Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan gør du Windows 7 fejlfri

Windows 7 er glimrende, men det er en rå, upoleret diamant. Her fortæller vi, hvordan du kan slibe og polere den, så den kommer til at stråle og komme til sin ret.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi elsker Windows 7. Det ser strålende ud, det virker godt, og det er stuvet fuldt af så mange små forbedringer, at vi snart har glemt, at Vista har eksisteret. Men samtidig er det vigtigt ikke at blive grebet af overdreven begejstring. Windows 7 er ikke perfekt. Langtfra. Hvis man kigger nærmere på operativsystemet, ser man, at der er sikkerhedsproblemer, problemer med grænsefladen og mangler i funktionaliteten. Desuden viderebringer systemet trofast velkendte Windows-irritationsmomenter, som vi har kendt længe.


Naturligvis har ethvert operativsystem sine svagheder, og man bør ikke afholde sig fra at opgradere. Man skal blot forstå disse svagheder. Det er grunden til, at vi har brugt flere uger med at arbejde med Windows 7. Vi ville ikke blot afdække de problemer, der trods alt stadig eksisterer, vi ville finde ud af, hvordan man løser dem et efter et. Resultaterne forbedrer en hvilken som helst Windows 7-installation. Derfor skal du følge vores guide, før du foretager dig noget som helst andet.

Installationsproblemer

Det første problem med Windows 7 melder sig, før man overhovedet er begyndt at installere, navnlig hvis man prøver at opgradere en version af Windows 7 i beta. Det tillader Microsoft som standard ikke - tilsyneladende for at sikre, at setup-processen kører glat, og der ikke bliver efterladt suspekt betakode, når man er færdig. Men hvis man er parat til at løbe en risiko, findes der en nem løsning, som virker for de fleste.


Tag din installations-dvd og kopier indholdet til en mappe på harddisken eller til et bootbart flashdrev. Åbn filen »Sourcescversion.ini« i Notesblok. Nu kan man se linjen »MinClient=7100«. Det definerer det laveste tal, der bliver accepteret til opgraderingen. Det skal man ændre til tallet for ens Windows 7-installation – for eksempel MinClient=7000 – hvorefter man gemmer filen. Når man derefter starter setupproceduren for installationen, burde det virke.

Med nogle justeringer kan man gøre det nemmere at installere den version, man vil have.

Man kan desværre løbe ind i et andet problem: Windows 7 leverer ikke længere en liste over de udgaver, som man kan installere. Hvis man i øjeblikket har Professional-udgaven, kan man ikke gå over til noget andet under opgraderingen – medmindre man prøver en anden justering.


Gå tilbage til installationsmapperne. Gå til mappen »Sources« og søg nu efter filen »eo.cfg«. Omdøb den til ei.cfg.old eller rediger den og skift tallet [EditionID] ud med den version, du vil installere. Så fungerer opgraderingen i overensstemmelse hermed (der er flere oplysninger på www.bit.ly/AmS0k).


Sådan er det i hvert fald i teorien. Men nogle har konstateret, at det ikke fungerer for dem. Og man skal naturligvis have en lovlig produktnøgle til sin version, når man skal aktivere den.

Tilpas grænsefladen

Nu er Windows 7 installeret og kører for første gang. Er du ikke imponeret over login-skærmbilledet? Så prøv noget andet. Det er ret enkelt, når man kender det. Start »Regedit« og gå til »HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion AuthenticationLogonUIBackground«. Dobbeltklik på den dword-nøgle, der hedder »OEM Background« (findes den ikke? Så opret den), og indstil værdien til 1. Nu skal du finde det login-baggrundsbillede, du vil bruge. Det skal være en jpg-fil, der fylder mindre end 245kB, og den bør helst svare til skærmens formatforhold, ellers bliver den strukket, så den passer.


Træk og slip det billede ind i mappen »%windir %system32oobeinfobackgrounds« (hvis info- eller backgrounds-mapperne ikke eksisterer, du selv oprette dem). Omdøb den til baclgroundDefault.jpg og genstart pc’en for at sikre dig, at login-skærmbilledet nu virker.


Man kan også bruge en gratis værktøj, der gør alt det hårde arbejde for en. Logon Changer (www.tweaks.com/software/tweakslogon) tilpasser ens billede, så det passer, og viser, hvordan det ser ud, så man ikke behøver at genstarte. Logon Screen Rotator (www.lukepaynesoftware.com/lsr) giver mulighed for at vælge mellem flere billeder og viser et nyt, hver gang login-skærmen bliver vist.


Når man er færdig med at tilpasse login-skærmen, skal man downloade et nyt Windowstema. DeviantArt (www.deviantart.com), I Think Different (www.ithinkdifferent.com/windows-7-themes) og Windows 7 Themes (www.windows7themes.com) har nogle glimrende eksempler, så man kan komme i gang.

Juster proceslinjen

Når man begynder at lege med Windows 7, bemærker man hurtigt et problem med den nye proceslinje: Man kan ikke altid lige se, om et ikon repræsenterer en kørende applikation eller en genvej, der er blevet knyttet til proceslinjen. Hvis man foretrækker den mere traditionelle Windows-stil til knapperne på Proceslinjen, skal man højreklikke på proceslinjen, vælge »Egenskaber« og stille proceslinjens knapper til »Kombiner, når proceslinjen er fuld«. Det bliver nu meget nemmere at finde kørende programmer.


Et problem med denne facon er, at knapperne omfatter tekstetiketter, der optager plads på skærmen. Man kan få en renere tilgang ved at starte Regedit, gå til »HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopWindowsMetrics«, tilføje en streng ved navn MinWidth og stille den til 54. Når man genstarter systemet, får man lutter ikonknapper uden noget tekst overhovedet.

Giv din pc er frisk nyt udseende med et skræddersyet Windows 7-tema (www.deviantart.com).

Man kan også bruge proceslinjen til at tilknytte genveje til ofte brugte programmer ved at højreklikke på en applikation og vælge »Fastgør til proceslinje«, men denne funktion er frustrerende ulogisk. Man vi for eksempel have Papirkurven på proceslinjen, men der er ingen »Fastgør«-funktion på dens højreklikmenu. Løsningen her er at finde den interne Windowsgenvej til Papirkurven eller en anden ressource, man vil fastgøre.


Det kan være en akavet proces, men Seven Forums har en guide, der kan lede en igennem sagerne (www.bit.ly/yk1Fr). Nogle foretrækker den gamle Hurtig start-værktøjslinje, og selv om den ikke er fremme som standard, kan man nemt gendanne den. Højreklik på en tom del af proceslinjen og klik »Værktøjslinjer | Ny værktøjslinje«. Skriv nu »%userprofile%AppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch« i mappeboksen og klik på »Vælg mappe«. Værktøjslinjen Hurtig Start bør nu komme frem på proceslinjen.


Værktøjslinjen bruger som standard minimal plads, og man skal derfor klikke på pilene til højre for at se de ikoner, den indeholder. Det ordner man ved først at højreklikke på proceslinjen og vælge »Lås proceslinjen op«. Nu kommer der stiplede linjer til venstre, og man kan udvide den ved at trække dem til venstre. Højreklik på en tom del af Hurtig Start-værktøjslinjen og slå funktionerne »Vis titel« og »Vis tekst« for at spare noget plads.


Til sidst skal vi se på meddelelsesområdets nye udseende. Den finder man ovre til højre på proceslinjen. Windows 7 har en irriterende tilbøjelighed til at skjule disse ikoner, men man kan da i det mindste omarrangere dem. Man kan også flytte vigtige ikoner udenfor en stund og senere flytte dem tilbage igen, når man ikke længere har brug for at holde øje med dem,

Tilføj applets

Når problemerne med grænsefladen er ordnet, skal man se nærmere på Windows 7’s applets. Det er blevet sværere, fordi mange af dem ikke længere er installeret som standard (husk det, før du bliver imponeret over det reducerede forbrug af harddiskplads).


E-mail, Filmafspiller, Movie Player, Billedgalleri og andre er nu kun tilgængelige som en del af Windows Live Essentials. Man finder dem ved at gå til http://download.live.com, klikke »Download« og følge anvisningerne på skærmen. Installationsprogrammet bliver nu hentet og fremskaffer de programmer, man har valgt. Det installerer desværre også komponenter, som mange vil finde unødvendige, men med lidt ekstra arbejde kan man hurtigt rydde op på harddisken.

Windows 7 omfatter ikke en e-mail-klient. Den skal man selv hente og installere separat.

Hvis man for eksempel vælger standardfunktionen »Set your search provider«, installerer Windows Live Choice Guard, et værktøj, der indstiller ens browserstartside og søgemaskine og forhindrer andre programmer i at ændre dem. Hvis det senere er i vejen, eller man ikke længere har brug for det, kan man afinstallere det ved at klikke »Start«, skrive »msiexec/x{F0E12BRA-AD66-4022-A453-A1C8A0C4D570}« og trykker [Enter].


Man får også en ActiveX-styring, der hjælper med at uploade filer til Windows Live Sign-in Assistant, der gør det nemt at skifte mellem flere Windows Live-konti, og som synkroniserer sig med værktøjer som Live Messenger for at sikre, at det er opdateret. Men hvis man er sikker på, at man aldrig får brug for disse programmer, kan man fjerne dem begge via Kontrolpanelets applet »Fjern et program«.


Hvis man afinstallerer Billedgalleri eller Filmafspiller, installerer Windows Live også SQL Server 2005 Compact Edition, der styrer deres databaser. Hvis man senere fjerner Billedgalleri eller Filmafspiller, ryger den måske med, men det kan gå ud over andre programmer, der bruger den. Hvis det værste skulle ske, kan man på Jonathan Kays Messen- ger Geek-blog se, hvor man kan hente de forskellige Live-kom- ponenter (www.bit.ly/QBVKj).

Juster Stifinder

Windows 7-udgaven af Stifinder ser lidt anderledes ud, og en del af dens adfærd virker også underlig. Dobbeltklik for eksempel på »Computer«-mappen. Du vil nu se, at feltet til venstre ikke længere viser systemmapper som Kontrolpanel og Papirkurv. Og hvis man dobbeltklikker sig ved ned gennem mapperne til højre, udvider træet til venstre sig ikke altid for at følge med i, hvad man laver. Det kan bringe en i den underlige tilstand, at man ikke kan se hele mappestrukturen i hvert felt uden at udvide den manuelt, og det forekommer os at være et tilbageskridt.


Heldigvis er det nemt at løse begge problemer: klik på »Organize Folder and Search Options«, kryds af i boksene »Vis alle mapper« og »Udvid automatisk til den aktuelle mappe« klik »OK«.


Drevvisningen kan også virke lidt forvirrende. Operativsystem 7 skjuler som standard tomme drev (herunder cd-drev, dvd-drev, diskettedrev og drev til hukommelseskort), så man kan ikke længere gå ud fra et drevs placering på listen.

Hvis du ikke kan lide Vistas eller XP’s Stifinder, vil du heller ikke elske Windows 7-udgaven.

Denne funktion kan man slå fra ved at klikke »Værktøjer | Mappeindstillinger | Vis« og rydde boksen »Skjul tomme drev i mappen Denne computer«. Hvis man foretrækker ikke at få vist tomme drev, skal man huske, at indstillingen bliver tilsidesat af funktionen »Vis alle mapper«. Hvis denne funktion er slået til, bliver ens tomme hukommelseskort-drev vist, uanset hvilken indstilling man har valgt.


Når man har sat Stifinder op, som man ønsker det, er der nogle interessante nye muligheder, selv om de er lidt skjulte. Hvis man holder [Shift] nede, mens man højreklikker på en fil, ser man, at »Send«-menuen opregner alle de vigtigste brugermapper: Kontakter, Download, Dokumenter, Musik og andre. Vælg en af dem, og filen bliver øjeblikkelig flyttet derover.


Hvis man regelmæssigt arbejder på en mappe, kan man højreklikke på »Foretrukne« ovre til venstre og vælge »Føj til Foretrukne«. Så kommer den frem i bunden af den aktuelle liste, hvilket gør det meget nemmere at få adgang til mappen senere.

Den gratis Xplorer2 lite ligner XP’s Stifinder og tilføjer mange interessante og stærke funktioner.

Hvis alt dette virker som en masse fnidder uden større resultater, kan man vælge helt at udskifte Stifinder. I dette tilfælde er Xplorer2 (www.zabcat.com/x2lite.htm) et oplagt valg. Den ligner gamle udgaver af Stifinder, men her er også dobbeltruder, tabs, et værktøj til masseomdøbning, mulighed for at vælge filer ved hjælp af filtre (c*.jpg, a*.png, for eksempel), fuld shell-integration og meget mere. Det fungerer godt sammen med Windows 7 og er gratis til privat brug. Den er værd at overveje, hvis Stifinder i Windows 7 (eller Vista eller XP) ikke lever op til ens krav.

Optimer strømforbruget

Den nye, grønnere Windows 7 er godt nyt, især til bærbare, der burde få en forbedret batterilevetid. Der er imidlertid nogle problemer, som man skal være meget opmærksom på.


Standardindstillingen for strøm er »Balanceret«. Den omfatter nogle nye indstillinger, som man kan bruge til enten at optimere ydelsen eller strømforbruget. Klik »Start«, skriv »Strømstyring« og klik »Strømstyring«. Klik »Skift indstillinger for plan« og vælg »Skift avancerede indstillinger«. I forbindelse med multimedieindstillinger får man for eksempel en funktion, der kan vælge, om man vil optimere ydelsen eller spare strøm. Kig på listen og se, hvad der ellers er af muligheder.


En anden komplikation er, at Windows 7 gør det endnu mere vanskeligt at slå dvale fra. Det er irriterende, hvis man aldrig bruger Slumre, for dvalefilen optager permanent en del af harddisken. Hvis man vil frigøre den, skal man starte Regedit, gå til »HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower« og stille både »HibernateEnabled« og »HiberFileSizePerfect« til 0.

De nye strømfunktioner i Windows 7 burde hjælpe med at forlænge bærbares batterilevetid.

Hvis man bruger Slumre, skal lægge mærke til tallet for »HiberFileSizePerfect«, der fortæller Windows 7, hvor stor dvalefilen skal være i forhold til den samlede mængde ram. Standardværdien er 75 procent. Det betyder, at hvis man er så heldig at have en 64-bit-pc med 16GB ram, bruger man 12GB. Når man reducerer værdien for »HiberFileSizePerfect«, opnår man to fordele: Man sparer harddiskplads, og Windows burde falde i søvn og vågne hurtigere.


Det kan imidlertid være en risikabel strategi. Hvis værdien for »HiberFileSizePerfect« er lavere end det, Windows skal bruge, er det vores erfaring, at der kommer en blå skærm med en fejlmeddelelse, hver gang man prøvet at gå i dvale. Hvis man vil være på den sikre side, skal man sætte »HiberFileSizePerfect« til 100.


Noget tyder imidlertid på, at Windows 7 ikke er så flink som ventet ved de bærbares batterilevetid. Hvis man har problemer, kan man åbne en kommandprompt og skrive »POWERCFG-ENERGY« for at få en rapport, der måske kan forklare grunden.

Håndtering af fejl

Der er to skoler, når det gælder de dump-filer, der bliver efterladt efter Windowsnedbrud. Nogle få mennesker vil gerne beholde så mange filer som muligt, så de senere kan analysere grunden til nedbrud med en debugger, mens resten af verden er inderligt ligeglad med disse filer.


Det vidste udviklingsfolkene bag Windows 7 godt, men det er alligevel lykkedes dem at vælge standardindstillinger, der vil genere begge grupper. Man kan heller ikke løse problemet i grænsefladen, så man er nødt til at starte Regedit for at få Windows til at fungere, som man ønsker det.


Hvis man vil analysere dump-filer, undrer man sig måske over, at den sidste »memory.dmp«-fil ikke altid forekommer på ens system. Hvad foregår her? Det viser sig, at Windows ikke vil gemme dump-filen for pc’er, der ikke er på et domæne, medmindre de har mindst 25GB ledig harddiskplads. Det kan man ordne ved at gå til »HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSet ControlCrashControl«, oprette en ny dword-værdi ved navn »AlwaysKeepMemoryDump« og sætte den til 1. Fremover bliver filen altid gemt.


Hvis du tilhører den langt støre gruppe, der synes, at dump-filer er spild af harddiskplads, vil det ikke imponere dig at erfare, at Windows 7 nu gemmer de sidste 50 minidumps som standard.


Igen skal man gå til »HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSet ControlCrashControl« i Regedit, sætte »MiniDumpsCount« til 1 (ikke 0 – der er altid mulighed for, at man får brug for at se den seneste fejl), så frigør man lidt harddiskplads. Det er dog ikke lutter dårlige nyheder.


Den nye Kontrolpanel-applet Fejlfinding er begyndelsen på en ny teknologi, der gør det meget nemmere at spore og løse eventuelle problemer. Hvis din installation gør knuder, er det umagen værd at prøve den og se, hvad den kan finde ud af.

Erstat XP-tilstand

Windows 7 omfatter en kompatibilitetstilstand for det tilfældes skyld, at ens installation ikke vil køre ældre software, lige som XP og Vista. Højreklik på applikationens genvej, klik »Egenskaber | Kompatibilitet«, klik ud for »Kør dette program i kompatibilitetstilstand« og vælge en version af operativsystem, hvor applikationen burde virke.


Hvis det ikke hjælper, kan man prøve XP-tilstand, der er en installation af XP, som kører i et vindue på Windows 7’s desktop. Men den er kun med i versionerne Ultimate, Professional og Enterprise, og ens cpu skal understøtte hardware-virtualisering (AMD-V eller Intel VT).


Det kan være et alvorligt problem for ejere af visse bærbare, nemlig dem, der har opdaget, at hardware-virtualisering er slået fra på deres system. Sony har sagt, at selskabet har fjernet funktionen fra Vaio-systemer af sikkerhedshensyn (vi aner ikke hvilke), og ejere af Acer-bærbare har også meldt om problemer.


Der er fremkommet en potentiel løsning, men den er kun for de meget modige. Man skal nemlig manuelt justere den bærbares firmware, og hvis det går galt, har den måske startet for sidste gang. Gå til http://feature-enable.blogspot.com, hvis du vil prøve.


Det kan være en bedre idé simpelthen at bruge en anden virtualiseringspakke. VirtualBox (www.virtualbox.org) og VMware Server (www.vmware.com/products/server) er de bedste gratis bud, og ingen af dem insisterer på eksplicit bios-understøttelse. Det skaffer dig ikke en lovlig udgave af XP, men hvis du ikke har en, kan du se efter en på Ebay. Her skulle man kunne få en for omkring 250 kroner.

Finindstil ydelsen

Nu er din Windows 7-installation stort set skruet på plads, og du kan slutte af med at foretage nogle få velkendte indstillinger af ydelsen. Windows 7-tjenester er godt optimeret, men der er stadig nogle få ting, man kan gøre. Start »services.msc« og sæt starttypen for de tjenester, du ikke har brug for, til »Deaktiveret«. Distributed Link Tracking Client og Windows Media Player Network Sharing Service er to oplagte kandidater, forudsat at man ikke har brug for dem.


Se også efter ikkekritiske tredjepartstjenester som Apple Mobile Device og sæt dem til »Forsinket start« for at prøve at forkorte boottiden (men lad være med at gøre det med noget vigtigt såsom en antivirustjeneste).

Savner du Kontrolpanelets klassiske udseende? Klik »Vis | Store ikoner« for at få det igen.

Det er endnu vigtigere at holde styr på anden software, der bliver startet, når pc’en booter. Det har Windows 7 desværre gjort mere indviklet ved at fjerne Softwareundersøgelse-elementet i Windows Defender. Hent og kør i stedet et eksemplar af AutoRuns (www.bit.ly/CDBiu), så fortæller den nøjagtig, hvilke sager der kører på systemet.


Windows 7 formodes at have ordnet de problemer med tcp-autotuning, der af og til lammede Vistas ydelse på internettet og netværk, men det forlyder, at de stadig kan forekomme. Når man vil slå autotuning fra, klikker man »Start«, skriver »cmd.exe«, højreklikker linket »cmd.exe« og vælger »Kør som administrator«.


Dernæst skriver man kommandoen »netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled« og tryk [Enter]. Så genstarter man og prøver igen. Hvis det ikke gør nogen forskel, skal man bruge »netsh int tcp set global autotuninglevel=normal« for at gendanne standardindstillingerne.


Husk imidlertid at mange af de problemer, der har med driftsikkerhed og ydelse at gøre, skyldes, at man bruger uspecifikke eller meget gamle drivere. Der burde komme nye versioner til Windows 7. Tjek producentens supportsites regelmæssigt.


Det er endnu bedre at installere et specialiseret værktøj som DriverMax (www.innovative-sol.com/drivermax), der gør det automatisk. Programmet er gratis og hurtigt, og når man bruger det til at afdække og installere de nyeste drivere, får man det bedste ud af sin Windows 7-installation.


Vi vender jævnligt tilbage med flere Windows 7 tricks. Har du selv nogle gode tips til styresystemet, som du vil dele med os, skal du være hjerteligt velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet herunder.

Skræddersy dit system gratis med disse Windows 7-funktioner

Hvis vi ikke har afdækket er svar på dine særlige Windows 7-problemer, kan du altid prøve at finjustere lidt. Men hvad skal man forvente? Vi har set efter.
XdN Tweaker (www.xenomorph.net) ændrer almindelige registreringsdatabase-justeringer, så de er til rådighed med et enkelt klik. Man kan for eksempel ændre musens svævetid for Aero Peek, slå dvale til og fra, ændre genvejes udseende, føje »Kopier til mappe« og »Flyt til mappe« til Stifindermenuen og andet. Det er ikke overambitiøst, men det virker udmærket, og programmet har mange begejstrede brugere.


Ultimate Windows Tweaker (www.thewindowsclub.com) er en større sag med mere end 150 justeringer, der er vredet ind i en enkel grænseflade. Den er god, når det gælder om at skræddersy Stifinder, Startmenuen og proceslinjen. Den kan begrænse en pc på mange måder (man kan for eksempel slå Kontrolpanel fra), og den omfatter Windows 7-specifikke funktioner såsom Aero Shake, Aero Snap og Aero Peek.

EnhanceMySe7en er flot, men vi stoler ikke helt på dets justeringer og anbefalinger.

EnhanceMySe7en Free (www.seriousbit.com) vil være det komplette værktøjssæt til vedligeholdelse med moduler, der styrer kørende processer, tjenester og startværktøjer. Det rydder op i registreringsdatabasen og på harddisken, rapporterer om drevets helbred og justerer og optimerer mange Windowsindstillinger.


Det ser imponerende ud, men bør man bruge det? Vi har hørt om brugere, der havde problemer med værktøjet, og vi har set, at det omfatter anbefalinger, der er ineffektive (sæt »CPU Second Level Cache«) og uproduktive (slå »Last Known Good Configuration« fra). Man bør i øjeblikket undgå det.


Vores dom? De fleste justeringsværktøjer er ikke meget Windows 7-specifikke – hvilket er forståeligt – og driftsikkerhed kan også være et problem. Vi vil anbefale, at man giver nye værktøjer tre-seks måneder, så bagmændene kan fjerne eventuelle fejl. Men hvis du absolut må prøve et nu, giver Ultimate Windows Tweaker den bedste blanding af funktioner.

Desværre er den nye idiotsikrede standardindstilling en stor sikkerhedsrisiko

Når man opgraderer til Windows 7, bliver ens UAC-beskyttelsesniveau øjeblikkelig sat til den nye, roligere standardværdi: »Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren – giv mig ikke besked, når jeg foretager ændringer i Windows-indstillinger.«


Med andre ord kan man nu drøne rundt i Kontrolpanelet i timevis uden nogen sinde at se en UAC-alarm, for Windowskomponenter stoler vi på. Popup-billederne kommer kun, hvis et tredjepartsprogram begynder at lave ændringer på systemniveau i registreringsdatabasen eller i filer.

Dette enkle demonstrationsprogram viser, hvordan UAC nemt kan snydes af malware.

Det lyder som godt nyt, men det er faktisk et reelt problem, fordi malware nemt kan indføre kode i en af de troværdige Windowskomponenter – for eksempel Stifinder – og gøre, hvad den vil, uden at UAC reagerer (på www.bit.ly/vsHmGer der et program, der demonstrerer det).


De nye UAC-indstillinger gør brugeren mindre sikker end i Vista. Og derfor anbefaler vi, at man ændrer dem med det samme. Klik »Start«, skriv »UAC« og klik linket »Rediger indstillingerne for Kontrol af brugerkonti«. Flyt derefter sikkerhedsskyderen til dens højeste placering (»Giv altid besked«) og klik »OK«. Nu kan malware ikke længere injicere kode, og det er rigeligt et par ekstra dialogbokse værd.


[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Fakta

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Fakta

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Fakta

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]