Home » Promotion » Sådan virker blockchain-teknologien
Sådan virker blockchain-teknologien

Sådan virker blockchain-teknologien

Share

 Annonce 

[Sponsoreret indhold]

Blockchain er spået en stor fremtid. Men hvad er blockchain helt præcist, og hvordan fungerer teknologien bag? Vi ser nærmere på blockchain-teknologien her.

Du har formentlig allerede stødt på begrebet blockchain før. Blockchain er en teknologi, der først og fremmest er kendt for at være teknologien bag Bitcoin, men potentialet stopper bestemt ikke her. For at forstå potentialet, er vi imidlertid nødt til først at forstå selve teknologien. For hvordan fungerer blockchain-teknologien egentlig?

Teknologien bag blockchain

Blockchain er – som navnet også indikerer – en kæde af blokke. Hver blok indeholder forskellig krypteret data, der kædes sammen med de øvrige blokke i kæden ved hjælp af krypterede henvisninger. Jo flere blokke, der er i en kæde, desto flere krypterede henvisninger vil der dermed også være. Det betyder, at det bliver sværere og sværere at hacke kæden i takt med, at nye blokke tilføjes.

Lad os tage et eksempel.

Se også:  En bærbar med det hele til stærk pris

Vi har en datablok, som vi kalder blok 1. Blokken indeholder en række data, som vi nu forbinder med en ny blok, som vi kalder blok 2. Mellem de to blokke er der en henvisning i form af en krypteret kode. Den kalder vi abc.

Efterfølgende kan vi nu tilføje endnu en datablok til kæden. Den kalder vi blok 3. Her laves der en henvisning mellem blok 2 og 3 således, at de tre datablokke nu er placeret på en kæde med rækkefølgen 1-2-3. Mellem blok 2 og 3 er der ligeledes en henvisning i form af en krypteret kode. Denne kode kan vi kalde xyz.

Det smarte ved blockchain er, at henvisningskoderne mellem datablokkene oprettes af den data, der er i den foregående blok. Forsøger hackere eller andre at ændre på data i en af datablokkene, vil henvisningskoden til den næste blok dermed også blive ændret. Og da den næste blok ikke kender den nye henvisningskode, brydes kæden.

Se også:  Meget mere end en smartphone: Samsung Galaxy Z Fold3 åbner helt nye muligheder

Blockchain er dermed bygget op på historikken i kæden, og for at kunne ændre i data, kræver det, at hackeren får adgang til samtlige datablokke, hvilket praktisk talt er umuligt.

Blockchain-teknologiens potentiale

Potentialet i blockchain består således i den enorme sikkerhed, teknologien besidder. Det gør den blandt andet interessant til brug ved transaktioner – det kunne f.eks. være transaktioner med Bitcoins eller anden kryptovaluta.

Blockchains potentiale rækker dog længere end blot kryptovalutatransaktioner, og kan i princippet bruges til alle tænkelige situationer, hvor det giver mening at følge en kæde af transaktioner. Et eksempel kunne være i transportsystemer, hvor man ønsker at følge varer fra start til slut på fragtrejsen. Et andet kunne være registrering af fødevarer.

I sidste ende er det kun fantasien, der sætter grænser for blockchain-teknologiens potentiale, og da data i kæden er topsikret grundet hele blockchain-teknologiens struktur, er det kun forståeligt, at blockchain spås en stor fremtid.


TAGS
annonce
promotion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S