Home » Foto » Sådan undgår du mislykkedes julefotos
Sådan undgår du mislykkedes julefotos

Sådan undgår du mislykkedes julefotos

Share

Vi kender det alle. Uklare fotos fra årets julefrokost, der er lige til skraldespanden. Velmenende, men mislykkede, julebilleder af hysteriske børn, som man hverken har lyst til at gemme eller dele med vennerne på Facebook. Derfor har fotosoftwarefirmaet Adobe lavet en nem guide, der gør livet lidt lettere for dem, der tager kameraet med til julefrokosten eller kaster sig ud i at fotografere de energiske poder

1. Planlæg billedet

Det kan ofte være intimiderende for personer, der skal fotograferes. Forsøg med et par testbilleder, og vent, til personerne slapper af. Undgå blitz, hvis det er muligt.

2. Du skal ikke frygte den manuelle indstilling

Næsten alle digitalkameraer har en manuel indstilling. Eksperimenter med at gøre baggrunden uskarp ved at indstille fokus på enkelte objekter.

3. Organiser, organiser, organiser

Hvis du overfører alle dine fotos ind i den samme mappe, risikerer du aldrig at se dem igen. Brug tid på at opdele billeder i sted og personer. Gennemgå billederne, og tildel gode billeder én stjerne og ingen til de dårlige. Fjern de dårlige, og gentag processen, hvor gode billeder får to stjerner, og resten beholder deres ene stjerne. Gentag processen, til du kun har gode billeder tilbage. Når du er færdig, skal du slette de dårlige og normale billeder. Det er for dit eget bedste. Slet dem. Nu.

Se også:  Adobes fede video-app kommer nu til Android

4. Benyt ansigtsgenkendelse

Flere billedbehandlingsprogrammer har en ansigtsgenkendelsesfunktion. Husk kun at bruge den til at navngive venner og familie. Hvis man begynder at navngive alle, man nogensinde har fotograferet, vil programmet køre langsommere og ikke give mere værdi af den grund. Opret en smart samling, hvor der skelnes mellem personer, tid og en bestemt periode, for eksempel december. Nu har man en brugbar samling af billeder, man nemt og hurtigt kan bruge til at printe eller dele med familie og venner.

5. Red gruppefotoer med sammensmeltningsfunktion

Gruppefotos kan være en udfordring, selv for professionelle fotografer. Der er altid én med lukkede øjne eller én, der kigger i en anden retning end de andre. Adobes eget Photoshop Elements har funktionen Photomerge, der kan lægge op til ti gruppefotos oven på hinanden i lag og automatisk tilpasse de forskellige delelementer i billederne. Derpå kan man gå ind og vælge, hvilke dele, som for eksempel hoveder, der skal med i det endelige foto.

Se også:  Guide: Sjove og flotte teksteffekter

6. Del dit skaberværk med familie og venner

Husk, at dine kontoindstillinger på for eksempel Facebook kan betyde, at andre end dine venner kan se de ting, du lægger op. Husk derfor altid at overveje, om alle skal kunne se de billeder og videoer, du uploader af dig selv og andre.

Adobe Photoshop Elements og Lightroom gør folk i stand til at dele billeder med stort set hvem som helst direkte via Facebook, Flickr og Adobe Revel. Det er i det hele taget nemme og brugervenlige programmer, som vi gennemgående har været glade for her på redaktionen, når vi har haft dem til test. Du kan læse en anmeldelse af den seneste version af Adobe Elements her og en anmeldelse af Adobe Lightroom her.

Det nye Adobe Photoshop Elements 11 er anmeldt i Alt om DATA 02, som er på gaden d. 10. januar.


TAGS
adobe
Billedbehandling
Lightroom
Photoshop Elements

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S