Sådan spotter du falske venneanmodninger

Sådan spotter du falske venneanmodninger

Share

Selvom det ofte er hyggeligt at få en venneanmodning på Facebook, bør du slå koldt vandt i blodet, før du godkender den. Det vrimler med falske Facebook-profiler, hvor bagmændene bruger forskellige tricks til at narre dig

Ofte er det en attraktiv kvinde eller mand, der vises på profilbilledet, der forsøger at blive venner med personer af det modsatte køn. De prøver at starte en dialog og skrue charmen på for at opbygge en relation til vedkommende for senere at forsøge at franarre personen penge.

Der findes også bagmænd, der forsøger sig med spam for at kunne opsnappe private oplysninger, der kan bruges til identitetstyveri mens andre forsøger sig med afpresning.

Se også:  Trods Facebooksagen kender forbrugerne stadig ikke deres rettigheder

En ting man også skal være opmærksom på er venneanmodninger fra personer, som man troede, man allerede var venner med i forvejen.

“Det kan selvfølgelig være, at personen har oprettet en ny profil men det kan også være it-kriminelle, der anvender en anden brugers navn og billede og sender venneanmodninger til den persons venner. Mange tænker ikke over det og accepterer straks, hvis de genkender navnet. Men gør dig selv en tjeneste og tjek om du allerede har personen på din venneliste”, siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com

Viser det sig at personen allerede er på din venneliste, bør du straks fortælle din rigtige ven om situationen og anmelde den falske profil.

Se også:  Facebook på vej med nyt dating-univers

Sådan sikrer du dig

Del denne