Home » Andet » Sådan bliver teknologien i 2018
Sådan bliver teknologien i 2018

Sådan bliver teknologien i 2018

Share

En helt ny type tv, meget hurtigere internet, nye roller til mobiltelefonen – det er nogle af de teknologiske forandringer, du vil komme til at opleve i 2018. Det bliver ikke et år for revolutioner. Til gengæld bliver speederen trykket i bund

Ny og bedre Wi-Fi-standard

Den nye 802.11ax Wi-Fi-standard, som er lige på trapperne, vil i 2018 sikre en ny ”Formel 1”-hastighed for de trådløse netværk i de danske hjem. Den afløser ac-standarden, som blev godkendt i 2013. Fordelen ved ax er især, at den sikrer større båndbredde, og det har vi brug for. Antallet af Wi-Fi-tilsluttede enheder i hjemmet vokser: pc’er, smartphones, tablets, tv’er, sensorer, termometre, termostater osv.

Godt nok har vi også fået en ad-standard undervejs, men den har visse tekniske begrænsninger, ikke mindst en meget kort rækkevidde. Mon ikke vi snart vil se de første ax-routere – den nye teknologi dukker ofte op, før standarden er endeligt godkendt.
Sandsynlighed: Meget høj!

Måske højere ssd-kapacitet

Ssd-chips er det nye hotte alternativ til den traditionelle harddisk, først og fremmest, fordi de elektroniske lagerenheder kan gøre hele computeren hurtigere. Det har i 2017 ført til en voldsom efterspørgsel, så de i forvejen dyre ssd-lagre er blevet endnu mere pebrede, hvilket har forhindret kapaciteten i at gå op i mellem- og lavprissegmenterne.

Men ifølge analysefirmaet Trendfocus er produktionskapaciteten øget, og i 2018 kan forventes en flad pris eller måske endda et fald. Det vil næppe gøre bærbare pc’er billigere, men vil gøre det muligt at montere ssd-”diske” med større kapacitet, og det er der virkelig behov for, hvis ssd’en helt skal afløse den traditionelle harddisk.

I øvrigt havde de absolut største ssd-chips til consumer-pc’er i 2017 en kapacitet på 8 TB – i 2018 når de forventeligt 16 TB.
Sandsynlighed: Det tror vi på.

Fortiden kan ikke forudsige fremtiden

Ydmyghed – det er den indstilling, man skal have, når man forudser fremtiden. Hvem havde i 1990 forudsagt internettets gennembrud i 1995? Selv så tæt på som i 2015 var man ikke i stand til at sige meget fornuftigt om 2018. I en seriøst researchet artikel spurgte amerikanske Laptopmag en række forskellige eksperter, og de ramte ikke særlig godt.

Analysefirmaet Gartner forudsagde ifølge artiklen, at tablets overhaler bærbare computere i salg. Måske, måske ikke – lige nu virker tabletten som en halvdød formfaktor. Til gengæld er der stadig medvind til bærbare computere, hvor skærmen kan hægtes af eller vendes hele vejen rundt.

Endnu vildere var forudsigelsen om, at vi i 2018 vil komme til at styre computerskærmen med øjnene eller ved at vifte med hånden foran skærmen. I hvert fald når man gamer. I 2020 skulle det blive helt normalt at bruge øjenbevægelser i stedet for mus eller trackpad til at styre markøren på skærmen … øh, mon dog?

Den bærbare pc lader sig ikke lige sådan slå af pinden. Til gengæld udvikler den sig ikke så meget i øjeblikket. Har den fundet sin form, og er det andre steder de vilde udviklinger kommer til at ske? Man tør næsten ikke forudsige det.
Sandsynlighed: Det sker ikke. Slet ikke.

Alt svæver op i skyen

Vi er lige nu midt i en transformation, hvor alt bevæger sig fra jordniveau (læs: din computer og mobil-enhed) og op i skyen. Det er nok ikke, fordi du ikke har bemærket, at mere og mere software hentes som tjenester i skyen, og at musik og anden underholdning for længst har foldet vingerne ud og er forsvundet op i den blå himmel.
Men hvis du skulle være i tvivl: Udviklingen vil fortsætte og fortsætte og fortsætte …

Ifølge erhvervsmagasinet Forbes vil det globale cloud-marked fra 2017 til 2018 vokse med hele 22 procent til en værdi på 178 milliarder amerikanske dollar. Og analysebureauet forudser – måske med en lidt anden beregningsmetode, men alligevel – at omsætningen for cloud-tjenester vil nå op over 530 milliarder dollar. Gigantisk er det i hvert fald.
Sandsynlighed: Det sker!

TAGS
2018
ny teknologi
teknik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S