Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan undgår du chokregninger i ferien

Sommerferien er højsæson for enorme mobilregninger. Derfor råder TDC alle danskere til at bruge mobiltelefonen og internettet med omtanke. Læs her hvordan ….

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

iPhone og andre smartphones giver store fordele, når du er på ferie, da du både kan ringe, sende sms’er og gå på nettet fra det lille apparat. Men de mange muligheder har også konsekvenser. Gennem de seneste år har man således hørt den ene skrækhistorie efter den anden om mobilbrugere, der har modtaget kæmperegninger, efter de er kommet hjem fra ferie, fordi de ikke har været klar over taksterne på telefoni og datatrafik. TDC giver derfor følgende tips til at undgå høje mobilregninger.

Opkald i udlandet

Vær opmærksom på, at du både betaler for de opkald, du foretager og modtager, når du har mobilen med til udlandet. For abonnementer med inkluderet taletid gælder den fri taletid kun i Danmark. Men inden for EU falder minutprisen 1. juli til 3,25 kroner for opkald, du selv foretager, mens minutprisen for modtagne opkald falder til 1,02 kroner. I europæiske lande uden for EU er minutprisen henholdsvis 8 kroner og 4 kroner.

Sms i udlandet

Det er altid gratis at modtage sms, uanset hvor i verden du er på ferie. Fra EU-lande samt fra Norge og Schweiz koster det 1 krone at sende en sms hjem, mens det fra resten af verden koster 2,50 kroner.

Voicemail i udlandet

Når du modtager et opkald uden at besvare det, viderestilles opkaldet automatisk til din voicemail. Derfor er der i realiteten tale om et opkald fra din mobil hjem til Danmark. Men opholder du dig i EU, Norge eller Schweiz, opkræves du ikke for viderestilling til din voicemail – det er ganske gratis. TDC anbefaler derfor, at du som privatkunde slår voicemail fra, når du rejser uden for EU. Taksten for at aflytte sin voicemail er altid den almindelige opkaldstakst hjem til Danmark fra det land, du befinder dig i.

Data i udlandet

For at undgå ubehagelige overraskelser anbefaler TDC at slå dataroaming helt fra, inden man rejser.

Dataroaming i udlandet er generelt en rigtig dyr fornøjelse. Har du mobilt bredbånd fra TDC, er dit abonnement derfor som udgangspunkt spærret for brug i udlandet. Du kan selvfølgelig altid selv vælge at løsne spærringen og få adgang til internettet overalt i verden.

For at sikre gennemskuelige udlandspriser har TDC tilknyttet et såkaldt feriemodul til alle privatabonnementer. Her har TDC delt verden i zoner.

»En ferie kan være dyr nok i sig selv. Derfor er mit bedste råd at gå ind i ’Indstillinger’ på mobilen og slå dataroaming helt fra inden afrejsen. Så er man sikker på at undgå ubehagelige overraskelser på regningen, når man kommer hjem,« fortæller Johan Kirstein Brammer, direktør for TDC’s mobilforretning.

EU: Norge og Schweiz hører i denne sammenhæng til EU.
Europa: Øvrige europæiske lande uden for EU.
Norden: Færøerne og Grønland.
Øvrige verden 1: Herunder typiske ferielande som USA, Thailand, Kina og Mexico.
Øvrige verden 2: Sjældne turistmål. Primært afrikanske og latinamerikanske lande.

Inden for hver zone er prisen for en TDC-kunde altid den samme. Har man et ældre abonnement uden feriemodul, kan man kvit og frit få feriemodul tilknyttet sit abonnement.

»Er man det mindste i tvivl, er man altid meget velkommen til at komme ned i TDC-butikken og få hjælp og rådgivning,« fortæller Johan Kirstein Brammer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere