Home » Sociale medier » Sådan spotter du falske venneanmodninger
Sådan spotter du falske venneanmodninger

Sådan spotter du falske venneanmodninger

Share

Selvom det ofte er hyggeligt at få en venneanmodning på Facebook, bør du slå koldt vandt i blodet, før du godkender den. Det vrimler med falske Facebook-profiler, hvor bagmændene bruger forskellige tricks til at narre dig

Ofte er det en attraktiv kvinde eller mand, der vises på profilbilledet, der forsøger at blive venner med personer af det modsatte køn. De prøver at starte en dialog og skrue charmen på for at opbygge en relation til vedkommende for senere at forsøge at franarre personen penge.

Der findes også bagmænd, der forsøger sig med spam for at kunne opsnappe private oplysninger, der kan bruges til identitetstyveri mens andre forsøger sig med afpresning.

En ting man også skal være opmærksom på er venneanmodninger fra personer, som man troede, man allerede var venner med i forvejen.

Se også:  Nyt i Google Maps: Fortæl dine venner hvornår du kommer til restauranten

“Det kan selvfølgelig være, at personen har oprettet en ny profil men det kan også være it-kriminelle, der anvender en anden brugers navn og billede og sender venneanmodninger til den persons venner. Mange tænker ikke over det og accepterer straks, hvis de genkender navnet. Men gør dig selv en tjeneste og tjek om du allerede har personen på din venneliste”, siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Viser det sig at personen allerede er på din venneliste, bør du straks fortælle din rigtige ven om situationen og anmelde den falske profil.

Sådan sikrer du dig

Det kan være svært at gennemskue om en profil er falsk eller ej, og det mest sikre råd er, at du ikke skal godkende nogen, du ikke ved hvem er.

“Du kan også sende en besked til vedkommende og spørge om i kender hinanden. Hvis ikke du får et svar tilbage, så ved du, at det ikke er en af dine venner”, siger Janus R. Nielsen.

Se også:  Mark Zuckerberg truer med at lukke Facebook og Instagram i Europa

Tjek også om i har fælles venner. Har du ikke en eneste ven tilfælles med personen, bør du være en smule mistænksom. Det er ikke nødvendigvis fup, fordi i ikke har fælles venner, men tjek profilen en ekstra gang før du godkender venneanmodningen.
IT-Sikkerhedseksperten tilføjer, at det ikke alene er på Facebook, du skal holde øje med falske venneanmodninger.

“Også på Instagram dukker der flere og flere falske profiler op og der kan du ofte genkende en falsk profil ved at den har få eller ingen følgere men selv følger en masse andre profiler”, siger Janus R. Nielsen.


TAGS
Facebook
venneanmodning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S