Home » Internet » Guide: Sådan sikrer du dit privatliv på Facebook
Guide: Sådan sikrer du dit privatliv på Facebook

Guide: Sådan sikrer du dit privatliv på Facebook

Share

Dine venner tagger dig i et billede fra aftenens festligheder, hvor du optræder som forsanger på den lokale karaoke-bar kun iført Adam-kostume. Inden du får logget på Facebook, har din mor og din chef allerede set det festlige billede, som du allerhelst så i din kamerarulle frem for på det sociale medie. Med de rigtige sikkerhedsindstillinger kan du selv være med til at sikre dit privatliv. Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomheden www.anytech365.com giver her fem nemme råd til at beskytte dig på Facebook.

1. Opret lister med dine venner

Overvej hvem du har lyst til, der skal se billederne fra julefrokosten. Din chef? Din mormor? Ved at oprette lister har du mulighed for selv at bestemme hvem af dine venner, der skal have adgang til det indhold, du deler på Facebook. Du er måske venner med nogen, som du ikke nødvendigvis ønsker at dele alt med.

Gå ind på din personlige profil og klik på ”Venner” for at få din venneliste frem. Her kan du føje hver enkelt ven til en liste, hvor du har valgmulighederne ”Nære venner” og ”Bekendte”. Men ved at klikke på ”Føj til en anden liste” kan du vælge ”Ny liste”, hvor du skal indtaste et navn. Det kan for eksempel være Familie, Fredericia Gymnasium eller Håndboldklubben.

Se også:  5 gode råd til at undgå identitetstyveri på Facebook

2. Forhåndsgodkendelse af tags

Hvis du vil være sikker på ikke at blive tagget i upassende billeder af dine venner på Facebook, kan du ændre det i dine privatindstillinger. Du går ind i ”Tidslinje og tagging” hvorefter du kan redigere indstillingerne og aktivere ”tag-gennemgang”. Herefter vil du få en notifikation, hver gang dine venner tagger dig på Facebook, hvor du så kan vælge om opslaget må vises på din tidslinje eller ej. Du kan også selv bestemme, hvem der kan se opslag, som du er tagget i på din tidslinje, forklarer Janus R. Nielsen.

3. Gem dig på chatten

Vil du være synlig på chatten for din kæreste og bedste ven men ikke for din chef eller klasselærer?

Ved at klikke på tandhjulet i chatten og så vælge ”Avancerede indstillinger” kan du deaktivere chatten og dermed vises som offline for nogle bestemte personer og samtidig være synlig overfor andre.

4. Begræns dine kontaktinformationer

Vil du undgå at få venneanmodninger og blive kontaktet af folk du ikke kender?

Se også:  Google klar med stort sikkerhedsløft for børn under 18 år

Tryk på pilen øverst i højre hjørne på din Facebook-side og klik på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Under ”Hvem kan finde mig?” kan du vælge, at det kun er dine venner, der kan finde dig ved hjælp af din e-mailadresse og telefonnummer og dermed ikke ”Alle” eller ”Venners venner”. Under samme indstilling under ”Hvem kan kontakte mig?” kan du fravælge at alle kan tilføje dig som ven og begrænse det til ”Venners venner”.

5. Skjul din profil i søgninger

Hvis ikke du ønsker, at man kan søge på din profil på Google og andre søgemaskiner på nettet, kan du vælge at gøre din profil usynlig.

Det gør du ved at trykke på pilen, som du finder øverst i højre hjørne på din Facebook-side, hvorefter du klikker på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Under ”Hvem kan finde mig?” fjerner du fluebenet i ”Vil du have, at andre søgemaskiner skal linke til din tidslinje?”. På den måde kan fremmede ikke finde frem til din profil via en søgemaskine, siger Janus R. Nielsen.


TAGS
Facebook
Privatliv
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S