• Home »
  • Foto »
  • Sådan tager du flotte billeder med din smartphone på skiferien
Sådan tager du flotte billeder med din smartphone på skiferien

Sådan tager du flotte billeder med din smartphone på skiferien

Share

Ingen skiferie uden gode aktionsfyldte billeder, vi kan dele med venner og familie. Sony Mobile giver deres bedste råd til, hvordan du tager flotte billeder med din smartphone.

Vores smartphones er blevet en uundværlig gadget – ikke mindst når vi skal på ferie. Vi bruger smartphonen flittigt til at fotografere, og der er mange gode grunde til at tage billeder med den på skiferien. De fleste smartphones er udstyret med et godt kamera, som du nemt kan tage i brug, når vinterlandskabet eller dine og vennernes skimanøvrer skal foreviges. Du kan også nemt og hurtigt redigere billederne på smartphonen med en lang række billedbehandlingsværktøjer og et stort udbud af apps. Når du er tilfreds med billederne, kan de nemt deles med familie og venner på Facebook og Instagram. Og ved hjælp af telefonens GPS kan du tagge dine billeder med geografisk placering, så både du og dine venner kan se præcis, hvor billederne er taget.

Se også:  Guide: Den store specs-guide for smartphones

‟Vi ser mere og mere, at smartphones bliver brugt som det primære kamera, når der skal fotograferes på ferie. Især på skiferie, hvor de fleste slipper for at slæbe på ekstra fotoudstyr, mens man suser rundt på ski i vinterlandskabet. Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt billeder af høj kvalitet. Med mobilkameraets indbyggede funktioner og de rigtige små virkemidler, som f.eks. at udnytte lys, kontrast og skygger rigtigt eller at fotografere fra de rigtige vinkler, kan man få langt flottere billedresultater”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Her giver Sony Mobile dig en række nyttige råd, der får dine skibilleder til at skille sig ud fra mængden:

1. Tag billeder i lav sol – Hvis du ønsker billeder, hvor motivet bades i et gyldent skær, skal du tage på billedjagt om morgenen eller sent på eftermiddagen, hvor solen hænger lavere i horisonten. Det er i den første time efter solopgang og den sidste time inden solnedgang, du kan fange de mest spændende skygger, mønstre og detaljer i sneen og landskabet.

Se også:  Dolmio klar med app, der giver ro til aftensmaden

2. Fotografér i modlys – Refleksioner fra solen skaber ekstra effekt og bevægelse i dine billeder på pisten, når du tager dem i modlys – men undgå at kigge direkte på solen og sørg for, at den ikke rammer direkte ind i ansigtet. Det er svært at se naturlig og afslappet ud, hvis man skal anstrenge sig for at kigge ind i kameraet med en skarp sol i baggrunden. Står solen højt på himlen, handler det om at finde en skyggeside. Her skal den, der skal fotograferes, stille sig på det lyseste punkt for at undgå, at billederne bliver alt for mørke.

3. Husk blitz – Kombinationen af sne og solskin skaber ekstra meget kontrast i landskabet, og billeder har en tendens til at blive mørke med mange skygger. For at lysne skyggerne kan du bruge blitzen, når du f.eks. skal fotografere skigruppen på pisten.

Del denne