, samler den op og beslutter sig for at se på alt det, der ligger på den. Hvis man har fortrolige dokumenter eller fotografier af sine nærmeste, er sagerne frit tilgængelige.

Det kan man forhindre ved at kryptere sine drev, så man kun selv kan læse, hvad der er på dem. Det lyder indviklet, men det er det ikke. Conseal klarer det hele.

Der ligger en prøveversion på www.consealsecurity.com. Husk, at prøveversionen er aktiv i 15 dage. Den komplette udgave, der kan kryptere op til fem drev, koster 175 kroner.

[pt id=’2021118′ size=’large’ link=’file’]

 

Sørg for, at dine dokumenter er i sikkerhed – også hvis du mister det drev, de ligger på

1. Log ind

Først skal du installere den gratis prøveversion fra www.consealsecurity.com. Du skal skrive din e-mail-adresse og se efter en besked med et kodeord i din indbakke. Gå tilbage til Conlseals site, og klik på ’Customer log ind’.

Skriv din e-mail-adresse og kodeordet, og klik så på ’Log in’ for at få adgang til Conseals styringskonsol.

[pt id=’2021119′ size=’large’ link=’file’]

 

2. Gang i Conseal

Begynd at beskytte dit usb-drev ved at klikke på ’Conseal new device’ i menuen nederst til venstre. Den software, du skal bruge til at kryptere drevet, begynder at blive downloadet. Gem den på din pc, og dobbeltklik på den for at begynde installationen. Under installationsprocessen bliver du bedt om igen at indtaste dine loginoplysninger.

[pt id=’2021120′ size=’large’ link=’file’]

 

3. Vælg et drev

Se også:  Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

På det næste skærmbillede kan du se en liste over alle de usb-enheder, der er forbundet med din pc. Du får kun drevbogstaverne. Hvis du ikke er sikker på, hvilket drev du skal kryptere, skal du gå til ’Start’, klikke på ’Computer’ og åbne drevet. Klik nu blot på ’Conseal’ ved siden af navnet på de drev, der i øjeblikket er forbundet med computeren.

[pt id=’2021121′ size=’large’ link=’file’]

 

4. Kryptering med Conseal

Når du klikker ’Conseal’, kommer der et nyt vindue, der beder om et kodeord til de drev, du vil kryptere. Skriv et kodeord, og gentag det med henblik på verifikation. Giv enheden et karakteristisk navn, så du hurtigt kan skelne det fra andre lignende drev på websitet, og klik på ’Conseal’ for at begynde krypteringen.

[pt id=’2021123′ size=’large’ link=’file’]

 

5. Hold en pause

Klik på ’OK’, når du bliver bedt om at installere Conseals sikkerhedskomponent – det skal man kun gøre en gang for hvert drev. Klik ’Yes’, når der kommer en sikkerhedsprompt, og gå så ud og lav en kop te. Krypteringsprocessen kan vare fra ti minutter til et par timer, afhængig af hvor stort drevet er.

[pt id=’2021122′ size=’large’ link=’file’]

 

6. Få styr på dine drev

Se også:  Før, under og efter ferie: Den store sommerguide

Når det er overstået, er dit drev beskyttet med kodeord, således at kun du kan få adgang til dets dokumenter. Hvis du mister det, er der mulighed for helt at ødelægge det, men før du gør det, bør du se, om andre har brugt det – klik ’View history in detail’ i styringskonsollen.

[pt id=’2021124′ size=’large’ link=’file’]

 

7. Ødelæg

Hvis du er sikker på, at dit usb-drev er faldet i de forkerte hænder, og nogle har forsøgt at låse det op, kan du ødelægge det fra din hjemmemaskine. Gå blot til din kunde-login, vælg den mistede enhed, og klik ’Self-destruct device’. Nu bliver drevet ubrugeligt, men tænk dig grundigt om – du vil aldrig kunne få det igen.

[pt id=’2021125′ size=’large’ link=’file’]

 

8. Færdig

Nu kan du være rolig, fordi du ved, hvordan du kan kryptere dine usb-drev og ødelægge dem på afstand, hvis det værste skulle ske. Hvis du vil give andre adgang til dit krypterede usb-drev, skal du blot vælge enheden i styringskonsollen og klikke ’Configure access’. Her kan du føje andre til listen over Allowed Users.

[pt id=’2021126′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Det skal du bruge:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Conseal
Guide
lås
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S