Home » Stationær computer » Sæt dit præg på låseskærmen i Windows 8
Sæt dit præg på låseskærmen i Windows 8

Sæt dit præg på låseskærmen i Windows 8

Share

Låseskærmen er det første, som møder dig i Windows 8. Virker den kold og upersonlig, så skynd dig at gøre den til din personlige indgang til computeren

1. Adgang til indstillinger
Låseskærmen er pæn at se på, men vil du skifte billedet, så tryk på ”Windows”-tasten + ”I”. Klik på ”Skift pc-indstillinger” og åbn menuen, hvor du får mulighed for at skifte billedet.

2.Tilføj billede
Du behøver ikke beholde de billeder, Microsoft tilbyder. Du smækker nemt et billede af husets mindste, katten eller din yndlingsblomst på låseskærmen i stedet for. Klik på ”Gennemse” for at vælge det billede, du vil bruge.

3. Skift ikoner
I bunden af låseskærmen ser du et par hurtige opdateringer af, hvad der sker på din pc. Du kan udvide antallet under ”Skift pc-indstillinger”. Under ”Apps” kan du vælge ikonerne for de programmer og apps, som skal vises.

4. Ekstra informationer
Bestemte apps, som standard ”Kalender” og ”Vejr”, viser mere information på låseskærmen. Du skal blot være sikker på, at appen er valgt i bunden af siden for ”pc-indstillinger” i kontrolpanelet.

5. Tredjeparts-app
Din låseskærm kan også vise apps og programmer fra tredjepart. Gå ind i Windows Store og søg efter Incredilock. Det gratis program indeholder redigerbare baggrunde og kan på låseskærmen tilføje ekstra funktioner såsom en huskeseddel.

6. Skift adgangskode
Begynd med at åbne Start-skærmens amuletmenu, og gå så ind under ”pc-indstillinger” til fanen ”Brugere”. Her kan du ændre din login-adgangskode. Bemærk, at denne ændring også påvirker dit login på andre maskiner eller tjene-ster, som din konto er knyttet til (såsom Outlook).

7. Billedadgangskode
Du kan også ændre dit login til en billedadgangskode. Du finder funktionen under fanen ”Brugere” under ”Skift pc-indstillinger”. Det er både sjovt og temmelig sikkert, så længe du undgår at efterlade fedtede streger på din berøringsskærm.

Se også:  Hyggelig fredags-quiz: Hvor meget ved du om apps?

8. Sæt hurtigt lås på
Ønsker du at bringe låseskærmen frem i en fart, for eksempel hvis du er væk fra skærmen i kortere tid? Det gøres nemt ved, at du klikker på dit profilbillede øverst i højre hjørne Start-skærmen og vælger ”Lås” eller bare trykker ”Windows”-tasten og ”L” samtidig.

[pt id=’2026908′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Under pc-indstillinger kan du bestemme hvad du vil se på din låseskærm herunder hvilke apps og programmer der skal være synlige.”‘]

Under pc-indstillinger, kan du bestemme, hvad du vil se på din låseskærm, herunder hvilke apps og programmer, der skal være synlige.

9. Skærmens farver
Farverne på låseskærmen kan tilpasses uafhængig af Start-skærmen. Først åbner du Skrivebordet. Tryk på ”Windows”-tasten + ”R”, skriv ”regedit” for at gå til HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion, Explorer > Accent. Højreklik på “Accent” og opret ny DWORD-værdi. Vi foreslår, at du kalder den DefaultColorSet. Rediger værdien ved at skifte basen til decimaler mellem 0 og 24.

10. Skjul låseskærmen
Vil du af med låseskærmen, så tryk på ”Windows”-tasten + ”R”. Skriv ”gpedit.msc” . Gå ind under Computerkonfiguration > Administrative skabeloner > Kontrolpanel> Personlig indstillinger og sæt tilstanden for ”Vis ikke låse-skærm” til Aktiveret.

11. Billedlotteri
Hvorfor ikke sætte fut i låse-skærmen, så den automatisk skifter billeder? Søg i Windows Store efter ”Chameleon”. Funktionen trækker billeder taget af en række dygtige fotografier ind over din låseskærm.

12. Brug Lockerz
En anden mulighed er Lockerz, som giver dig et udvalg af dine egne billeder, som du har valgt, eller du kan forbinde programmet med din SkyDrive-konto og få en helt personlig, dog tilfældig oplevelse.

13. Tilføj programmer
Du kan med apps tilføje oplysninger til din låseskærm ud over dem, der er installeret som stan-dard. I Windows Store findes apps, som kan konfigureres til at vise oplysninger fra Twitter, vejr-apps og meget mere.

14. Spring skærmen over
Ønske du blot at springe forbi låseskærmen, så er der flere muligheder. Klik på skærmen, træk den op mod topkanten, drej musehjulet eller tryk på mellemrumstasten.

Se også:  De fleste apps er fulde af fejl

15. Profilbillede
Har du ikke valgt et profilbillede, får du en silhuet ved dit kontonavn. Gå ind under ”Brugere” i ”Skift pc-indstillinger” for at tilføje et billede.

16. Større tilgængelighed
Login-skærmen har en smart funktion for synshandicappede i nederste venstre hjørne. Her kan du nemlig aktivere indtaling og forstørrelsesglas. Tryk på ”Tab” og ”Enter” for at ændre indstillingerne.

17. Skærmtastatur
Du kan også bruge funktionerne for større tilgængelighed til at åbne et tastatur på skærmen.

18. Hurtig nedlukning
Log ud! Luk ned! Gør det hele uden at logge ind. Brug ikonet i nederste højre hjørne af login-skærmen. Klik to gange på ”Tab” og derefter ”Enter”. Herfra vælger du den ønskede funktion med piletasterne.

19. Omgå genveje
Når du er logget ind, kan du komme uden om Start-skærmen alene med tastaturet. Brug piletasterne til at skifte mellem ikonerne og tryk ”Enter” for at aktivere dit valg.

20. Genveje
Naviger ved hjælp af tasterne ”Page Up” og ”Page Down”, som bringer dig til hver side af skærmen, eller brug ”Tab” for at hoppe til dit profilbillede i skærmens top.

21. Rul musen
Brug musehjulet til hurtigt at rulle gennem ikonerne på startskærmen.

22. Autoudførelse
Du behøver ikke bruge musen for at se alt. Skriv blot begyndelsen af navnet på det ønskede program, og det dukker op ude til højre.

23. Adgang til alle apps
Menuen ”Alle apps” er god at kende. Højreklik på Start-skærmen, og vælg ikon ”Alle apps” i nederste højre hjørne.

24. Pin dine apps
Højreklik på en af de apps, som vises under “Alle apps”. Vælg ”Fastgør til Start” for at gøre dem synlige på Start-skærmen.

25. Skift mellem konti
Har du oprettet mere end én bruger af pc’en under fanen ”Brugere” i menuen ”pc-indstillinger”, så tryk på dit profilbillede for at skifte mellem to konti.


TAGS
apps
Genveje
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S