Home » Internet » Sådan bliver nettet for dig i 2010
Sådan bliver nettet for dig i 2010

Sådan bliver nettet for dig i 2010

Share

Nettet bliver meget mere ”dig” og meget mere ”nu”. Det fastslår trendbloggeren Pete Cashmore på CNN.com i sine 10 bud på udviklingen i 2010:

1. Endnu mere her og nu
Først kom web 2.0, der omskabte nettet til et socialt medie. Nu kommer real time, realtiden. Hvorfor vente med at få en oplysning, når den kan hentes via mobiltelefonen på få sekunder? Hvorfor spekulere over titlen på en sang, når du kan få svaret nu ved at nynne ind i telefonen? Hvorfor skrive en anmeldelse af desserten, når du kommer hjem, når du kan sidde på restauranten og gøre det med det samme? Trendwatching.com kalder det ”Nowism”.

2. Find dine venner
Med gps i mobilen finder du nemt dine venner i nabolaget eller på den nærmeste café. Lokations-tjenester som Foursquare, Gowalla, Brightkite og Google Latitude leder trenden, men nye er på vej.

3. Mere realisme
Kortfunktioner på blandt andet mobilen viser rigtige billeder af gader, huse, restauranter osv. Og du får tekstoplysninger om de nærmeste attraktioner, mens du bevæger dig gennem byen.

Se også:  Drop papir og underskriv i skyen - ny Dropbox-tjeneste rykker ind i Danmark

4. Venner sorterer nettet for dig
Nettet kan give informationsforstoppelse. Det nye er, at dine venner er dit filter. Facebook Connect Program er begyndelsen, og Googles Social Search er på vej. Pointen er, at det, som dine venner gider læse og se, nok også er dine favoritemner.

5. Cloud-computing
Ikke så nyt, men stærkt på vej frem i 2010. I stedet for at have programmer og data på sin egen computer, benytter man en server på nettet. Microsoft kommer eksempelvis med en netversion af sin Office-pakke, Office Web Apps.

6. Tv på internet
Endnu mere tv på nettet. Herhjemme bliver det fra tv-stationerne selv og fra teleselskaber, som udbyder nettjenester.

7. Slut med gps-enheder og mp3-afspillere
Hvorfor bære rundt på to apparater, når du kan nøjes med et? I 2010 begynder dødskampen for de egentlige gps-enheder. Vejvisning glider ind i mobiltelefonerne. Også mp3-afspilleren er ved at vinke farvel. Ifølge Apple kannibaliserer iPhone allerede voldsomt på iPod.

Se også:  15 stærke tips til Google Maps

8. Sociale spil på nettet
Spil mod dine Facebook- eller Twitter-venner. Sociale onlinespil stormer frem. For eksempel er Zynga FarmVille på Facebook angiveligt allerede større end hele Twitter.

9. Mobile betalinger
Det har stået på trendlisten i mange år: Betaling med mobiltelefon i stedet for kreditkort. Men 2010 er året, hvor det bryder igennem.

10. Berømt og uden privatliv
De sociale netmedier har skabt en masse stjerner inden for tusinder af nicher. Den tendens fortsætter. Og samtidig bliver folk mere og mere villige til at opgive deres private hemmeligheder på Facebook, Twitter og andre sociale medier.


TAGS
Cloud
navigation
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S