Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan undgår du at få stjålet din identitet på Facebook

Det seneste år har der været en kraftig stigning i svindel og identitetstyveri på Facebook, men det stopper dog ikke de tre millioner danskere, der fortsætter med at like og opdatere på det populære sociale medie. Vil du undgå at blive næste offer for snedige identitetstyve, så er sikkerhedsekspert fra Janus R. Nielsen fra MYSecurityCenter klar med råd om, hvordan du færdes mere sikkert.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det første skridt i retningen af mere sikkerhed er et stærkt password. Det bliver sværere at hacke hvis du både bruger store og små bogstaver, samt tal og tegn. Husk at Facebook er tilknyttet en e-mail konto, som selvfølgelig også skal beskyttes af et stærkt password, og det bør ikke være det samme. Det er en god ide at skifte din kode regelmæssigt, så det bliver sværere for hackerne at få adgang til din profil, råder Janus R. Nielsen fra MYSecurityCenter.

Vær opmærksom på skjulte vira, phishing og cookies. De er ofte gemt i form af konkurrencer, og kan blive sendt af dine venner, følgere, eller forbindelser, som er blevet hacket.

"Et antivirusprogram kan give dig en grundlæggende beskyttelse på nettet, men det er stadig vigtigt at bruge sin kritiske sans. Jeg har set mange phising-emails og sites, som ser så ægte ud, at de er meget svære at gennemskue - især hvis det går stærkt. Klik ikke på et link, før du har undersøgt det nærmere. Hold evt. curseren over linket og se, hvilken webadresse der kommer frem og tjek afsenderadressen, hvis det drejer sig om en email", siger Janus R. Nielsen.

Et par nemme og effektive tiltag findes under ’kontoindstillinger’, som man finder ved at klikke på tandhjulet øverst i højre hjørne. Herunder skal du klikke i øverste venstre hjørne på ’sikkerhed’. Derefter kommer der en række funktioner frem, som du kan tilvælge.

* Sikker browsing
En general sikkerhedsforanstaltning for brug af de sociale medier som Facebook er sikker browsing. Det vil egentlig bare sige at du skal sikre dig, at webadressen starter med https, da dette så vidt som muligt krypterer din aktivitet, og på den måde gør det endnu sværere for hackeren, selv hvis du er logget på et usikkert wi-fi.

* Få besked når en fremmed logger sig på
Hvis du aktiverer ”Login-notifikationer”, modtager du en e-mail eller en sms, når der bliver logget ind på din Facebook-konto fra en anden computer eller mobilenhed, end du normalt bruger. På den måde kan du hurtigt finde ud af om din profil bliver hacket.

* Ekstra kode ved login
Hvis du også klikker på ’Login-godkendelser’ bliver du ikke kun informeret om et fremmed besøg på din konto. Der kræves også en ekstra sikkerhedskode, som skal indtastes, når der logges ind fra en ny browser eller mobilenhed. Denne kode vil blive sendt til din mobiltelefon, hvilket betyder at sikkerheden er fordoblet.

* Smid hackeren af

Udover de to ovenstående tiltag, kan du holde øje med hvornår, hvor og fra hvilken enhed, der tidligere har været logget ind på din Facebook konto. Det gør du i ’Aktive sessioner’, og her kan du også vælge funktionen ’afslut al aktivitet’, som logger en eventuel hacker ud af din profil.

* Gør din profil usynlig på nettet

Hvis du ikke er interesseret i, at man kan søge på din profil på Google og de andre søgemaskiner, kan du gøre din profil usynlig ved at klikke på Privatindstillinger og ”Jeg vil ikke have, at andre søgemaskiner linker til min tidslinje”.

Lige nu tilbyder MYSecurityCenter en gratis optimering af din pc, udført af firmaets danske it-eksperter. Dermed sparer du 199 kroner.

Via internettet giver du deres pc-eksperter adgang til din pc, som de optimerer til at køre hurtigere, stabilt og problemfrit, mens du slapper af og følger med i processen med en kop kaffe i hånden. Klik ind her og få din gratis optimering.