Home » Wearable » Sæt denne kontaktlinse på øjet – og verden er fyldt med billedtekster
Sæt denne kontaktlinse på øjet – og verden er fyldt med billedtekster

Sæt denne kontaktlinse på øjet – og verden er fyldt med billedtekster

Share

Snart kan du måske med kontaktlinser på øjnene få forklaringer på ting og fænomener omkring dig eller finde vej gennem en by, selvom dit syn er dårligt

Googles smarte briller blev aldrig nogen succes. Men hvad med nogle smarte kontaktlinser, der kan fylde dit syn med billedtekster, så du får forklaringer til det, som du kigger på? Eller information om, hvilke tøjmærker butikken foran dig sælger? Eller som gør dig i stand til se i mørke?

Lige netop sådan en opfindelse er amerikanske Mojo Vision på vej med. Den smarte linse blev vist frem på CES-messen i Las Vegas for nylig, skriver flere medier. Forvent ikke – hvis du nikker ja til spørgsmålet foroven – at kunne løbe ind i Synoptik i morgen og bede om et sæt med -3,2 på højre øje og -2,6 på venstre øje. Endnu er vi på prototype-stadiet, men alligevel så langt, at Mojo Vision har kunnet lave overbevisende demonstrationer af det, som de selv kalder “invisible computing”.

Alternativ til mobilen

Ideen er ikke, at ens syn skal være blokeret af oplysninger om alt muligt. Man skal selv vælge, hvad man ønsker, at linserne skal oplyse om. Hvordan man rent praktisk foretager dette valg, beretter virksomheden ikke noget om.

Mojo Visions kontaktlinser er blandt andet tænkt som et augmented reality-baseret alternativ til et opslag på mobilen. Det minder lidt om headup-displays til bilforruder. Hos Mojo Vision sidder informationerne blot direkte foran øjet. Det kan også sammenlignes med et Apple Watch, for linserne kan modtage meddelelser om mails og sms’er lige ind i øjet, hvis man konstant vil holde sig totalt opdateret.

Afhjælper dårligt syn

Også mennesker med dårligt syn – for eksempel tunnelsyn – er på Mojo Visions målgruppedisplay. Linsen kan nemlig vise et omrids af omgivelserne og af ansigter og på den måde gøre det nemmere for synshæmmede blandt andet at færdes i det offentlige rum.

Stjerner med forklaring.

Kig op på stjernehimlen, og få en forklaring på stjernebillederne.

Men hvordan fungerer den avancerede kontaktlinse? Som minimum skal den udstyres med et mikrobatteri og en 5 GHz-modtager. Alt dette skal der være plads til i linsen, uden at den opleves som et stort sandkorn midt i øjet.

Firmaet forestiller sig også, at et sæt af de smarte kontaktlinser skal kunne ordineres på recept, og det kræver som minimum, at de ikke skader eller generer øjet. Det vil også kræve at sundhedsmyndighederne blåstempler produktet. Derfor vil Mojo Vision ansøge om den amerikanske FDA-godkendelse.

Projektet er altså endnu noget luftigt. Men også andre virksomheder arbejder med konceptet smarte kontaktlinser, herunder Samsung. Så konkrete produkter kan blive en realitet inden for de nærmeste år. Spørgsmålet er så, om vi forbrugere vil tage imod et produkt af denne type. Bliver det et gennembrud for augmented reallity til hvermand eller endnu et futuristisk projekt, der aldrig nåede ind i fremtiden?


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S