Sådan undgår du telefonsvindel

Sådan undgår du telefonsvindel

Share

Svindlerne er blevet snedigere. Du skal være på vagt, hvis du ikke vil risikere at få franarret penge og personlige oplysninger via telefonsvindel. Her er hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil undgå at ryge i fælden …

Det er ikke længere bare udenlandske numre du skal være varsom med at besvare. Telefonsvindlere er også begyndt at ringe fra danske numre, som umiddelbart kan virke tilforladelige. Men ringer du tilbage kan du risikere at få franarret penge og personlige oplysninger.

Der er ikke så meget du kan gøre for at undgå opkaldene, men du kan undgå at ryge i fælden, når de kommer. Samlino.dk har lavet en lille guide til det du skal holde øje med.

Se også:  Guide: Undgå at blive snydt når du handler på nettet
 Telefonsvindel sker i form af disse typer opkald:

Spoofing: Ordet i sig selv lyder måske uskyldigt. Men spoofing er en metode svindlerne bruger til at franarre dig penge eller personlige oplysninger. Her er der oftest tale om en engelsktalende person. Men det er især her, at udenlandske svindlere er begyndt at gemme sig bag danske otte-cifret telefonnumre.

Når du bliver ringet op af et dansk nummer, vil du typisk være mere tilbøjelig til at tage telefonen, selvom du ikke kender nummeret – i modsætningen til et udenlandsk nummer. Denne type opkald er desværre ret svær at beskytte sig imod. Husk derfor altid at tjekke nummeret, inden du ringer tilbage. Er du i tvivl, så lad helt være med at ringe tilbage.

Se også:  Overvågningskameraer [STORTEST]: Små brødre ser dig

Del denne