Home » Hi-Fi » Sådan vælger du den rigtige pladespiller
Sådan vælger du den rigtige pladespiller

Sådan vælger du den rigtige pladespiller

Share

Pladespilleres popularitet er enorm, og salget af vinyler ligger på det højeste niveau i over 20 år. Læs herunder hi-fi-ekspertens råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil hoppe med på vinylbølgen

Hi-fi-verdenen har i de seneste år bevæget sig i to vidt forskellige retninger. Mens størstedelen af musiklyttere springer på fremtidens digitale streamingløsninger, som bekvemmeligt sikrer alverdens musik på telefonen, er der samtidig en voksende gruppe, der sværger til datidens analoge pladespiller-teknologi. Pladespilleren har i mange år levet et tilbagetrukket liv, mens cd-afspilleren har indtaget ærespladsen i anlægget. Nu er den med fuld fart på vej tilbage i de danske stuer. Men hvad skal du kigge efter, inden du beslutter dig for en pladeafspiller? Daniel Valentin Nielsen er salgschef hos HiFiFreaks.dk og guider gladelig kunder til at vælge pladespillere.

“CD-afspillere og streamingtjenester har en meget steril lyd, hvor man tydeligt kan høre, at signalet er digitalt. En pladespiller byder på en helt anderledes varm og ægte lyd, der efter min mening er mere behagelig at lytte til. Og så er det jo hyggeligt med pladerne og de store covers med billeder”, mener han.

Se også:  Her optages musikken direkte på pladen
Gå uden om de billigste

HiFiFreaks.dk har på grund af den stigende efterspørgsel udvidet sortimentet af pladespillere. Onlineforhandleren har i processen lagt vægt på komponenternes kvalitet frem for fancy design eller opsigtsvækkende funktioner. Daniel Valentin Nielsen opfordrer generelt til at investere lidt ekstra for at få meget bedre lyd.

“Folk spørger som oftest, hvad de får ud af at købe en dyrere pladespiller. Pladespillerne bliver rigtig gode, når du når op i 4000-kroners klassen. Her sker en væsentlig forbedring af lyden i forhold til de billigste til omkring 1000 kroner – meget mere end i springet fra 4000 til 10.000 kroner. På en billig model er kabinettet af plastik, og delene kan ikke udskiftes, hvis de går i stykker, eller hvis du ønsker at opgradere. En tommelfingerregel er, at jo mere simpelt pladespilleren er bygget, des bedre er kvaliteten”, forklarer Daniel Valentin Nielsen.

Se også:  Her er B&Os genfødte pladespiller - prisen på Beogram 4000c er vild
Gør pladesamlingen digital

Han opfordrer købere til at placere pladespilleren på en hylde på væggen for at minimere musikformidlerens værste fjende, nemlig vibrationer. Ellers risikerer pickuppen at hoppe eller skride i lydsporet. Det kan også være en idé at tænke på en ny forstærker.

“Hvis du inden for de seneste ti-tyve år har købt en god forstærker, som du ikke vil af med, bliver du muligvis nødt til at tilkøbe en RIAA-forstærker, som du tilslutter din eksisterende forstærker. Der blev simpelthen ikke lavet indgange til pladespillere på forstærkere i CD’ens velmagtsdage. Samtidig er der mange, der ønsker at konvertere den store pladesamling til mp3-filer på computeren. Er det tilfældet, skal du kigge efter en pladespiller med A/D-konverter og USB-udgang, så du enkelt kan koble den til din computer”, fortæller Daniel Valentin Nielsen.

Han oplever ofte, at når en kunde først er blevet dus med sin pladespiller, ønsker han at gøre en god pladespiller fantastisk ved at opgradere pickuppen.


TAGS
pladespiller
vinyl

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S