Home » AOD Pro » Gammel sårbarhed dukket op i Python-modul – kan udnyttes med få kodelinjer
Gammel sårbarhed dukket op i Python-modul – kan udnyttes med få kodelinjer

Gammel sårbarhed dukket op i Python-modul – kan udnyttes med få kodelinjer

Share

Programmeringssproget Python bliver brugt af programmører i hele verden, og nu er en 15 år gammel sårbarhed dukket op

Det er ikke kun i operativsystemer og apps, at der er sårbarheder. Det udbredte programmeringssprog Python er netop blevet ramt af en sårbarhed – eller rettere: Ramt af en 15 år gammel sårbarhed gemt i et af de moduler, Python er bygget op af.

Det er forskere på Trellix Advanced Center, der har fandt sårbarheden i onsdags, og de oplyser, at hundredtusindvis af repositories er blevet udsat for sårbarheden.

Sårbarheden er fundet i Pythons tarfile-modul, og hvad forskerne først troede var en zero day-sårbarhed, viser sig at være sårbarheden ved navn CVE-2007-4559, der først blev fundet tilbage i 2007 – som navnet også antyder.

Se også:  Her er den krypterede USB hvor datatyve må give op på forhånd

Sårbarheden slår til, når TAR-arkiver pakkes ud, og gør det muligt for en angriber at overskrive tilfældige filer, ved at tilføje sekvensen ”…” til TAR-arkivets filnavn.

Blot seks linjer kode

TAR-filer er en samling af forskellige filer og metadata der bruges til at pakke en TAR-fil ud. Muligheden for at ændre på navnet kan hackerne også ændre på der, hvor filen skal pakkes ud. Samtidig kan TAR-fil-modulet også give brugeren mulighed for at ændre filens metadata, før den bliver føjet til TAR-arkivet. Herved kan angriberne skabe nye sårbarheder med så lidt som seks linjer af kode, fortæller forskerne fra Trellix Advanced Research Center i en pressemeddelelse.

Se også:  Kan du ikke skaffe it-folk? Løsningen kan være nye sikkerhedstjenester fra Microsoft

Forskerne skriver også i en meddelelse, at sårbarheden er utrolig let at udnytte, og at den kræver ganske lidt kendskab om sikkerhed. Ifølge forskerne er der dog fuld gang i at patche Python-systemer både i open source-miljøer og i closed source-verdenen. Men de konstaterer også ganske naturligt, at det haster med at få lukket dette 15 år gamle hul så hurtigt som muligt.


TAGS
programmering
python
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S