Home » Sikkerhed » Guide: Beskyt din pc mod hackere og malware
Guide: Beskyt din pc mod hackere og malware

Guide: Beskyt din pc mod hackere og malware

Share

Du er i farezonen for hackerangreb og malware-infektioner, så snart du kobler din computer på nettet. Men med lidt snilde kan du snyde hackerne og gøre computeren immun mod vira. Vi viser dig hvordan …

Der var engang, da arbejdet med at beskytte en pc mod vira simpelthen drejede sig om at installere et antivirusprogram og være omhyggelig med, hvilke disketter og cd-rom’er man satte ind i den. Så fik vi alle internetadgang, og man skulle sikre sig, at man ikke downloadede noget lusket. Man skulle også etablere en firewall for at holde hackere væk. Og for en stund virkede det, som om det var tilstrækkeligt.

Ak, hvor forandret – og det går stærkere og stærkere. Nu om dage kommer truslerne rullende, og de finder på stadig mere raffinerede metoder til at slippe igennem forsvarsværkerne, og de skyer ingen midler. Men uanset hvor energisk hackerne arbejder, slår sikkerhedsfolkene igen og udvikler nye former for beskyttelse, fjernelse og reparation, der kan modarbejde de cyberkriminelle.

Lige siden de ældste tider har forebyggelse været bedre end helbredelse. Det er langt bedre at styrke sikkerheden på pc’en end at skulle gennemgå det traume, det er at fjerne uønsket software eller at slås med et krav om løsepenge efter et ransomware-angreb. Men hvor skal man begynde? Hvilken software har man brug for? Og hvordan kan man ændre sin adfærd, så man minimerer sin sårbarhed fra begyndelsen? I denne artikel hjælper vi dig på alle disse områder.

Se også:  Dansk it-sikkerhedsfirma omdanner alle job til hybride arbejdspladser

Vi viser dig, hvilken kernebeskyttelse du skal bruge, og gennemgår de forskellige måder, hvorpå dine onlineaktiviteter kan udsætte dig for risiko. Vi forklarer også, hvordan du kan beskytte dig selv mod disse risici. Du skal læse, hvordan du krypterer din e-mail og scanner downloadede filer for vira og potentielt uønskede programmer. Vi viser dig, hvordan du holder malvertising på betryggende afstand og sikrer dig, at ingen af dine onlinekonti er nemme at hacke. Vi hjælper dig også med at sikre dit netværk, således at folk ikke kan snylte på dit Wi-Fi eller skaffe sig adgang til dit hjemmeudstyr via din router.

Hvad sker der, hvis du alligevel bliver inficeret? Vi skal nok vise dig, hvordan du kan genvinde kontrollen over din pc. Og vi anbefaler nogle nyttige værktøjer, der kan frelse dig efter et ransomwareangreb, eventuelt med afkryptering af dine dyrebare data. Men lad os nu se at komme i gang.

Uanset om man kan lide det eller ej, skal man bruge antimalware-software. Windows 10 omfatter Windows Defender til basal beskyttelse, men den bliver overhalet af de fleste andre antimalware-værktøjer. De bedste gratis antivirus-løsninger er BitDefender AV Free og Panda Free AntiVirus. Hvis du imidlertid søger mere omfattende sikkerhed (herunder en tredjeparts-firewall), er ESET Smart Security og Kaspersky højt ansete, og Norton Security har også et godt ry.

Se også:  Få et sikkert VPN – her er tricksene for Linux-hajerne

Tidligere kunne man kun køre ét anti-virusprogram på pc’en ad gangen. Nu om dage findes der antimalware-applikationer, som kan samarbejde med anden sikkerhedssoftware. Det mest iøjnefaldende af dem er Malwarebytes’ Anti-Malware.

Den gratis version leverer værktøjer til scanning og fjernelse, men hvis man ønsker løbende realtids-beskyttelse og muligheden for at blokere ondsindede websites – og det er afgørende, når det gælder om at undgå malvertising og potentielt uønskede programmer (PUP’er) – skal man satse på Professional Edition, som man kan få til en fornuftig abonnementspris. Nu vi er ved PUP’er, er det en god ide at installere et lillebitte og gratis program ved navn Unchecky. Det forhindrer, at der bliver installeret uønskede add-ons på pc’en.

beskyt-din-pc11

Norton leverer omfattende beskyttelse til din computer.

Stram op på din router

Når man skal gøre sin pc så hacker-sikker som muligt, er det klogt at overveje, hvordan man bruger maskinen. Lad os begynde med at sikre pc’ens forbindelse til hjemmenettet og til internettet. Hvis du har forbindelse via Wi-Fi, skal du sørge for, at du har slået WPA2-kryptering til i din routers indstillinger. Vælg et stærkt, vilkårligt genereret kodeord, som det er svært (eller umuligt) at huske.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
beskyttelse
hacker-angreb
It-sikkerhed
pc sikerhed
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S