Home » Apps » Sådan slipper du for skjulte bankgebyrer på sommerferien
Sådan slipper du for skjulte bankgebyrer på sommerferien

Sådan slipper du for skjulte bankgebyrer på sommerferien

Share

Hvad enten rejsemålet er en skøn middelhavsstrand, en tropisk bounty-ø eller en storbyferie i New York, kan man som turist hurtigt komme til at slippe hundredvis af kroner i gebyrer, når man hæver penge i udenlandske bankautomater eller betaler med betalingskort på restauranter og i butikker. Lunar Way tilbyder et Travel Card, hvor gebyrerne – både de skjulte og de synlige – er barberet væk

En ny analyse foretaget af MyBanker viser, at forbrugere må slippe helt op til 2 procent i gebyr ved kontanthævninger i udenlandske bankautomater verden over, mens gebyret for at betale med kort ligger på mellem 1,5 procent og 2 procent, hvis de bruger kort fra de tre største banker i Danmark.

– Det lyder måske ikke af meget, men sammenlagt løber det hurtigt op i flere hundrede kroner på en sommerferie, siger Peter Smith, der er CBO i Lunar Way.

Lunar Way er en neobank, der tilbyder gratis og gebyrfri bank-app, konto og betalingskort. Derudover tilbyder Lunar Way også et Travel Card, hvor gebyrerne – både de skjulte og de synlige – er barberet væk.

Se også:  Digital økonomi byder på en helt ny verdensorden

– Mange turister bliver overraskede over de mange gebyrtrækninger på kontoudtoget efter ferien. Det er netop det, Travel Card gør op med. Derfor betaler vores brugere hverken for at hæve eller betale med kort i europæiske lande og andre udvalgte valutaer, og de betaler kun et beskedent beløb for at betale med kort i lande uden for eurozonen, norden og USA. Derudover ligger vores vekselkurser næsten helt op ad Nationalbankens, og derfor kan det nærmest ikke gøres billigere, siger Peter Smith.

Fungerer som udenlandsk kreditkort

Lunar Ways Travel Card er et såkaldt multivaluta-kort. Når kortindehaveren for eksempel rejser til Storbritannien, ændrer han eller hun før rejsen valutaen i Lunar Way-appen til GBP – og herefter fungerer kortet som et britisk betalingskort. Går ferien til Euro-lande som Spanien, Frankrig eller Italien ændrer man blot dette i indstillingerne – og det samme gælder de nordiske naboer i Norge og Sverige*.

Se også:  Skat går efter Bitcoin-brugere - 20.000 advarsler på vej

Man behøver ikke skifte bank, for at få fordelene ved Lunar Ways Travel Card. Man skal blot være oprettet som bruger i Lunar Ways bank-app og betale de 199 kroner, som Travel Card-kortet koster.

– Kortet sparer dig ikke kun for gebyrer på rejser, du slipper også for vekselgebyrer, når du handler med Travel Card på udenlandske websites. Vores brugere fik i gennemsnit 2.300 kr. ekstra at bruge på ferien ved at anvende Travel Card til deres udenlandske køb i 2018. For de penge kan du tage på en forlænget weekend i Berlin eller Paris, eller sætte ekstra til side til dit næste store rejseeventyr, slutter Peter Smith.

Prissammenligning foretaget af MyBanker i maj 2019:


TAGS
økonomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S