Home » Software » Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire
Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire

Guide: Sådan sikrer du dit netværk med IPFire

Share
9 Lav tilføjelser

IPFires kernefunktionalitet er temmelig omfattende. Bortset fra alt det andet, vi har dækket, er der en funktion til at cache Windows-opdateringer, således at alle maskiner på dit netværk kan nå dem fra din centrale server snarere end at gendownloade dem (“Network > Update Accelerator”), en tjeneste, der kan styre NTP-tidsservere over dit netværk (“Services > Time Servers”), timede adgangsbegrænsninger (“Network > Connection Scheduler”) og indbyggede VPN faciliteter (“Services > OpenVPN”) for blot at nævne nogle få.

De udgør dog ikke grænsen for, hvad man kan gøre. Du kan installere nye applikationer ved hjælp af Pakfire (“IPFire > Pakfire”), der omfatter en lang liste over ting fra konsol-apps såsom htop – læs mere om IPFires kommandolinje under “Kommando & kontrol” – til komplette add-ons til IPFires funktioner.

Det mest interessante for os er pakken tor-x.x.x, der giver mulighed for at drage nytte af The Onion Router, der styrker privatlivets fred og endda tilbyder den som et relæ, således at den kan fungere som en routing-node eller som exit-point for andre folks trafik. Fremhæv den ved at klikke på den, klik på den blå plusknap, og bekræft så, at du gerne vil installere pakkerne.

Kommando & kontrol

IPFire er en Linux-distro – om end en enestående en, idet den ikke er bygget ovenpå for eksempel Debian, Red Hat osv. – og du kan få adgang til IPFires kommandolinje-interface fra enhver maskine på dit netværk, så snart du har aktiveret den via “System > SSH access.” Windows understøtter ikke naturligt SSH, og du skal derfor bruge et værktøj, der kan forbinde til det (PuTTY fra www.putty.org, er ideel), og IPFire bruger en ikkestandard-port af sikkerhedsgrunde, og derfor skal du have forbindelse til port 222, og ikke 22.

Se også:  Skærmmøder kræver sund fornuft

Når du har forbindelse, kan du lave alle mulige fikse netværks-ting. Prøv at pinge enheder på dit netværk ved at skrive ping , eller test din internetforbindelse ved at pinge en webadresse. Gå endnu længere, og brug kommandoen traceroute til at se hele stien til en enhed. Se, hvad der kører på din IPFire-boks, og hvilke ressourcer der bliver brugt, ved at installere htop fra menuen “IPFire > Pakfire”, og kør så htop fra kommandolinjen. Du kan endda oprette bruger-id til alle i dit hjem og give dem alle en Linux-shell at lege med. Det er helt op til dig.

10 I gang med tor

Når du har installeret, finder du en ny konfigurationsside for Tor ved “IPFire > Tor” [Billede F]. Klik i den relevante boks for at aktivere Tor-serveren, vælg eventuelt placeringen på din foretrukne exit-node, og klik så “Save”-knappen nederst på siden.

Se også:  Trusselsbilledet anno 2020 – 2. del: Her er hackernes stærkeste våben

Nu kan du dirigere webbrowsere på dit netværk til at bruge SOCKS-serveren på port 9050 i din IPFire-boks til temmelig privat internet-adgang. Hvis du vil gøre det med Chrome, for eksempel, skal du lave en ny Chrome-genvej og tilføje flagene –proxy-server =”socks5://192.168.1.1:9050” –host-resolver-rules=”MAP * 0.0.0.0 , EXCLUDE myproxy” efter den eksekverbare fil, idet du skifter ip-adressen for den, der gælder for din IPFire-box.

Hvis du vælger at aktivere et Tor-relæ, skal du huske, at det sandsynligvis vil få en enorm indflydelse på din båndbredde, og det strider måske mod din internetudbyders servicebetingelser. 

Billede F

1 2 3 4 5 6Forrige

TAGS
beskyttelse
It-sikkerhed
sikkerhedssoftware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S