Home » Sikkerhed » Sådan undgår du at blive snydt til Black Friday
Sådan undgår du at blive snydt til Black Friday

Sådan undgår du at blive snydt til Black Friday

Share

Gør de bedste kup på Black Friday uden at blive fuppet. Her er fem skarpe tips 

Tusindvis af gange bliver der kørt varer gennem de digitale kasseapparater i løbet af de 24 timer, som fænomenet Black Friday varer. Sidste år handlede danskerne ifølge Foreningen for Dansk Internethandel for 500 mio. kroner på internettet, og det gør dagen, der i år falder den 29. november, til årets største enkeltstående handelsdag.

Populariteten er bestemt ikke gået de it-kriminelles næser forbi, og de forsøger med et væld af fupforsøg – fx falske webbutikker – at snyde tilbudsjægerne til at afgive personlige oplysninger eller installere virus. Sådan lyder advarslen fra Mimecast, som er et af verdens førende firmaer inden for it-sikkerhed.

Se også:  PriceRunner sagsøger Google for 16 milliarder kroner

Der er heldigvis modtræk til de it-kriminelles fupforsøg. Her kommer fem anbefalinger til at hjælpe dig sikkert gennem Black Fridays tilbudsjungle fra it-sikkerhedsekspert Niels Frederiksen fra Mimecast.

1. Køb dine varer på et sikkert netværk

Sørg for, at din computer, telefon eller tablet er på et sikkert netværk – fx din teleudbyders datanetværk eller dit hjemmenetværk, hvis det er beskyttet med en adgangskode. Handler du på et åbent netværk som på en café, kan hackere nemmere opsnappe oplysninger som dit navn, adresse og betalingskort.

2. Klik aldrig på popop-vinduer

”Klik her og spar 50 procent”. Sådanne slagtilbud kan lyde besnærende – især under Black Friday, hvor øjet i forvejen er rettet mod tilbud. Du bør dog modstå fristelsen, for med metoden kan cyberkriminelle nemt føre dig over på hjemmesider, som gør din pc sårbar over for angreb.

Se også:  PriceRunner sagsøger Google for 16 milliarder kroner

Gå i stedet altid direkte til butikkens hjemmeside eller køb via firmaets officielle app hentet i Google Play Butik eller Apples App Store.

3. Brug altid unikke adgangskoder

I nogle webbutikker kan du opnå større rabatter, hvis du registrerer en bruger og tilmelder dig et kundeprogram. Det er der intet galt i, men du bør bruge en unik adgangskode. På den måde er det kun denne profil, en it-kriminel får adgang til, hvis denne hacker dit kodeord.

TAGS
black friday
internethandel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S