Home » Internet » Sæt din familie sammen med hele verden
Sæt din familie sammen med hele verden

Sæt din familie sammen med hele verden

Share

Med det brugervenlige onlineprogram Geni.com kan du nemt opbygge din families stamtræ og herefter koble det sammen med tusindvis af andre familier

Nu kan du nemt opbygge din families stamtræ. Glem alt om fedtede kladdehæfter, indviklede kortsystemer eller små programmer på din egen computer. I dag kan du få styr på familierelationerne på en langt nemmere måde med det brugervenlige onlineprogram Geni.com.

Det særlig smarte ved online-løsningen er, at du kan vælge at koble din families stamtræ sammen med andre familier. På den måde oplever du uventede familierelationer og får udvidet dit stamtræ til at omfatte mange tusind andre mennesker. Det sætter virkelig perspektiv på, hvem du selv er, at få dette overblik.

[pt id=’2017961′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan også dele din egen families stamtræ med søskende, fætre og kusiner, som kan tilføje nye forfædre eller grandfætre, tanter og halvsøskende. Geni.com er i virkeligheden en social netværkstjeneste, som kan blive lige så engagerende og medrivende som Facebook – hvis ikke mere.
I dag har Geni.com 6 millioner brugere verden over, og det store, samlede stamtræ rummer 50 millioner individer. Hvor mange af dem er du mon i slægt med?

Geni.com er ikke det eneste online-stamtræ på nettet. Et andet stort et er Myheritage.com, der også har millioner af brugere og på mange måder minder om Geni.com. Det er lidt af en smagssag, om du vælger det ene eller det andet program.

Du kan eventuelt starte med at undersøge, om andre i din familie har valgt det ene eller det andet program, således at I nemmere kan udveksle viden om slægten med hinanden og koble hinandens stamtræer sammen.
Her sætter vi fokus på Geni.com med en grundig vejledning, så du kommer hurtigt i gang.

1 Familiens træ

Så er vi klar til at gå i gang. Når du har registreret dig på Geni.com (det er gratis), finder du dig selv i bunden af din families stamtræ, i hvert fald i teknisk forstand. Du kan tilføje detaljer om dine forældre i de blå og pink bokse over dit navn. Og du kan tilføje søskende eller børn ved hjælp af de gule pile. Men lad os begynde med dig selv.

[pt id=’2017963′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Detaljerne om dig

Klik på Rediger i din profil, så dukker der et nyt skærmbillede op. Der er to knapper: Grundlæggende og Relationer. Vælg Basis nu, og tilføj detaljer om dig selv. Det kan være ting som dit køn, din fødselsdato, hvor du er blevet født, og hvor du bor. Jo flere detaljer der er i dit Geni-stamtræ, des sjovere bliver det at studere det. Tryk på Gem og luk, når du er færdig.

[pt id=’2017964′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Tilføj et nyt billede

Herefter vender vi tilbage til familietræet. På din profil kan du se en silhuet med ordene Tilføj foto. Klik på dette, og nu kan du vælge imellem mapperne i din computer og finde det foto af dig selv, som kan gøre din Geni-profil fuldstændig. Du kan flytte rundt på fotoet i billedboksen, så beskæringen passer.

[pt id=’2017965′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Forældrene på først

Her er mor oprettet, og nu skal far ind i Geni-træet. Klik på Tilføj min far, og en boks giver mulighed for at tilføje detaljerne. Her klikker vi i Levende, og hvis du ønsker at tilføje ekstra information, vælger du Flere felter i bunden. Husk at vælge Tilføj, og gentag denne proces for andre kommende personer.

[pt id=’2017966′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Andre slægtninge

De gule pile på siden af boksene gør det muligt for dig at tilføje søskende og partnere. Pile, som peger opad er for forfædre, mens pilene nedad leder til efterkommere. Mandlige slægtninge har blå bokse, mens de kvindelige er pink. Ved at klikke på pilene kan du udvide din familie.

[pt id=’2017967′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Flyt fokus i træet

I takt med at familietræet vokser, vil du opdage, at det kan flyttes rundt på skærmen ved at klikke og trække. En nemmere måde, hvorpå du kan placere en enkelt person i centrum af træet, er at klikke på Træ i personens boks. Derved bliver personen omdrejningspunktet for hele træet.

[pt id=’2017968′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Inviter til at deltage

Nu har du fået tilføjet de første familiemedlemmer og kan vælge at gå via Familie-menuen øverst til Lister. Herfra kan du sende e-mails til dine familiemedlemmer og spørge, om de ønsker at deltage i det sjove arbejde at udvide familietræet og tilføje endnu flere oplysninger.

Se også:  Nyt transatlantisk datakabel fra USA til Danmark
[pt id=’2017969′ size=’large’ link=’file’]

 

8 nu kan du zoome ind

Hvis du klikker på Stamtræ øverst på siden, kommer du tilbage til familiens stamtræ, men du vil bemærke nogle forandringer. Der er nu i venstre side en glider, som kan bruges til at zoome, og adskillige nye menuindstillinger er dukket op nederst til højre på skærmen.

[pt id=’2017970′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Du kan ændre træets udseende

Menumulighederne omfatter en printfunktion, en hjælpeknap og andre opgaver. Den første knap med et pink og blåt symbol giver dig mulighed for at skifte fra det aktuelle alt i et-træ til en visningsfunktion, som frembringer et vandret træ med kun dine direkte forfædre angivet.

[pt id=’2017971′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Yderligere træ-indstillinger

I bunden er der også tre blå knapper, som tilfører yderligere muligheder for at kontrollere træets udseende. Naviger giver dig et minikort over større træer med mange familiemedlemmer. Gå til giver mulighed for at fokusere på en bestemt persons stamtræ, og indstillinger styrer informationstyperne.

[pt id=’2017972′ size=’large’ link=’file’]

 

11 Gå på opdagelse

I toppen af skærmen er der fire menulinjer. Hvis du klikker på Geni-logoet, kommer du ind på din Geni-hjemmeside, hvor du kan skrive nyheder, se enhver meddelelse, som slægtningen har sendt dig, og se en opsummering af, hvordan det går med familietræets udvikling.

[pt id=’2017973′ size=’large’ link=’file’]

 

12 Tilføj mediefiler

Under Familie-menuen er der en række forskellige ekstramuligheder. For eksempel kan du tilføje mediefiler som fotos og videoer. Der er ingen begrænsninger, bortset fra at de skal være på under 100 megabyte i størrelse. Andre medlemmer af familien, som er blevet inviteret til at deltage aktivt i stamtræet, kan også tilføje materiale til dine mapper. Det er sådanne detaljer, som gør stamtræet ekstra spændende at kigge på.

[pt id=’2017974′ size=’large’ link=’file’]

 

13 Del dit træ med andre

Der er også funktioner, som gør det muligt for dig at dele dit træ med andre familiemedlemmer eller at skabe begrænsede preview-versioner, som kan lægges på Facebook, MySpace, din blog eller på en særskilt preview-internetside. De data, stamtræet indeholder, kan også eksporteres i et gedcom-filformat, som benyttes af de fleste slægtsforskningsprogrammer.

[pt id=’2017975′ size=’large’ link=’file’]

 

14 Lav en plakat

Når dit træ vokser, stiger antallet af brugbare tjenester på Geni.com også. En række ekstra muligheder bliver tilgængelige i topmenuen. Du kan deltage i andre menneskers slægtsforskning, smelte træer sammen og udnytte betalingstjenester som udskrivning af stamtræer i stort format.

[pt id=’2017976′ size=’large’ link=’file’]

 

15 Til lykke med din familie!

Nu har du opbygget et sted, hvor du kan gemme din familiehistorie, og du har mange års fornøjelser forude med at skabe nye forbindelser og lære mere om dig selv, din nærmeste familie og dine forfædre. Vær forberedt på den dag, hvor din bedstemor uploader et billede af dig som baby!

[pt id=’2017977′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
familie
genealogi
geni.com
Guide
Internet
Online
slægtsforskning
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S