Home » Drone » Sådan tager du erhvervskort til din drone
Sådan tager du erhvervskort til din drone

Sådan tager du erhvervskort til din drone

Share

At tage certifikat til erhvervsmæssig flyvning med droner er blevet populært. I dag har 3000 danskere således bestået Trafikstyrelsens eksamenskrav. Alt om DATA har også været på dronekursus – og har bestået. I denne artikel gennemgår vi både udviklingen inden for erhvervsmæssig brug af droner og ikke mindst de krav, du skal overholde for at flyve lovligt

Jeg har netop tilbragt en weekend på Stauning Flyveplads i selskab med en flok frivillige brandmænd og deltidsbrandmænd fra Brand & Redning Midtvest. Det blev en lang og krævende weekend med undervisning i blandt andet operationsprocedurer, flyvesikkerhed, meteorologi, kortlære samt ikke mindst de bekendtgørelser, der gælder for flyvning i henholdsvis i og uden for bymæssig bebyggelse. Men nu kan jeg så kalde mig for certificeret dronepilot.
Kurset som dronepilot afsluttes nemlig med en eksamen udarbejdet i samarbejde mellem Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen og landets godkendte droneuddannelsessteder. Her skal der svares rigtigt på mindst 24 ud af 30 multiple choice spørgsmål – og jeg kan godt hilse og sige, at selv om det for en, der forlod uddannelsessystemet for en menneskealder siden, kan være hårdt at sidde på skolebænken to dage i træk fra 9 til 16, er der ikke tid til at tage bare en lille blund.

Se også:  Digital økonomi byder på en helt ny verdensorden
Krav til registrering
Uanset om du flyver med dronetegn eller dronecertifikat skal din drone være registreret hos Trafikstyrelsen, medmindre flyvning foregår fra en godkendt modelflyveplads. Ejeren tildeles et registreringsnummer, der skal sidde på dronen.

Registrering af droner, der bruges i bymæssig bebyggelse, altså erhvervsmæssigt, kan kun ske, hvis ejeren er registreret i CVR-registret. Dronen skal desuden være mærket med ejerens navn og telefonnummer, ligesom der skal være tegnet en forsikring, som typisk kun dækker, hvis piloten har gyldigt dronetegn eller dronecertifikat.

TAGS
Drone
dronecertifikat
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S