Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan tager du flotte billeder med din smartphone på skiferien

Ingen skiferie uden gode aktionsfyldte billeder, vi kan dele med venner og familie. Sony Mobile giver deres bedste råd til, hvordan du tager flotte billeder med din smartphone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vores smartphones er blevet en uundværlig gadget – ikke mindst når vi skal på ferie. Vi bruger smartphonen flittigt til at fotografere, og der er mange gode grunde til at tage billeder med den på skiferien. De fleste smartphones er udstyret med et godt kamera, som du nemt kan tage i brug, når vinterlandskabet eller dine og vennernes skimanøvrer skal foreviges. Du kan også nemt og hurtigt redigere billederne på smartphonen med en lang række billedbehandlingsværktøjer og et stort udbud af apps. Når du er tilfreds med billederne, kan de nemt deles med familie og venner på Facebook og Instagram. Og ved hjælp af telefonens GPS kan du tagge dine billeder med geografisk placering, så både du og dine venner kan se præcis, hvor billederne er taget.

‟Vi ser mere og mere, at smartphones bliver brugt som det primære kamera, når der skal fotograferes på ferie. Især på skiferie, hvor de fleste slipper for at slæbe på ekstra fotoudstyr, mens man suser rundt på ski i vinterlandskabet. Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt billeder af høj kvalitet. Med mobilkameraets indbyggede funktioner og de rigtige små virkemidler, som f.eks. at udnytte lys, kontrast og skygger rigtigt eller at fotografere fra de rigtige vinkler, kan man få langt flottere billedresultater”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Her giver Sony Mobile dig en række nyttige råd, der får dine skibilleder til at skille sig ud fra mængden:

1. Tag billeder i lav sol – Hvis du ønsker billeder, hvor motivet bades i et gyldent skær, skal du tage på billedjagt om morgenen eller sent på eftermiddagen, hvor solen hænger lavere i horisonten. Det er i den første time efter solopgang og den sidste time inden solnedgang, du kan fange de mest spændende skygger, mønstre og detaljer i sneen og landskabet.

2. Fotografér i modlys – Refleksioner fra solen skaber ekstra effekt og bevægelse i dine billeder på pisten, når du tager dem i modlys – men undgå at kigge direkte på solen og sørg for, at den ikke rammer direkte ind i ansigtet. Det er svært at se naturlig og afslappet ud, hvis man skal anstrenge sig for at kigge ind i kameraet med en skarp sol i baggrunden. Står solen højt på himlen, handler det om at finde en skyggeside. Her skal den, der skal fotograferes, stille sig på det lyseste punkt for at undgå, at billederne bliver alt for mørke.

3. Husk blitz – Kombinationen af sne og solskin skaber ekstra meget kontrast i landskabet, og billeder har en tendens til at blive mørke med mange skygger. For at lysne skyggerne kan du bruge blitzen, når du f.eks. skal fotografere skigruppen på pisten.

4. Leg med lysindfaldet – Lysets indfald på en person kan have en dramatisk effekt på det endelige resultat. Prøv at lave en billedkomposition, hvor den ene halvdel af motivets ansigt er i lys, og den anden halvdel er i skygge. Ønsker du ekstra dybde i billederne, kan du aktivere HDR manuelt på din smartphone. HDR betyder, at din telefon tager flere billeder på samme tid – overbelyste, normalt belyste og underbelyste – som samles i ét billede med det bedste fra hver.

5. Undgå at zoome ind – Når du tager et billede fra afstand, kan det være fristende at zoome ind for at få et nærbillede af motivet. Men det er faktisk bedre at lade være, fordi billeder taget med zoom oftest bliver meget slørede. Prøv i stedet at komme tættere på dit motiv eller at tage billedet fra afstand og beskære det efterfølgende – det giver samme effekt som den digitale zoom, men resultatet bliver væsentligt bedre.

6. Find symmetri i dit motiv – Symmetriske billeder kan være utrolig behagelige for øjet – det er også en af de mest enkle og overbevisende måder at komponere billeder på. Inden for fotografering betyder symmetri normalt, at et billede kan deles i to lige store dele, som spejler sig i hinanden. Når du bruger symmetri i billederne, giver de en fornemmelse af ro og stilstand. I de fleste kameratelefoner kan man aktivere gittervisning, som gør det nemmere at tage symmetriske billeder.

7. Leg med naturlige linjer i dine billedkompositioner – I nogle billeder er der naturlige linjer, der trækker øjet mod en bestemt del af motivet. Disse linjer kan være lige eller runde, f.eks. trapper, facader, veje, stier gennem skoven eller sporet af ski i sneen. Linjer er fantastiske til at skabe en fornemmelse af dybde og tilføjer kunstneriske effekter i billederne.

8. Vær opmærksom på vinklerne – Fotografér eksempelvis på tværs af pisten i stedet for på langs, så hældningen bedre kan fornemmes. Det giver et langt mere dynamisk og dramatisk udtryk, når bakkens hældning træder tydeligere frem på billedet.

9. Brug tid på efterbehandling – Både i din smartphone og via det store udbud af foto-apps finder du masser af muligheder for at efterbehandle dine billeder. Ved at ændre billedernes beskæring, optimere farver og kontraster eller benytte filtre kan du skabe et mere kunstnerisk og personligt udtryk.

10. Udvælg og lær kamerafunktioner hjemmefra – Med mobilkameraet kan du lave alt fra flotte panoramaoptagelser og videoer i slowmotion til dybe portrætter og spændende timelapse-optagelser. Men det er et ærgerligt sted at begynde at øve sig midt på pisten. Sørg for at hente relevante apps og afprøv dem, allerede inden du tager afsted – så står du ikke og fumler med kameraet i det sekund, det perfekte motiv melder sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere