Home » Andet » Der er forskel på forbrugslån – sådan vælger du det billigste!
Der er forskel på forbrugslån – sådan vælger du det billigste!

Der er forskel på forbrugslån – sådan vælger du det billigste!

Share

Går du og overvejer et forbrugslån for at få hverdagen til at hænge sammen? Så er det værd at undersøge, hvilke forbrugslån der findes på markedet.

Der kan være markant forskel på de lån, du bliver tilbudt, og en lille smule research kan gøre meget i sidste ende. Find det billigste forbrugslån her, og læs med herunder, hvor vi ser på de ting, du skal være opmærksom på, så du scorer det bedste lån.

Der kan være mange grunde til, at man tager et forbrugslån. Ofte tager man et forbrugslån, når store og unormale udgifter skal dækkes, for eksempel hvis man skal ud at købe en ny computer, fordi den gamle er blevet for langsom. For nogle familier kan et forbrugslån endda være det, der får hverdagen til at løbe rundt i en midlertidig periode.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er altså et lån, hvor pengene rettes mod et forbrug. Det er ikke penge, der bruges til for eksempel at investere i et hus, men penge, der bruges her og nu. Selvfølgelig kan det føles, som om at pengene er en investering i dig selv eller din livsglæde, som hvis man bruger pengene på en åbenbarende rejse eller til sprogkurser. Forbrugslån adskiller sig fra andre typer af lån ved at være rettet mod forbrug, og generelt gælder det, at man med et forbrugslån ikke står tilbage med værdier, efter at pengene er brugt.

Der trådte nye regler for forbrugslån i kraft fra 1. juli 2020, og tager man et forbrugslån i dag, vil man derfor ikke komme til at betale mere end 35 % ÅOP, og man vil heller aldrig komme til at betale mere end 100 % af lånet tilbage. Dette gælder også private lån til for eksempel familie og venner.

Hvad skal du være opmærksom på?

De mest almindelige forbrugslån er dem, som man laver hos banken. Et forbrugslån er nemlig ikke kun de famøse kviklån fra onlinesider, men gælder også kassekredit hos banken og for eksempel kreditkort, hvor man efter aftale med banken kan hæve op til et vist beløb til en bestemt rente. Derudover kan du få kviklån, billån, mikrolån, betale på afbetaling mod en vis rente og meget andet.

Uanset hvilket lån du vælger, gælder det dog, at det altid er vigtigt at sammenligne priser. Selvom der er et loft på, hvor meget en udlåner må tage i ÅOP, kan der være mange penge at spare ved at sammenligne priser, fordi renterne for det lånte kan være meget forskellige.

At sammenligne priser er vigtigt, selv hvis man låner i banken. Man skal huske, at ens bankrådgiver altid har bankens bedste interesser for øje og derfor ikke agerer som din uvildige rådgiver. Derfor er det altså stadig vigtigt at sammenligne priser – selv når man går til banken for et lån. Det kan også betale sig at sammenligne priser blandt lånevirksomheder, fordi de netop konkurrerer mod hinanden, hvilket giver låneren den bedste chance for en lav rente.

Til sidst skal man være særligt opmærksom på, hvor hurtigt man vil være i stand til at betale lånet tilbage. Dette gælder forbrugslån fra banker såvel som andre kanaler. Det kan nemlig være nemt og bekvemt med et kviklån, men her forventes der også, at pengene hurtigt bliver betalt tilbage, og det kan derfor blive meget dyrt, hvis man pludselig ikke er i stand til dette.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S